hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   10:17
6 hozzászólás

szerző: Pjotr
FreshFabrik


  Albumok: VOLT Fesztivál, Nerve, Drive My Hand
  
  Az együttes tagjai:
  
  Horváth István - ének
  Barabás Béla - gitár
  Szabó András - dob
  Kovács Levente - basszusgitár és programming
  Koncz Mátyás - gitár
  
  
  A FreshFabrik zenekar 1994-ben alakult, majd ugyanebben az évben mutatkozott be a Petőfi Csarnokban a RUN DMC vendégeként.
  Ez az első fellépés segítette hozzá a zenekart az első lemezszerződés megkötéséhez, amelynek eredményeként 1994-ben megjelent Certificado című anyaguk a HMK Music gondozásában.
  
  Az elkövetkező két évben a zenekar hazai koncertsorozatokat bonyolított le, miközben külföldön is - Jugoszláviában háromszor, Olasz- és Németországban kétszer - turnéztak.
  1997-ben vált aktuálissá a zenekar második albumának elkészítése. Olyan kiadó után nézett a csapat, amelynek módjában állt nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacra is eljuttatni a megjelenő anyagot.
  Kézenfekvő volt egy multinaciolális cég, a Warner Music Hungary label-jének, a 1G Records-nak megkeresése. A bemutatott anyag tetszett a Kiadónak, a szerződés megköttetett, majd 1997-ben a boltokba került a Nerve című album. A FreshFabrik ezzel a lemezzel megalapozta hazai hírnevét és az egyik legkeresettebb hazai koncertzenekar lett: az 1998-es év minden jelentős, könnyűzenei fesztiválján részt vett, és a hazai szintéren meghatározóvá vált.
  A FreshFabrik azon kevés rockzenét játszó zenekarok egyike, akit a média is elfogad: klipjeik a TV csatornákon naponta láthatók, zenei műsorok szívesen látott vendégei.
  
  A zenekar történetében meghatározó volt a 2000. év.
  1999. őszén-telén lebonyolított sikeres ausztráliai turné eredményeként, a Warner Music Ausztrália 2000. januárjában megjelentette a Nerve albumot.
  Az országos média (TV-k, szaklapok) készítettek interjút a zenekarral, a Nerve felkerült több kereskedelmi rádió ajánlati listájára. 2000-ben kezte meg az együttes a harmadik albumának a Drive My Hand-nek a munkálatait.
  Az album elkészítése olyan profi szakemberek segítségével zajlott, mint Mr. Colson, aki hangmérnökként dolgozott már együtt Skunk Anansie-vel, a Smashing Pumpkins-szal és a Walt Mink együttessel. Az album masterizálása is külföldi stúdióhoz kötődik: a New York-i Classic Sound Studio végezte el ezeket a munkálatokat Scott Hull segítségével. A munka eredményeként egy igazán magas színvonalon elkészített lemez jelent meg 2000. őszén, Drive My Hand címmel.
  
  A lemez első slágere a „Lamentation” című szám hamar elnyerte mind a szakmabeliek mind a rajongók tetszését. 2000. nyarán még a „Drive My Hand” album megjelenése előtt a nagyszínpadon léptek fel a Pepsi Szigeten olyan zenekarok előzenekaraként mint a Bad Religion és a Bloodhound Gang.
  
  2001. március 8-án a FreshFabrik igazi elimerésben részesült: megnyerték az Arany-Zsiráf Díjat a legjobb magyar modern rock kategóriában.
  Ezzel bizonyították a szakma előtt is, hogy a Drive My Hand albummal igazán korszakalkotó művet hozak létre. A sikerek ezután még tovább folytatódtak: 2001. június 12-én Csehországban megjelent a Drive My Hand album. Az zenekar egyhetes promóciós körúton vett részt Prágában. Egyhetes ottartózkodásuk fénypontjaként 2001. június 12-én az AC/DC előzenekaraként léptek fel a prágai Strahov Stadionban, 35.000 néző előtt. A cseh közönség szeretettel fogadta a FreshFabrik-et, akik kiemelkedően jó teljesítményt nyújtottak, ezzel méginkább alátámasztva jogosultságukat arra, hogy egy ilyen rangos eseményen fellépjenek.


