hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2010. május 8. szombat   11:58
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
MetalFest Open Air Hungary 2010
2010. május 21-23., Budapest, Csillebérc

  A MetalFest fesztiválsorozat lesz idén nyáron Európa egyik legnagyobb metal történése. Három jónevű fesztivál, az osztrák Summer Nights, a német Legacy Festival, valamint a svájci Metal Dayz szervezőbrigádja fogott össze annak érdekében, hogy létrehozzák Közép-Európa eddigi legerősebb metal fesztiválsorozatát. A rendezvények egységes arculattal, egységes promócióval valósulnak meg. A csehországi verziót a legendás Masters Of Rock fesztivál szervezői, míg a magyar verziót a Hammer Concerts stábja hozza össze májusban, karöltve a sorozatot koordináló osztrák Rock The Nation ügynökséggel (MetalCamp, Paganfest, Neckbreakers Ball, Heidenfest, Into Darkness, Full Of Hate).
  
  A háromnapos fesztivál május 21-22-23-án, azaz Pünkösd hétvégén kerül megrendezésre a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban (Bp., XII. Ker., Konkoly Thege Miklós út 21.).
  
  A helyszín ideális, hiszen az ország bármely pontjáról könnyen elérhető, tömegközlekedési eszközökkel is könnyen megközelíthető. A helyszínen egy arborétum jellegű, hatalmas parkos terület várja a metal fanatikusokat, korlátlan sátorhellyel. Sőt, több, mint 1000 fő részére még faházas elhelyezésre is van lehetőség. Ez a terület évtizedek óta ifjúsági táboroknak ad otthont, így kellő számú vizesblokk, illemhely és zuhanyzó áll a fesztiválozók rendelkezésére. Ennek köszönhetően már az első évben is garantálni tudjuk, hogy a headbangereket Európa egyik legcivilizáltabb fesztiválja fogadja majd.
  
  Csillebércen már javában épül a MetalFest, szerda éjjel felállt a pár napja elhunyt legendás énekesről Ronnie James Dio előtt is tisztelő HammerWorld színpad sátra, ahol a koncertek között kizárólag Rainbow, Black Sabbath és Dio dalok szólnak majd.
  Ma csütörtökön megérkezik a hang- és fénytechnika, felpezsdül a munka a táborban, hogy 21-én, pénteken reggel 10-kor kinyithassuk a kapukat.
  
  1. MetalFest éjszakai buszjárat
  
  Közvetlenül a főbejárattól a Moszkva térig!
  
  A MetalFest napközben a város minden pontjáról könnyen megközelíthető:
  a 90-es autóbusszal (Moszkva tér, Déli pályaudvari indulással) eljuthatsz egészen a Magas úti megállónál található fesztiválbejáratig, a 90A jelzésű járattal pedig a közeli Normafához.
  
  A BKV nappali járatai reggel 4h 18-tól, éjjel 23h 08-ig közlekednek!
  
  A Normafától óránként indul az éjszakai 990-es járat (23h 49, 0h 49, 1h 49, 2h 49, 3h 49).
  
  Ez a járat azonban várhatóan nem lesz elegendő, ezért a MetalFest szervezői a főbejárattól (Magas úti megálló) éjszakai buszjáratot indítanak.
  
  Az éjszakai MetalFest busz 23h 00-tól egészen reggel 4h 00-ig folyamatosan közlekedik, de legalább félóránként. Igény esetén mentesítő járattal is készülünk.
  
  A MetalFest buszjegy ára: 300 Ft. Éjjel-nappal megvásárolható a jegypénztárban!
  
  Tehát: MetalFest éjszakai buszjárat - a fesztivál főbejáratától 23h és 04h között - jegy: 300 Ft!
  
  2. Merchandise és dedikálás
  
  Megérkeztek a MetalFestes cuccok és nagyon állatul néznek ki!
  
