hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. február 1. vasárnap   16:41
nincsen hozzászólás

szerző: ArmaGedeon
Moonsorrow, Sear Bliss, Neochrome, Bornholm, Dim Vision, Endless River, Kill With Hate, Damned Spirits’ Dance, Angerseed a Dürer-kertben
2009. március 21. szombat, 17:00. Dürer kert - Budapest

  Aki szereti a sötét színezetű gonosz zenéket, annak maga a Kánaán lesz a Dürer Kert március 21-én: kilenc metal banda nyolc teljes órán át! A húzónév ezúttal az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő csapata, a finn Moonsorrow, mellettük pedig hazánk legismertebb black brigádja, a Sear Bliss.
  
  A Moonsorrow mostanra nemcsak a viking és folk metal alapvető együttesévé lépett elő, de az idők során az egész underground heavy metal ágazat egyik legfelkapottabb, leg(el)ismertebb hordájává vált, köszönhetően a nívós lemezeiknek és annak az egyéni íznek, ami szinte kizárólag rájuk jellemző az egész műfajban. Jóllehet az 1995-ben, Helsinkiben alakult fogatnak a kezdetekben még nem kristályosodott ki a stílusa, de már a debütáló Suden Uni egy saját hanggal bíró zenekart láttatott: a hazafias romantikától tüzes, epikus metal lemez leginkább a Bathory Hammerheart albumának modernizált verziójaként aposztrofálható. Ahogy jöttek a későbbi korongok, úgy változott a Moonsorrow-világ: egyre komorabb, sötétebb képet festettek a dalok, amelyek pedig folyamatosan terebélyesedtek, és az eddigi utolsó sorlemez, a 2007-es V: Havitetty két tétele egyenként már fél órát tesz ki! A pusztító black metal-témák is nagyobb teret kaptak, így nemhogy nem lett fogyaszthatóbb, de egy súlyosabb irányt vett a finn brigád, bemutatva középső ujjukat a kommersz trendeknek. A csapatot tehát nem kell félteni: kísérletezésben és sokszínűségben nincs hiány, s ez vonatkozik a fellépéseikre is! És mindenkinek a figyelmébe ajánlom a Metallica For Whom The Bell Tolls klasszikusának Moonsorrow-féle átiratát: egy kórusokban gazdag, középkori hangulatú, epikus csatadalt faragtak belőle!
  
  Az 1993-ban életre jött Sear Bliss azon kevés hazai bandák közé tartozik, akik a nemzetközi színtéren is jelentős ismertségre tettek szert; már az első LP-jüket (Phantoms) a neves holland metal magazin, az Aardshock a hónap lemezének választotta 1996-ban. (Zárójelben megjegyzendő: ez volt az első és egyetlen alkalom a magazin történetében, hogy egy black metal album kapta ezt a megtisztelő címet!) A zenekar egyedi hangzásának egyik alappillére az ebben a műfajban igencsak ritkaságszámba menő trombita, harsona és olykor a furulya használata. A siker nem is maradt el: underground körökben tekintélyesnek számító, független nyugati lemezkiadók vették szárnyai alá a csapatot, amely olyan nagy nevekkel koncertezett együtt, mint a Marduk vagy az Immolation. A 2007 őszén megjelent, ez idáig utolsó The Arcane Odyssey CD több külföldi szaklapban és internetes oldalon is megszerezte a hónap lemeze címet, a magyar internetes metal-portálok pedig az év albumának választották a Hungarian Metal Awards szavazáson. Aki tehát kedvet érez a black metal egyik legendás úttörőjének fellépéséhez, az ne habozzon, mert a Sear Bliss bizony megkerülhetetlen!
  
