hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   15:56
10 hozzászólás

szerző: Pjotr
Sziámi


  Müller Péter 1951-ben született Budapesten.
  Érettségi után meghívták dolgozni a Magyar Televízióba, ahol vetélkedők kitalálásában, szerkesztésében vett részt.
  
  A könyvtárosi szakképesítés megszerzése után
  1976-ban az ELTÉ-n magyar-francia szakos tanári diplomát, majd 1972-73-ban az egyetemmel párhuzamosan rádiószerkesztő-riporter diplomát szerzett a Magyar Rádió kétéves munkastúdiójában (Mester Ákos osztályában).
  1974-ben cirkusz- és varietérendezői képesítés következett az Állami Artistaképző Iskola esti tagozatán. Ezt 1980-ban Film- és televízió-rendezői diploma követte Budapesten, a Színház és Filmművészeti Főiskola nappali tagozatán (osztályfőnöke: Szinetár Miklós, mesterei: Szabó István, Dömölky János, Illés György). 1979-ben ösztöndíjjal tanult és előadott a Párizsi Filmakadémián (IDHEC).
  
  Egyetemi és főiskolai tanulmányai alatt szerkesztőként, forgatókönyvíróként, rendezőasszisztensként dolgozott, színdarabokat írt. Főiskolásként állandóan rendezett sorozat- és egyedi műsorokat a Magyar Televízióban.
  1980-tól 1992-ig a MAFILM rendezői állományában, illetve az utóbb létrejött Alkotói Iroda rendezői állományában dolgozott, játékfilmeket és televíziós műsorokat rendezett.
  1986. és 1990. között főként Amszterdamban dolgozott. A filmprodukciókat és sokszínű kulturális projekteket szervező Sphynx Lintervisuals és Bubofilm vezető munkatársa volt, a Labyrinth Stichting alapítója. Előadásokat tartott a Groningeni Egyetemen és az Amszterdami Filmakadémián, dolgozott a Melkweg Multimédia Center-ben, nemzetközi fesztiválokat szervezett, videoklipeket készített.
  
  1989-től a Sziámi Zenei Társulat Kulturális Egyesület (az IETM rendes tagja) ügyvezető igazgatója. 1992. óta a Fővárosi Magisztrátus alapító tagja. 1992-től a maga alapította Sziget Kulturális Szervezőiroda Kft. tulajdonosa és kreatív igazgatója. 1995. márciustól-szeptemberig az A3 televíziótársaság kreatív igazgatója, az élő city-televíziózás egyik létrehozója volt.
  1996-ban televíziós műsorokat rendezett a Magyar Televízióban, a „Mária Evangéliumát” rendezte a Miskolci Nemzeti Színházban, operát fordított, szervezte a Sziget ´96 fesztivált, a budapesti Közraktárak területének kulturális hasznosításán dolgozott, két sajátos műfajú hanghordozót (egy „hangzó színház”-at és egy ballada-összeállítást) készített elő, nagyjátékfilmet írt a Magic Media produceriroda felkérésére, szerzői estekkel jelentkezett a Miskolci Nemzeti Színházban.
  
  1997-ben a Miskolci Nemzeti Színházban volt művészeti vezető, Szophoklész „Antigonéját” és Müller Péter „Szomorú vasárnapját” rendezte, szervezte a Sziget ´97 fesztivált, koncertezett, három nagylemezt írt saját zenekarának és más szerzőknek, résztvett a taposóaknák betiltásáért szerveződő nemzetközi megmozdulásban (ICBL). A kampány magyar koordinátoraként jelen volt az egyezmény ottawai aláírásán, a kampány tagjaként részese lett a Nobel Békedíjnak.
  
  1998. - a Miskolci Nemzeti Színházban Shakespeare „Hamletjét”, a Madách Kamaraszínházban Csehov-Neil Simon „Jó doktor” című darabját rendezte. Művészeti vezető a Miskolci Nemzeti Színházban, szervezte az ICBL budapesti nemzetközi konferenciáját, az Egyesült Államokban vendégszerepelt a „Szomorú vasárnap” rendezőjeként
  
  1999-a „Beszterce ostroma” musicalváltozatán, Tolcsvai László nagylemezén dolgozott, a miskolci „Bartók +...” nemzetközi perafesztivál ügyvezető igazgatója, a Miskolci Egyetemi Napok tanácsadója, Miskolcon rendezett.
  