  Kétféle fesztiválpólót és női pólót, kapucnis pulóvert, inget, baseball sapkát, valamint autós matricát szerezhetsz majd be a MetalFest hivatalos shopjában, ahol a fellépő bandák pólóit, CD-it és egyéb kegytárgyait is megvásárolhatod!
  
  A kíméletlen időjárás veszélye miatt az utolsó héten át kellett rendezni a fesztivál teljes területét, így megszűnt a VIP rész, és a dedikáló/shop sátornak is új helyet kellett találni. Emiatt a dedikálások időpontjait is újra egyeztetni kellett a fellépőkkel. Részletes infót a helyszínen, a shop sátornál találsz majd!
  
  3. Jegyelővétel, szállás:
  
  A jegyelővétel május 20-án estig tart.
  Javasoljuk, hogy váltsd meg előre a belépődet, hiszen így spórolhatsz is és biztosíthatod helyed 2010. metal fesztiválján!
  Jegyek minden jobb metal boltban és az összes jegyirodában kaphatók!
  
  Jegyár elővételben: 3 napos bérlet 12.990 Ft, napijegy 7990 Ft!
  
  Péntek reggeltől a fesztivál bejáratánál tudsz jegyet vásárolni!
  
  Jegyár a helyszínen: 3 napos bérlet 14.999 Ft, napijegy 8999 Ft!
  
  Üdülési csekkel a helyszínen is tudsz belépőt váltani.
  Üdülési csekkel a bérlet 15999 Ft, a napijegy 8999 + 1000 Ft kezelési költség!
  
  Az előzetes szállásfoglalásokat lezártuk, ám a helyszínen még szerezhetsz fedett szállást. Keresd a szállásközpontunkat a kemping területén!
  
  4. Sabaton Csatahajó - szintén befedve!
  
  A svéd Sabaton vasárnapi Csatahajóján sem fogsz elázni, ugyanis a Zrínyi hajó is fedett!
  
  Rendkívül fontos!
  
  A MetalFest területén is nagyon komolyan tartsd be a tűzgyújtási tilalmat, a lezárt területeket pedig kerüld el! A ritkán használt erdős területen ráadásul fokozott a kullancsveszély!
  
  Sajnos a várható időjárással kapcsolatos előrejelzések továbbra is ellentmondásosak, bár javuló, de változékony időt ígérnek. Öltözködj rétegesen, és készülj esőálló, meleg ruhával is!
  
  A fellépő zenekarok:
  
  A MetalFest Open Air bulira korábban konfirmált fellépők:
  
  Hammerfall, Sonata Arctica, Nevermore, Sabaton, Finntroll, Korpiklaani, Death Angel, Deicide, Deathstars, Marduk, Vader, Eluveitie, Brainstorm, Leaves´ Eyes, Kalapács, Nevergreen, Legion Of The Damned, Decapitated, Powerwolf, Varg, Vale of Tears, I Divine.
  
  Időközben biztossá vált az Arany János költeményeinek folk metalos átirataival még népszerűbbé vált Dalriada fellépése is. A soproni csapat pár napja a Diesel klubban egy fergeteges hangulatú turnézáró bulit adott, amely egyben az Arany-album lemezbemutatója is volt. A rajongók valósággal szétszedték a klubot és a zenekart. A Kalapács és a Nevergreen mellett a Dalriada lesz a MetalFest Open Air harmadik kiemelt hazai fellépője!
  
  A fellépők névsora az utóbbi pár hétben jó néhány illusztris külföldi csapattal gyarapodott:
  
  Twilight of the Gods - Allstar Bathory Tribute (Primordial, Immortal, Dimmu Borgir, Cradle Of Filth, Thyrfing zenészekkel!)
  
  Astral Doors, Nightmare, Elvenking, Manticora, Persefone, Secret Sphere, Milking The Goatmachine
  
  A fellépők listája mostanában szinte naponta bővül. Neves underground bandák mellett két komoly headliner bejelentése várható még!
  