  Azonban ejtsünk néhány szót a többiekről is! A 2007-ben verbuválódott debreceni Angerseed úgy jellemzi magát, mint egy sallangmentes, lényegre törő muzsikát játszó death alakulat, akik a komplexitást sem vetik meg. Első demójukat és klipjüket ez év elejére-közepére ígérik.
  A szép nevű Kill With Hate 2003-ban egy hobbi-projektként alakult, aztán szép lassan elkezdték komolyan venni magukat ez a magyarázat áll a MySpace oldalukon. Demón dolgoznak éppen, amit nemsokára rászabadítanak a világra. Cannibal Corpse- és Vader-rajongóknak kötelező!
  
  Noha némi túlzással a Damned Spirits Dance első albumának olyan a logója és a borítóképe, mint egy szürreális ABBA-fotó metálba oltva, megijedni azért mégsem kell, a budapesti srácok fémzenét tolnak, méghozzá gyors, sodró lendületű, billentyűvel megtámogatott melodikus black metalt. Egy demó és egy EP után jelentkeztek tavaly a debütáló korongjukkal.
  
  A debreceni Dim Vision hagyományos death metalban utazik, de blackes elemek is fűszerezik a számaikat. Túl vannak már egy nagylemezen (Epidermis 2006), egy EP-n és egy demón is, ám a napokban stúdióba vonultak, hogy felvegyék öt új szerzeményüket.
  
  A szintén debreceni Neochrome-nak már két stúdióalbuma látott napvilágot, s legutóbbi anyaguk, a 2007-os évjáratú Downfall/Collapse igen pozitív kritikákat kapott a nemzetközi rock/metal sajtótól. Satyricon-, Immortal-hívők nem csalatkozhatnak!
  
  A győri Endless Rivernek nem sok köze van a pogány és a black vonulathoz, progresszív death metaljukkal kicsit kilógnak a sorból, ám minőséget képviselnek, ehhez kétség nem férhet; igényes, szerteágazó zenéjükre az Opeth és a korai Anathema volt a legnagyobb hatással.
  
  A Bornholm immáron kilenc éve van jelen a black metal palettán; utoljára még 2003-ban jelentkeztek lemezzel ez volt a bemutatkozó On The Way Of The Hunting Moon , ám hamarosan boltokba kerül a rég várt új alkotásuk March For Glory And Revenge címmel!
  
  A fesztivál két teremben zajlik majd, és természetesen szabad lesz az átjárás, így mindenki kedve szerint válogathat a fellépők műsora között. 8 gombóc még fagyiból is sok, na de 8 órányi black/death metal?! Állunk elébe!
  
  Kapunyitás: 17:00
  
  Jegyek: 4900 Ft (HammerWorld kuponnal 4400 Ft!)
  Helyszínen: 5000 Ft.
  
  Jegyek elővételben kaphatók: a rendezvény helyszínén, illetve a következő boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Rock-Ness (Debrecen), valamint a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában és országszerte az összes lottózóban, illetve a http://shop.metalindex.hu/-n.
  
  Kedvezmény: aki a december-januári HammerWorldben lévő, erre a koncertre vonatkozó, illetve a februári számban megjelenő kupont kivágja és vásárláskor átadja a következő rock/metal boltokban (Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark), 500 Ft kedvezményt kap a jegy árából!
  
  Fellépők sorrendje:
  
  Nagyterem:
  17:30 - Damned Spirits Dance
  18:20 - Dim Vision
  19:10 - Neochrome
  20:15 - Sear Bliss
  21:45 - Moonsorrow
  
  Kisterem:
  18:00 - Angerseed
  18:50 - Kill With Hate
  19:50 - Endless River
  21:15 - Bornholm



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Moonsorrow

Sear Bliss

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 m. night shyamalan    the cribs    élek és szeretek    zöld pardon    waking up    avenged sevenfold    zaják és társa    nitzer ebb    ub40    shadowside    nanny mcphee    amott    xentrix    flúg    deák bill blues band    buena vista social club    lord    radare    paul gilbert    irie maffia    devin townsend    a kétballábas banda    atari teenage riot     leonardo dicaprio    hell-vill  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!