  Müller Péter már két évtizede a honi alternatív kultúra egyik legmeghatározóbb egyénisége. Zenekara, a Sziámi az egyik legsokoldalúbb popformáció kishazánkban. Változó zenével és felállással, de mindig igényes tartalommal.
  
  A 2000. augusztusában megjelent A zene egyen meg című maxit követően a Sziámi - 3 év hallgatás után - 2000. októberében jelentkezett új albummal.
  Az Egyszerű teremtés-t Müller Péter összetéveszthetetlenül szellemes, ironikus szövegei és az eddigi legösszefogottabb zenei körítés jellemzik leginkább.
  
  Müller Peter Sziámi - ének, szövegek
  Jékey Dani - dobok
  Gasner János - gitár, zeneszerző
  Lőrincz György - szaxofon, villanycső
  Papócsi László - billentyűs hangszerek
  Szuna Péter - basszusgitár
  Bana Róbert - igazgató
  Az Angyalok kara-oké:
  Lajtai Katalin + Müller Anna - vokál
  A lemezen közremüködik a vokálban:
  Kováts Andrea
  
  DISZKOGRÁFIA:
  
  Egyszerű teremtés 2000.
  A zene egyen meg (maxi) 2000.
  Illaberek 1997.
  Egy vagy egy se 1996.
  Tapasztalat 1980-1995.
  Olyan vagy!!! 1994.
  Dervistánc (ajándék kiskazetta) 1994.
  Belépek egy helyre - 1993.
  Mr.. Pornowsky előkerül - 1993.
  Testből testbe 1992.
  Sürgős reinkarnáció 1990.
  Ha... 1989.
  Demo (1986) Törökbálint


Kulcsszavak:
  Sziámi 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 lisa 2008. május 06. 15:50  #10
Na most már mindenki, aki a Szigethez kötötte a Sziámit most ebben a témában leszállhat róla , arra célzok, hogy MPSz kilépett a Szigetprojektből és már a nagyszínpadra sem engedik fel korábbi üzlettársai ;-) Ez a legújabb lemezük "Az isten álljon meg!" viszont minden idők legeslegjobb Sziámi anyaga! Koncert területén persze nagy a Sziámi-ínség mostanság (bár a Gasnert hetente látom fellépni a Gödörben mindenféle társasággal , biztos nincs szervezőjük, vagy valmiilyesmi. Állítólag a pecsában játszanak májusban. Ott a helyünk!
üdv mindenkinek!

 PattiSmith 2007. január 26. 11:01  #9
A sziámi hatalmas zene.Egy oly zene mely az első pillanattól kezdve a tudatomba hatolt.ELvitt valaohvá megutazatott.
Sokig énis csak a szar mínőségű kazettákon hallhattam,de sokerül mp3 formában megszereznem.
A két újabb lemeze(A sűrgös reinkarnáció és a Fogjad már fel!)és csodálatos lemez,de hozzám a régebbi munkái közelebb állnak .

 lisa 2005. augusztus 24. 15:39  #8
Tévedésbe vagy, kedves fistagon!
A Sziámi csak ebben az évben kb. 50 koncertet adott, írtak kb. 30 számot, a Gasner meghangszerelte Seress Rezső első magyar underground sztár dalait,
felvettek egy lemezt, ami mostanában jelenik meg és nem utolsósorban élőben
játszanak olyan számokat, amelyeket kevés zenekar tudna akárcsak kottából is j
üdv

 lisa 2005. augusztus 24. 15:39  #7
Tévedésbe vagy, kedves fistagon!
A Sziámi csak ebben az évben kb. 50 koncertet adott, írtak kb. 30 számot, a Gasner meghangszerelte Seress Rezső első magyar underground sztár dalait,
felvettek egy lemezt, ami mostanában jelenik meg és nem utolsósorban élőben
játszanak olyan számokat, amelyeket kevés zenekar tudna akárcsak kottából is javascript:insertsmiley(':-D')
javascript:insertsmiley(':-D')

