hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. október 2. péntek   12:58
nincsen hozzászólás

szerző: Showtime
Csodaszekerek Gibbons garázsából – ZZ Top-verdák - ZZ Top: Double Down Live Tour
2009. október 15., 19:30., Papp László Budapest Sportaréna

  Egy valamirevaló rocksztár nem elégedhet meg a groupie-k és a hotelszobák sablonos összezúzásával, szinte kötelező pofás kis járműparkot tartania. A világ egyik legegyedibb és leghíresebb ilyen gyűjteménye a hétvégi F1-es Szingapúri Nagydíjon is megjelent ZZ Top és azon belül is Billy Gibbons tulajdonában van, aki szinte az autók nevein keresztül tanult meg beszélni.
  
  A verdák és motorok a zenekar klipjeiben is jelentős szerepet kapnak, az Eliminator nevű vörös sztár például ma már a Rock and Roll Hall of Fame-ben pihen. Nézzük az október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában fellépő ZZ Top-kollekció legnevesebb darabjait!
  
  Hangos zene, hangos csajok, nyers benzingőz, a horizontot elhomályosító tűzforró motorpörgés és persze tökéletes fényezés. Ha valaki Texasból indul blues-rock-bandájával világhódító útra, ezek nem hiányozhatnak az imidzsből. Ám amíg ma pr-osok tucatjai dolgoznak egy új zenekar arculatának megtervezésén, a nagy öregek még maguktól húzták zenéjük közelébe az elmaradhatatlan kellékeket.
  
  A ZZ Top érdemei ezen a téren is vitathatatlanok, hiszen olyan egyedileg átalakított járműveket hoztak a köztudatba, melyek nemcsak a rajongókat kápráztatták el klipről klipre, és váltak kultikus szimbólummá, hanem az autósvilág megszállottjait is közelebb hozták a zenéhez.
  
  Világszerte autósmagazinok százai tapadtak rá a nyolcvanas években felbukkanó Eliminatorre, a Pontiac limuzinra, a babakék Slampalára és a Vissza a jövőbe DeLorean DMC-jét is lepipáló CAdZZillára is. A gyűjtemény nagy része Billy Gibbons garázsából gördült a kamerák elé, és még maga sem tudja, hány csodaverda van a tulajdonában.
  
  1. A főhős - Eliminator
  
  Az Eliminator a ZZ Top-garázs leghíresebb darabja. A nyolcvanas években ez a piros hotrod a zenekar negyedik tagjává vált a Sharp Dressed Man, a Legs és a Gimme All Your Lovin klipekben vállalt szerepével. Ugyan Billy Gibbonstól sem áll távol az autószerelés, de valószínűleg nem sok ideje lett volna a koncertek között olajos szakállal fetrengeni a kaszni alatt, így a 1933-as Ford Cuopét Don Thelen hozta képernyő-kompatibilis formába. Az 1983-ban megjelent Eliminator albumborítóján mutatkozott be a kocsi, majd az említett videoklipekben szállította a segítőkész, hosszúlábú csajokat, akik a filmek humanoid főszereplőinek segítségére siettek. A három évvel később megjelenő Afterburner borítóján aztán visszatér, ám itt már az album arculatához igazodva kilép a földi atmoszférából, és némi űrhajós-mutációt követően szeli az űrt. A Sleeping Bag klipjében bigfoottal és markolókkal is összetűzésbe kerül, de az agressziót kerülve egy hanyag mozdulattal inkább a levegőbe emelkedik. Ezután a Stages klipjének végén is beúszik a képbe, majd a Rough Boy space-romantikájában megmutatja magát teljes valójában. A Recycler album Burger Man videójában még bevillan pár másodpercre az Eliminator, majd visszavonul a filmes karriertől. Jelenleg a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame múzeuma őrzi a zenei világ leghíresebb négykerekűjét.
  
  
  
  2. A vadállat - CAdZZilla
  
  Az Eliminator Burger Man-ben való megjelenését az Gibbons 1948-as Cadillac Series hatvankét kocsija vezeti be, kiáll a parkolóból, ezzel látni engedi az űrből visszatért járgányt. A Cadillac, ZZ Top és Godzilla szavakból faragott CAdZZilla elnevezés magában megvillantja Gibbons humorérzékét, sőt erre még rátesz egy lapáttal a Godzillára utaló, I8TOKYO (I ate Tokyo) feliratú rendszámtábla is. Ez a Vissza a jövőbe harmadik részének soundtrackjére készített Doubleback klipben jelenik meg, ahol a nagy elődhöz hasonlóan szintén csajokat mi mást hoz a fekete bivaly. A Hot Rod Magazine főszerkesztőjének, Gray Baskerville-nek egyik kedvenc egyedi átalakítású kocsiját Larry Erickson tervei alapján Boyd Coddington kalapálta össze cirka kilencszázezer dollárból. Egyedisége azt is lehetővé tette, hogy egész kiállításokat alapozzanak rá.
  