Kulcsszavak:
  FreshFabrik 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 snizike 2004. december 24. 01:04  #6

Hali mindenkinek!

Tessék azért ide is pötyögni ám, nemcsak a honlapokra!!!
Szerintem a mostani album nagyon klassz, ez az egyik kedvencem. Igen, mindegyik albumuk különböző, de Freshfabrik!!! Bár a legújabb felállást még nem hallottam, talán majd szilveszterkor...

 Lecsóka 2002. december 19. 12:57  #5
Sziasztok! Szia Yami!

Talán én tudnék segíteni. Megvan nekem a Certificado és a Nerve (Vörös Andrisékkal) meg a Drive By Hand. Nem tudjátok, az új album megjelent? Szerintem rohadt jó lemez lesz. Először a Sportszigeten hallottam, aztán a Szigeten volt hozzájuk szerencsém...
Az Freshfabrikről az lenne a véleményem, hogy ismertem Pityesznek a zenéjét, a Neurotrendet. Megvan nekem az EP-jük, nagyon tetszett. Szóval nagyon sajnáltam, hogy abba maradt a project. Amikor láttam az új felállást, akkor nagyot csalódtam, mert valahogy nem úgy szóltak a régi számok, amiket Vörös Andrissal nyomtak és az új számokkal nem tudtam megbarátkozni. (Ennek szerintem már valami előítélet szaga lehetett...) De aztán sokkal később kaptam mp3-akat és valahogy ráéreztem. Inkább az lehet itt a gond, hogy az emberek összekapcsolják a régi FF-et az újjal. Ez már más. És ezen a téren nagyon nagy! És imádom Pityes parasikolyait is ;-)

 yami 2002. december 04. 13:12  #4
en viszont szeretnek FF szamokat mp3ban. Tudna vki segiteni?

 negative_creep 2002. április 27. 23:41  #3
hm.szerintem azér van némi igényesség ebbena zenében.sőt....
és,ha nemis jönbea zene,vagyha unszimpika tagok,mindenesetre elgondolkodtató amit hallottam,állítólag el kellett adnia az egyik ff tagnak a házát hogy kitudják adni a drive my handet és mégcsak nemis volt kamaptja enneka lemeznek.....

viszont nagyon hüjékhogy levágtáka hajukat!
ugyszeretemhaegy fijunak hosszua haja....

 wowbagger 2001. augusztus 14. 13:23  #2
A Vörös kirúgása óta fos a FF. Sokan osztják ezt a véleményt, tudom. Hiába van Drive my Hand, meg pénz meg turné, a kappanhangú Andris nagyon sokat dobott az összhatáson. Meg a gitárosváltások... Hát.

 GAbci 2001. június 17. 23:38  #1
Kicsit gáz, hogy létrehozok nekik témát, és nem bezsélek róluk szépeket, deh azért szerintem mondjuk jó, hogy egy magyar zenekar az AC/DC előzenekara lehetett, deh amugymeg nem jön be mag a stílus amit mellesleg jól játszanak.

 kapcsolódó linkek: 

FreshFabrik

 kapcsolódó cikkek: 

Freshfabrik élő klippremier és koncert

20 éves a Freshfabrik

Idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a FreshFabrik

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli a FreshFabrik zenekar

FreshFabrik, Nuke, The Ministers a Kultiban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 goodbye darjeeling    motörhead    deafheaven    senses fail    lourdes    desultory    the clash of the titans    fonó    angelina jolie    volt fesztivál    uma thurman    meex    jon oliva    velőrózsák    josh duhamel    trivium    merzbow    eluveite    freedom call    a nyugtalanság kor    tatu 18    prometheus    eyes    pénzcsináló    varg  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!