 AEternitas 2004. június 19. 13:45  #6
Az igaz, hogy aSziámi nem csinált az utobbi idoben semmi emlitésre méltót.A szigeten meg egyenesen illúziórombolo volt.X-(

 ni 2004. április 19. 09:30  #5
Ők is gürcöltek évekig, csak azt már hajlamosak elfelejteni manapság. A nyolcvanas évekről hallottál már? És végülis ők találták ki a Szigetet, így hülyeség tőlük elsajnálni, meg irígykedni. Volt egy jó ötletük és meghallgatásra talált, olyannyira hogy ez lett belőle mint ami ma van. Voltam az első Szigeten is és ott azért teljesen más volt az egész mint manapság. Idővel egyre többen csatlakoztak s így lett mára az ami.

Tedd a szívedre a kezed: ha te szerveznél fesztivált akkor nem a legnagyobb külföldi előadó elé tennéd a saját zenekarodat? ;o)

Ezzel nem megvédeni szeretném őket, hanem egyszerűen arra rávilágítani, hogy emberekből vagyunk mindahányan, csak sokan hajlamosan nem belegondolni hogy a másik helyébe ők mit is tennének, csak kritizálják a másikat. Aztán ha megkérdezik őt hogy mit tenne a másik helyében akkor azt mondaná, hogy ugyanazt mint amit ő is kritizált az előzőekben...

 fistagon 2004. április 19. 01:46  #4
a sziget müllernek+gerendainak bazinagy üzlet. manapság már nem ők
dolgoznak, csak felügyelik a dolgokat és jön be a pénz a számlájukra. a
sziámi pedig egy halott zenekar. egy évben kb 3 koncertet adnak,
mégis mindig nagyszínpadosok a szigeten. az aktív zenekarok meg
évekig gürcölhetnek, hogy egy szutyok délutáni időpontot
megcsíphessenek valamelyik szar kis sátorban.

 mogyoro 2003. július 31. 23:13  #3
abani, téged nem zavar, hogy az új Sziáminál mindig egyes szám második személyben szólnak a versei? (Éni is szerettem régen a Sziámit, aztán a végén már meguntam, hogy mindig azt hallom, hogy én mit érzek.Persze a régi számok (éjkirálynő, mi már leszoktunk róla, száz bolha...). A legdurvább anyaga az Illaberek... én kb. ott adtam fel. De volt egyszer egy Dévényi Ádámmalközös estje, ahol szavalt is, az volt számomra a legemlékezetesebb előadása.

 abani 2003. július 30. 22:46  #2
A Sziámi a legbonyolultabb lelkületű banda, adódik ez Müller Péter Sziámi személyiségéből. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel ismerem őt személyesen is. Higgyétek el nekem, sötét erő lakozik benne ( a szó pozitív értelmében). Hihetetlen hatással van rám a zenéje, és a beszélgetéseink, amelyben sajnálatos módon rettentő régen volt részem. Megtanította nekek, hogy úgy fogadjam el a világot, ahogy van. Eleinte nehéz volt, de mostanra az élet minden percét élvezem, és ezt neki+a zenéjének köszönhetem.

 GAbci 2001. június 17. 23:40  #1
Őket is szeretem, habár kevés cucc van meg tőlük. Nagyon hatalmas dolog Müller Pétertől, hogy megszervezi, és kitalálta nekünk a Szigetet.

 kapcsolódó linkek: 

Sziámi

 kapcsolódó cikkek: 

Müller Péter Sziámi and Friends zenekar & vendégeik - Leonard Cohen est

LIVING-LOVING - Müller Péter Sziámi életHű koncertje

Fekete Lyuk-időutazás a Nulladikkal és a Sziámival

Müller Péter Sziámi AndFriends TESTBŐL TESTBE ráadáskoncert

FELEVAD DUÓ – Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 demoshow    open air    distorted impalement    anneke van giersbergen    grindrise fest vi    the bourne legacy    black procession    dimebag darrell    the man-eating tree    alestrom    cancer bats    apey & the pea    dawnstar    amanda peet    origin    vektor    efott    szerelem    the idoru    Ébredj velünk    chuck schuldiner    dürer    bandanas    robert downey    up in the air  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!