  
  
  3. Az elegáns - Leapin Limo
  
  Az Eliminator oldalán is megjelenő ZZ Top-grafikával is ellátták azt az 1948-as Pontiac Silver Streaket, mely az Afterburner Velcro Fly számához készült klipben szerepel. Az immár feketében pompázó rockerlimuzin a női idomoknak, napszemüvegeknek és egyiptomi szimbólumoknak ad animált lendületet.
  
  
  
  4. Az ékszerdoboz - Cadillac Coupe Deville 1962
  
  Ha Gibbons szerette volna egész autóparkját kamerák elé vezetni, jó pár ZZ Top-klipnek kellett volna még forgatni. A színfalak mögött is parkolnak olyan csodajárgányok, melyekért autósmagazinok és forgatóstábok tapossák egymást. Az 1962-es Cadillac Coupe Deville jeles példája a gyűjtemény azon részének, melyeket a ZZ Top frontembere pusztán gyűjtőszenvedélye miatt és városon belüli cirkálásra tart. A hajóra emlékeztető fekete vadállat eddig huszonnégyezer kilométert futott, és a belső tere is eredeti elemekből van burkolva. Nem véletlenül ez gazdája egyik kedvence.
  
  
  
  5. A csajozós - Slampala
  
  Egy valamire való amerikai autógyűjteményből természetesen nem hiányozhat a klasszikus lowrider-verda sem. Gibbons ezt egy 1962-es Chevrolet Impalából hozta össze, mely a változatosság kedvéért világoskékben virít fekete és piros társai között. A hidraulikus felfüggesztés által földre csúsztatott autót valószínűleg még Bronx legmélyebb bugyraiban is hódolattal mernék megérinteni, bár Gibbonsról nehéz elképzelni, hogy utcai vagánykodásra használná.
  
  6. Az egyszemélyes - HogZZilla
  
  Noha Gibbons jóval több energiát és pénzt fektet négykerekű kedvenceibe, azért a motoroknak is jut hely a garázsban. A CadZZilla elnevezéséhez hasonlóan a Harley Owners Group, a ZZ Top és a városépítész szörny neveiből összehozott HogZZilla is kellő elismerést vívott ki magának motorosberkekben. Gibbons egyedi Harley-jának mintájára átépített kétkerekűk világszerte elterjedtek, jelezve, hogy gazdájuk nemcsak professzionális motorszakértő, de elkötelezett ZZ Top-rajongó is.
  
  Jegyárak:
  ülő: 7500, 9900, 12 500, 15 000, 19 000 Ft
  álló: 9900
  
  Általános információk:
  
  Megközelítés
  A Papp László Budapest Sportaréna a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjában található, huszonöt percre van a Ferihegyi repülőtértől és kétpercnyire a Stadionok metrómegállótól. Megközelíthető 30-as és 95-ös busszal, vagy 75-ös és 80-as trolival, 1-es villamossal, valamint gépkocsival (1160 férőhely áll a fedett, őrzött parkolóban az idelátogatók rendelkezésére) Az épületbe a Kerepesi út, illetve a Hungária körút felől, és a parkolóházból, a feljáratokon keresztül lehet bejutni.
  
  Parkolás:
  Parkolási lehetőség az Aréna mélygarázsában, 1000 forintos áron, illetve a környező utcákban.
  
  Ruhatár
  Az Arénában korlátozottan áll rendelkezésre ruhatár. Lehetőségek szerint hagyják a nagyobb méretű táskákat, kabátokat stb. az autóban, vagy a vonatállomások csomagmegőrzőjében.
  
  Fotózás és videó
  Telefonok és kompakt kisgépek (nem cserélhető objektívvel) használata engedélyezett.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

ZZ Top

TEX

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 please give    von hertzen brothers    cate blanchett    terrorized    bővebb információk:    stratovarius    kristen stewart    this gift is a curse    bogoz    dote    wolfheart    manökken proletarz    burst    romanticbiodark    veréb    summer nights    heboidophrenie    sanctuary    poniklo imre    markus schrodt    death is not glamorous    sacha baron cohen    chronology     noomi rapace    dead end  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!