hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   13:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Rooster


  Gitárcentrikus, energikus, őszinte, hangos rockzene Retro-Roots-RockNRoll. A zenekar az 1997-es év végén alakult, és azóta is töretlenül nyomja a rocknroll-t. A Rooster zenéje, zenei világa nehezen skatulyázható rengeteg stílus, stílusirányzat keveredik ebben a zenében, egyedi fűszerezéssel.
  
  Különböző tagcserék után, 2003 szeptemberében alakult ki a Rooster jelenlegi felállása: Tóth Zsombor (ének), Gábor Andris (gitár, vokál), Stumpf András (gitár, vokál), John Tibor (basszusgitár), Markó János (dob, vokál).A zenekar rendszeresen fellép Budapest különböző klubjaiban (Geronimo Bikers Pub, Josefina Blues Bell, Ludas Rock Klub, Rocktogon, Patkánylyuk, Árkádia Mulató, LIFT Klub, /Riff-Röff Rock Club/, Marco Polo, Kék Yuk, Wigwam Rock Club) és vidéki koncertek, motoros találkozók (Bánk, Szombathely, Alsóörs, Vecsés, Győr, Dorog Bandita Rock Kocsma, Kalocsa Foktő) kedvelt meghívottja. Közel nyolc órás zenei repertoárjának köszönhetően illetve a tagok életkorából adódóan népszerű résztvevője gimnáziumi, főiskolai, egyetemi rendezvényeknek, fesztiváloknak (Közgáz Év-UV-záró Tábor /2001,Tata/, ELTE, Pázmány) is.
  
  2001 novemberétől havi rendszerességgel (minden hónap első péntekén) zenélnek a budapesti Rézmál Kávézóban /Rooster Klub/, illetve 2005 januárjától szintén havi rendszerességgel (minden hónap harmadik szombatján) a pesterzsébeti Csili-Alsó Állomás fantázianevű klubban /Rooster Rock Klub/.
  A Rooster koncertek gerincét a saját szerzemények képezik, s rendre felcsendülnek olyan együttesek, zenészek dalainak feldolgozásai, mint a Lynyrd Skynyrd, a The Rolling Stones, a Black Crowes, a The Cult, a Primal Scream, a The Allman Bothers Band, az AC/DC, a Kenny Wayne Shepherd Band, a Free, Jimi Hendrix, vagy Lenny Kravitz. De a sor végtelen
  A zenekar 1999-ben rögzítette első, négy saját számot bemutató demó anyagát, majd 2001-ben elkészült a megújult felállású zenekar második demó albuma, melyen hat saját szerzemény mellett helyet kapott két feldolgozás is, a Lynyrd Skynyd Sweet Home Alabama és a The Rolling Stones Midnight Rambler című dala.
  
  2002-ben szakmai elismerésben is részesült a zenekar, hiszen a VI. Győri Pop-rockfesztiválon nyújtott teljesítményéért a Zenészmagazin különdíjban részesítette. 2003 januárjában, a székesfehérvári PontMi hangstúdióban, Fekete Gábor kezei alatt elkészült legújabb, 3 számos hanganyaguk, melyen a hangzást közreműködőként Kókai Levente (billentyűs hangszerek, vokál) gazdagítja. 2003. március 23-án Yngwie J. Malmsteen előzenekaraként a Petőfi Csarnokban a Rooster lépett fel.
  
  Stumpf András, gitáros érkezése (2003 őszén) után a zenekar az eddigieknél is nagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a saját számok szerzésébe. A közönség visszajelzési igen jók az új szerzeményekkel kapcsolatosan annak ellenére ismerik és szeretik őket, hogy hanghordozón még nem hozzáférhetőek.
  2004-ben a zenekar részt vett a budapesti Wigwam Rock Club II. Tehetségkutató Fesztiválján, melynek döntőjében, 2004. október 17-én a Fesztivál Legjobb Zenekara címet nyerte el. A Fesztivál Legjobb Gitárosa Gábor Andris lett! A szakmai elismerés egyfajta megerősítés, hogy az út, melyet a Rooster jár, egyáltalán nem tévút sőt!
  
  A Roosterrel az elmúlt években több rádiós, tévés műsor is készült (Civil Rádió, FixTV (RockFan), VIVA+, Petőfi Rádió, Hálózat TV), különböző internetes zenei oldalakon (ZenészInfó, myMusic) interjúkat, koncertkritikákat olvashat a zenekarról az érdeklődő. 2005. januárjának végén a zenekar, Cserfalvi Töfi Zoltán hangmérnök irányításával megkezdte első nagylemezének felvételeit a szolnoki Denevér Hangstúdióban. Tíz saját szerzemény került rögzítésre, az anyag jelenleg a keverés munkafázisában leledzik.
  
  A myMusic zenei portál szavazásán a Rooster elnyerte a megtisztelő 2005 februárjának zenekara címet, és ezzel némi stúdióidőt a budapesti City Sound Stúdióban.
  A zenekar folyamatosan koncertezik; teljes hangosítás, szállítás megoldott.
  
  Diszkográfia:
  
  In The Line (1999) demo
  Ideal Motel (2001) demo
  Redneck Crossing (2003) /maxi/ demo
  
  A zenekar tagjai:
  
  Tóth Zsombor ének
  Gábor Andris gitár, vokál
  Stumpf András gitár, vokál
  John Tibor basszusgitár
  Markó János dob, vokál


Kulcsszavak:
  Rooster 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Rooster

 kapcsolódó cikkek: 

Rooster: Year Of The Rooster

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 daedelus (usa) live    asphyx    the tourist    vida rock band    hardcore superstar    kamelot    gesztelyi nagy judit    blahalusiana    christoph waltz    the nick rivers    heavy eyes    the slot    kalapács    eddie vedder    belga    hell-vill    dr. living dead    rock of ages    cd pince    james hetfield    at the drive-in    beast in black    charlie st. cloud    what we all come to need    great american ghost  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!