hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. június 8. hétfő   16:59
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
DevilDriver, God Forbid, Slytract
2009. június 25, Diesel Klub

  Bár alig néhány éve ez szinte plátói vágyakozásként volt mérhető, idén nagy meglepetésre mégis szinte egymásnak adják át a budapesti klubok kilincsét a különféle amerikai modern metal / metalcore alakulatok. A tengerentúlon a metalcore bandákkal Dunát (vagy Mississippit) lehetne rekeszteni, azonban néhány alakulat mégis képes volt betörni a modern metal bandák élvonalába, mégpedig nem is érdemtelenül. A DevilDriver és a God Forbid megkérdőjelezhetetlenül ilyen bandák. Ezt pedig technikás játékuknak, ütős nótáiknak, és az észbontó koncertjeiknek köszönhetik.
  
  Dez Fafara-t a Coal Chamber-ből már mindenki ismerheti. Ő azonban besokallt a bandájától, és új zenei irányokban kezdett el gondolkodni, így találkozott össze az Evan Pitts, Jeff Kendrick, Jon Miller, és John Boecklin nevű fickókkal, akikkel megalapította a Deathride nevű csapatot, ami rövidesen DevilDriver-re módosult.
  Az első album megjelenése szintén nem volt problémamentes, először Thirteen, majd Straight To Hell voltak a variációk a címre, végül DevilDriver címmel jelent meg a lemez 2003-ban. Ekkor még nem kapott túl jó kritikákat a csapat, de 2005-ben, a soron következő The Fury of Our Maker´s Hand album már megtörte a jeget, és Fafara-ék a Billboard listára is bejutottak, az In Flames, Fear Factory, Machine Head társaságában töltött turnék pedig további hírnevet hoztak a csapatmak.
  2007-ben a The Last Kind Words további sikereket hozott, a csapat koncertjei és fesztiválos fellépései örökre emlékezetesek maradtak, pláne a „világon a legnagyobb circle pit” kísérletük a 2007-es Download fesztiválon. Idén sem marad el a lemezkiadás, 2009 júliusára várható az új DevilDriver album, Pray For The Villains címen.
  
  A God Forbid 1996-ban alakult meg Byron Davis, Dallas Coyle, Doc Coyle, John Outcalt, és Corey Pierce tagokkal. Az első lemez, a Reject The Sickness 1999-ben jelent meg, majd pedig a Century Media Records gondozásában 2001-ben jött a folytatás, Determination címmel. Az elismerést már ekkor megkapták, hiszen a Lamb Of God és a Shadows Fall társaságában turnézott a csapat.
  A 2004-es Gone Forever hozta meg talán a legnagyobb elismerést a God Forbid-nak, amit tovább növelt a 2007-ben megjelent IV: Constitution Of Treason, amelyik a világ végét jövendölte meg. A csapat mindig is híres volt társadalomkritikus nézeteiről, és a nagy becsvágytól, hogy elismerést arassanak. A 2008-as Earthblood albumukkal egy újabb szintre léptek, és sikerült is begyűjteniük az elismerést, hiszen mindenhonnan magasztaló kritikák hangzottak el a lemezzel kapcsolatban. Az eddig jól ismert kíméletlen thrash/modern metal, metalcore-os irányt még megfejelték némi progresszív komplexitással, így az Earthblood egy valóban egyedülálló album lett. A problémák ennek ellenére nem kerülték el a csapatot, ugyanis 2009. márciusában nézetkülönbségek miatt Dallas Coyle gitáros otthagyta a csapatot. Helyére a Darkest Hour korábbi gitárosa, Kris Norris került.
  
  A hazai Slytract zenekarnak adatott meg a lehetőség, hogy az amerikai modern metal két nagyszerű bandája előtt léphessen fel a Diesel Klubban. A death/thrash metalban utazó csapat egy igen harapós debütalbumot szabadított a világra Explanation: Unknown címen, amely nyugaton is bármikor megállja a helyét. Aki egy igazi zúzós bulira vágyik az amerikai modern metal színtér vezető bandáival, annak június 25-én a Diesel Klubban a helye, ahol a DevilDriver, a God Forbid, és a Slytract gondoskodik a nyakizmok helyes mozgatásáról.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 excrementory grindfuckers    structures    chalaban    jazzékiel    g    kontroll csoport    suicide silence    black veil brides    zságer    robin hood    kassandra    dance or die!    beady eye    milla jovovich    spi    garbage    venom inc    cate blachett    blood incantation    sing sing    suidakra    gwen stefani    forever still    junkies    rock show  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!