hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   16:38
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tizenhét


  A zenekar tagjai 1999-ban ismerték meg egymást. A Jimmy jött haza Szigetről ikyvel és Zsófival. Kurvára meg akarták nézni a napfogyatkozást. Megmászták Ikyék tízemeletesét, az Inda Haust itt találkoztak 3 hülyével: Zolta, Kápé, Szasza. Az Iky Anyukája hozott nekik fel reggelire tejet, meg kaját, de csak kevesen ettek. Kápé ekkor még azt sem tudta mi az a dob, de az apukája már látott.
  
  Tilla (Jimmy), Frumen, Zsolti meg Miklós már régen ismerték egymást az iskolából. Zolta, Tillán keresztül állandóan zaklatta a fiúkat hogy menjenek Fenyőbe (ez egy söröző, nagyon messze van). Ekkor Tilla még nagyon rühellte őket. Aztán egyszer mégis elmentek Fenyőbe. Itt összeismerkedtek Zoltával Szaszával, meg Kápéval, meg Ikyvel is, Tilla, meg Zsolti, meg Noémi. Sokszor együtt rohadtak.
  
  Egyszer szeptemberben Zolta, Szasza, és Tilla egy parkban megírták az Igyál egy sört kezdetű dalt. Ezt sokszor eljátszották bulikon. Amúgy nagyon ramaty volt.
  
  Egy ilyen bulin Szasza egy órán keresztül mesélte a tizenhetes viccet. Később a névválasztási problémát ez a sztori oldotta meg.
  
  Zolta, Szasza, Kápé, meg Tilla poénból írtak még egy pár számot. Ráébredtek, hogy ez nem is olyan rossz ötlet. Tagokat kezdtek keresni egy Ska zenekarhoz. Tilla szeretett gitározni, mindig Szasza énekelt, Kápé bár nem tudta mi a dob, dobolni próbálkozott. iky vokálozgatott, ha ott volt, azt nem igazán. Zoltát Tilla bogozni próbálta megtanítani, de ez eleve elvetélt próbálkozás volt, ezért kerestek neki egy nélkülözhetőbb, halkabb hangszert. Így kellett még egy bőgős, és fúvósok, mert hát a skában az is van ugye? Zsoltinak ekkor eszébe jutott, hogy ő bizony két évig trombitált. Miklós régóta vonzódott a bőgőhöz, ezért ő lett a bőgős. Kápé ekkor már látott dobot, és annyira megtetszett neki, hogy úgy döntött, egy ilyen neki is kell, ezért venni akart egyet, lopni nem tudott. Elmentek Tillával Veszprémbe Daciaval, 5000 Ft benzinpénzben volt nekik, meg a dob árában, ez Noéminek fájt jobban, hisz Ő állt a dobból egy húszast. De csak meghatározatlan időre kölcsönbe.
  
  Így hát a zenekar kész volt az indulásra, de nem volt hol. Miklós szülei elmentek nyaralni, ezért náluk próbáltak a kertben, nyár lévén. Ez nem mehetett sokáig, igazi próbahelyre volt szükség, hát kerestek egy garázst, azóta is ott nyomják.
  
  Közben Iky tetü lusta volt kijárni próbákra, de hát vokálozni is kellett valakinek, Frumi meg szeretett is, járt is, bevették. Iky rájött, ha már úgysincs se hallása, se ritmusérzéke, és hangja se persze, akkor már igazán felesleges hogy pusztítsa a zenekar hangzásképét, hát kilépett. De sajnos ez sem működött, Frumiék elköltöztek, ezért Jimmy meggyőzte magát, hogy tud a gitár mellett énekelni is, hát belehúzott.
  
  2001 Május végén újra hat tagúra bővült a zenekar, Marci belépett a húzogatós hangszerével, bár mi tudjuk, hogy az egy harsona.
  
  
  Koncertek egész sora után ősz végén Miklósnak elege lett a közönségből és talán belőlünk is, a 17 basszeros nélkül maradt. Ez az áldatlan állapot két teljes héten át tartott, mikor is Sümy a jelenlegi basszusgitáros a zenekarba került, a hangzást azóta meghatározó idióta szólózási mániájával együtt.
  
  A héttagúvá bővülés a Zsolti hugának Sárának az érdeme, aki rájött hogy tud játszani szakszofonon, s nemátallott beszálni a zenekarba nem kevés fejfájást okozva ezzel technikusoknak./Három fúvós három mikrofon/.
  
  De aztá´ lehet hogy rosszul emlékszem. .


Kulcsszavak:
  Tizenhét 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Tizenhét

 kapcsolódó cikkek: 

FotóFalu 2016 - Telek Balázs Ösztöndíj

Tizenhét vadonatúj DJ-vel és interaktív színpaddal erősít a SZIN

Tizenhét a Filterben!

Újra együtt, új és masszív felállásban a szombathelyi Tizenhét

Június első péntekén újra ska buli a Vörös Yukban!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 erőszakik    the inspector cluzo    rock of ages    kötelező közhelyek    ghost iris    sodom    dalai láma    earthsblood    scarify    szakonyi balázs    kosheen    billy gibbons    anthony hopkins    cynic    disturbed    the dark knight rises    ashton kutcher    eva mendes    debustrol    black sabbath    jörg uken    hatesphere    nemjuci    tükrös    amoral  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!