  A felsorolt zenekarok idén nyáron csakis ezen a fesztiválon lesznek láthatóak Magyarországon, de szinte kivétel nélkül mindegyik számára ez a fellépés jelenti az egyetlen magyar koncertet 2010-ben.
  
  Újabb színpad:
  
  Az érdeklődés nemcsak látogatói, hanem zenekari oldalról is óriási, ezért a Szabadtéri Színpad mellett a Csillebérci Szabadidőközpont Sportcsarnokát is bevontuk a rendezvénybe. Ezen a színpadon hajnalig szól majd a metal, méghozzá a Szabadtéri Színpadot jól kiegészítő programmal.
  
  Ez a helyszín is döntően nemzetközi fellépőkkel telik meg, de egyúttal lehetőséget biztosít újabb hazai bandáknak is. Már biztos a Velvet Seal, a Chronology, a Damned Spirits´ Dance, a CrossHolder, valamint a KaFeBár fellépése!
  
  A hazai bandáknál is lehet akciós árú bérleteket vásárolni, sőt erre kifejezetten buzdítunk is mindenkit, ugyanis május 21-én az a banda nyitja majd a Szabadtéri Színpadot, amelyik a legtöbb rajongót tudja felmutatni!


Kulcsszavak:
  metalfest     open air     summer nights     legacy festival     metal dayz     masters of rock     hammer concerts     rock the nation     metalcamp     paganfest     neckbreakers ball     heidenfest     into darkness     full of hate     hammerfall     sonata arctica     nevermore     sabaton     finntroll     korpiklaani     death angel     deicide     deathstars     marduk     vader     eluveitie     brainstorm     leaves&rsquo      eyes     kalapács     nevergreen     legion of the damned     decapitated     powerwolf     varg     vale of tears     i divine     arany jános     dalriada     arany album     kalapács     nevergreen     dalriada     twilight of the gods - allstar bathory tribute     primordial     immortal     dimmu borgir     cradle of filth     thyrfing     astral doors     nightmare     elvenking     manticora     persefone     secret sphere     milking the goatmachine     velvet seal     chronology     damned spirits&rsquo      dance     crossholder     kafebár 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

MetalFest Open Air Hungary 2010

HammerWorld

 kapcsolódó helyszín: 

Csillebérci Ifjúsági és Szabaidő Központ

 kapcsolódó előadók: 

Nevergreen

 kapcsolódó cikkek: 

A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban

Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik

Itt a Fame On Fire új kislemeze, a Nightmare (The Devil)

Egy újabb sikeres európai turnéra indul a Trophy Eyes

A The Chisel-nél a punk és a hardcore kombinációja a What A F*cking Nightmare
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
 kapcsolódó fotók: 

Hammerfall (SWE) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc

Hammerfall (SWE) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc

Sonata Arctica (FIN) - 2009. november 17. Petőfi Csarnok

Sonata Arctica (FIN) - 2009. november 17. Petőfi Csarnok

Sonata Arctica (FIN) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc

Nevermore (USA) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc

Sabaton (SWE) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc

Sabaton (SWE) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc

Sabaton (SWE) - 2010. november 14. Club 202

Finntroll (FIN) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
Korpiklaani (FIN) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
| Death Angel (USA) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
| Deathstars (SWE) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
| Vader (PL) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
| Brainstorm (GER) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
| Kalapács és az Akusztika - 2010. március 20. Pecsa
| Varg (GER) - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
| I Divine - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
| Kalapács és az Akusztika - 2010. március 20. Pecsa
| Velvet Seal - 2010. május 21-23. MetalFest Open Air Hungary - Csillebérc
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rompeprop    atheist    vomit the soul    stubborn    almanac    wasting light    transformers 3 f    steven soderbergh    a.m.d.    Ágens    pannonia allstars ska orchestra    anasztaszija makarenko    iscream    k.i.z.    halestorm    severe torture    james cameron    presidance: hungarythm    yzzo    gyalázat    groove armada    stain the canvas    v.iv fesztivál    firkin    kultúra  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!