hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   14:58
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band


  Az 1995-ben alakult Balogh Kálmán & The Gipsy Cimbalom Band, amely a „cigányzene” különböző műfajait játssza. A zenekarok tagjai tökéletes magabiztonsággal kezelik hangszerüket, így nem okoz gondot a műfajok, stílusok, ritmusok gyors váltakozása. Virtuóz muzsikát produkálnak, sok-sok humorral. Vezetőjük sokirányú zenei kalandozásaira és tapasztalataira alapozva műfaji, technikai korlátokat nem ismerve, zseniális ízléssel ötvözik a különböző stílusokat.
  Játékuk igazi „crossover” unikum. A közép-európai zenei kínálat legprogresszívebb, legtöbbet igérő, legizgalmasabb zenekarainak tekinthetjük őket.
  A zenészek különböző formációkban, együttesekben játszanak (Dresch Quartet, Zsarátnok, Szabados és a MAKUZ, Budapest Ragtime Band, Magneten Gipsy Show, Joel Rubin Jewish Ensemble, Budapesti Fesztival Zenekar, Rajkó zenekar, stb).
  
  A zenekar tagjai:
  
  Balogh Kálmán - cimbalom
  Balogh Kálmán cimbalomművész 1980-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneakadémián; tanára Gerencsér Ferenc volt.
  1985-ben elnyerte a „Népművészetek Ifjú Mestere” díjat, két évvel később pedig a „Rácz Aladár Cimbalomverseny” második helyezettje lett.
  Pályafutása során vendégművészként fellépett többek között a Jánosi, az Ökrös, a Téka, a Méta, a Muzsikás, a Zsarátnok, a svéd Orient Express, az angol Transglobal Underground, az amerikai Peter Ogi, a holland Sultan, valamint a Joel Rubin Jewish zenekarral. Andre Heller „Magneten Gipsy Show”-jának ő volt a zenei rendezője. 1997-ben az USA-ban turnézott és ekkor a Brooklyn Filharmonikusokkal és a Miami Filharmonikusokkal is játszott. Számos produkcióban és lemezen is közreműködött. (Mártha István, a Budapest Ragtime Band, Szakcsi Lakatos Béla.) 1999-ben EMERTON díjat nyert.
  
  Budai Sándor - hegedű
  Zenei tanulmányait hat évesen kezdte. 1975 és 1985 között a Rajkó együttes első hegedűse volt, majd 1986-ban már saját együttest alapított, amivel a világ számos országában bemutatkoztak. Mivel otthonosan mozog különböző játékstílusok között, több együttes is szivesen hívja vendégszerepelni. 1993-ban Kuti Sándorral és Balogh Kálmánnal együtt muzsikált a világhírű Magneten Gipsy Show-ban.
  
  Major László - hegedű
  Klasszikus zenei tanulmányait befejezése után rögtön népzenével (balkáni és magyar) kezdett foglalkozni. A hosszú évek alatt tökéletesen specializálódott a bolgár, a görög és a román zenékre. Balogh Kálmánnal hosszú évekig játszott együtt a Zsarátnok együttesben.
  
  Kovács Ferenc - trombita, hegedű
  Miután klasszikus zenei tanulmányait befejezte érdeklődése a jazz, a ragtime és a kortárs zene felé irányult. Pályafutása alatt olyan nagyszerű zenekaroknak volt a tagja, mint a 180-as Csoport, Budapest Ragtime Band, Szabados György és a MAKUZ, valamint a Dresch Quartet.
  
  Kuti Sándor - cimbalom, bőgő, gitár
  Zenei tanulmányait 1970-ben kezdte, 1980-86 között a világhírű Rajkó zenekar szólistája volt. 1986-tól számtalan zenekarral játszott a világ minden táján. 1991 óta zenél együtt Balogh Kálmánnal. 1993-ban együtt vettek részt a világhírű Magneten Gipsy Show-ban. Számos CD felvételén közreműködött.
  
  Novák Csaba - bőgő
  Kivételes tehetségű bőgős, aki már tizenhárom éves korában tagja volt a Rajkó zenekarnak. És miközben zenei tanulmányait végezte, a világ különböző országait is bejárta, illetve Magyarországon is több cigányzenekarral lépett fel. 1996-ban csatlakozott a Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band-hez és a Joel Rubin Jewish zenekarhoz.


Kulcsszavak:
  Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jacked    kitty in a casket    odin    arvas    ludditák    iphone    i exist    eternal flight    gábor andrás    kisssonic boom    a közösségi háló    edith piaf    negura bunget    kobra and the lotus    stealing axion    she past away    turbovirrasztók    namtar    fekete sereg    háború a vámpírok ellen    dimmu borgir    dawnstar    primal scream    bryan singer    haelo  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!