hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. szeptember 18. péntek   13:29
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Municipal Waste, Drünken Bastards, Gyalázat
2009. szeptember 9, Dürer Kert

  Akik ott voltak 2007-ben a Kultiplex-ben a The Haunted (amúgy fergeteges) koncertjén, azoknak egészen biztosan máig élénken él az emlékezetükben az előzenekarként funkcionáló amerikai Municipal Waste bulija. A csapat olyan őrült bulit csapott, hogy szinte kirúgták a helység négy falát. Reszelték a porlepte, oldschool thrash metal témákat, a kiabálós 1-3 perces számok pedig totálisan az őrületbe kergették a népet. Volt ott pogó, mosh-pit, circle-pit, és egyéb mozgáskultúrák, ráadásul a sok tömény marháskodás, polifoam szörfdeszkával közönségszörfözés, nagyüzemben vedelés, stb. még egy külön emelkedett hangulatot kölcsönzött a bulinak.
  
  Ezek szerint annyira emlékezetes volt a Municipal Waste 2007-es szereplése, hogy most 2009-ben elég alaposan megtelt rájuk a Dürer Kert kisterme. Nem számítottam erre, meglepetésként ért a nagy tömeg. Ez egy részről jó volt, más részről viszont a terem adottságai miatt (szűkös tér, az elégtelen szellőzés miatt iszonyat hőség) mindez kényelmetlenségként is jelentkezett.
  Alapos csúszással kezdődtek a koncertek, elsőként a Gyalázat nevű formáció lépett a deszkákra. Hát mit mondjak... A négy srác mintha négy különböző bolygón játszott volna, annyira semmi összhang nem volt közöttük. A témák kiszűrhetetlenek voltak a kaotikus zajmasszából, de nem is voltak olyan izgalmasak, hogy érdemes legyen komolyan fülelni. A statikus kiállás sem segített rajtuk, legalább az énekesnek volt valamiféle mozgáskultúrája, de bárcsak inkább ne lett volna... Nagyon olcsó poén lenne a zenekar nevével élcelődni, így nem is teszem...
  
  A Drünken Bastards-tól sem vártam igényesebb mutatványt. Viszont az ő muzsikájuknak legalább volt valamiféle hangulata, ezt pozitívumként lehet számba venni, de a punkos zenei világ itt sem a legkifinomultabb zenei ízlésűeket célozza meg. El lehetett hallgatni a Drünken Bastards produkcióját, ez az előző csapathoz képest már óriási fegyvertény volt, egyebet nem tudok elmondani...
  
  A Municipal Waste-től hasonló őrültködést vártunk, mint 2007-ben, a közönség készült, sokan emelgették a kis polifoam szörfdeszkájukat. Az amerikaiak sem a szofisztikált, epikus zenék kérlelhetetlen zászlóvivői, sokat elmond róluk, hogy az intro hosszabb volt, mint a jellegzetes 1-2 perces számaik többsége. A S.O.D., régi Anthrax, D.R.I. punk/crossover/thrash világához azonban ez bőségesen elég, egy intenzív, jó kiállás kell még, és máris kész a legőrültebb buli. A csapat rendesen rá is készült az intro-ra, de némi technikai probléma miatt még malmozniuk kellett pár percig, amíg ténylegesen belecsaphattak a húrokba.
  Onnantól viszont nem volt megállás, Tony Foresta őrült módjára rohangált fel-le a színpadon, kajabálta az elmés dalszövegeket, és előszeretettel lökdöste be a színpadmászókat a tömegbe. A hangja mondjuk a koncert előrehaladtával egyre jobban kopott, a végére már alaposan berekedt. A többiek is izzadtak alaposan a rettentő hőség miatt, de a gitáros Ryan Waste (csodaszép, MW logót formáló gitárja volt!), Phil Hall basszer, és Dave Witte dobos megállás nélkül osztották a rövidke, de annál pörgősebb thrash csapásokat.
  
  Talán ez a nagy fülledtség volt az oka, de 45-50 percnél nem játszottak többet. Persze így is egy nagy rakás szám terítékre került, de a rövidségük miatt a mennyiség nem jelentett maratoni időtávot. Lejátszották többek között a Headbanger Face Rip, The Thrashin´ Of The Christ, Thrashin´s My Business... And Business Is Good, Unleash The Bastards, Terror Shark, Beer Pressure, Wrong Answer, Sadistic Magician, I Want To Kill The President, Bangover, Born To Party számokat, a közönség pedig az első perctől az utolsóig őrült forgatagban nyomult. Különösen az utóbbi nóta örvendett nagy sikernek, ezt a végén még egyszer elővette a csapat.
  Jó bulit láttunk a Municipal Waste-től, de a tikkasztó hőség nem kedvezett se a bandának, se a közönségnek, így ebből a pörgős, de összességében azért mégis egysíkú zenéből azért nem tűnt pofátlanságnak a színpadon töltött idő. Talán a hangulati pluszt turbózhatták volna még fel, alapvetően jobban tetszett a 2007-es koncertjük. Egyedül az előzenekarokat tudnám feledni, biztosan tudtunk volna profibb és ütősebb formációkat is felmutatni erre az eseményre.


Kulcsszavak:
  municipal waste     drünken bastards     gyalázat 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Municipal Waste myspace oldala

 kapcsolódó cikkek: 

Municipal Waste- 5 öt év után új albummal jelentkezik + turné

Tankard, Concrete, Drünken Bastards

Metalcamp 2012

Municipal Waste: jövőre lemez

Brutal Assault 2012 - a Machine Head a főzenekar
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sahg    daniel craig    core leoni    borknagar    renata rosa    winters bane    jennifer garner    jucifer    elefánt    pixelhősök    ivan reitman    fuck your pride    artweg    winters bane    the ocean    jennifer aniston    gustafsson    burlesque    maruta    krist novoselic    szerelmek    vale of tears    pixies    kaltenbach open air    jetsam  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!