hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   16:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Firkin


  2008 nyarán indult hódító útjára a Firkin zenekar, amely a kelta-ír punk féktelenül szerethető műfaját honosította meg Magyarországon, alig egy év alatt. A régi M.É.Z. és az azt követő Shannon.hu legjobb hangulatait idézi Péter János fuvolás új bandája, természetesen mai hangzással és kirobbanó energiával. A Flogging Molly, The Pogues, Dropkick Murphys nyomdokain haladó és nótáit is feldolgozó zenekar 2008 októberétől vágtázik nagy sikerrrel a magyar ugaron és a külföldi réteken. 2009 májusában jelent meg vérpezsdítő lemezük Firkinful Of Beer címmel a Universal Music kiadásában.
  
  Eredményeik magukért beszélnek:
  
  Teltházas első fellépés 2008 októberében, amit további 60 koncert követett egy éven belül. A rajongói tábor gyors növekedése (egy év alatt 43000 látogató a MySpace-oldalon, havi átlag 6500 látogató a zenekar honlapján, rendszeres rajongói visszajelzésekkel). Az Universal Music a zenekar fél éves fennállásakor meghallgatta az első lemez hangfelvételét, és 2009 május 18-án kiadta, amely az azóta eltelt öt hónap alatt az aranylemez határait ostromolja. A zenekar a legtöbb fontos fesztiválon fellépett, amit hatalmas ováció és siker követett (Colourfest /SK/, Kocsonyafesztivál, Pannónia Fesztivál, Bloomsday, Borsodi Művészeti Fesztivál, Hegyalja Fesztivál, Váci Világi Vigalom Ördögkatlan, Azfeszt, Határtalan Fesztivál /SK/, bor- és sörfesztiválok); mindent felsorolni lehetetlenség: a zenekar honlapján minden fellépés megtekinthető.
  
  Meghívták a Firkin teljes estés exkluzív produkciójának nagyszabású változatát, Bazi Nagy Ír KocsmaSó-t 2009 augusztus 8-ára, a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjába. A rendezvény hatalmas sikert aratott, a koncert részletei klip formájában 2009 november végén jelennek meg.
  
  A Firkin megszervezi az 1. Ír-punk Fesztivált Budapesten, a szűken vett műfaj egyéves magyarországi jelenlétének lemérése érdekében: a várakozást felülmúló teltházas Tűzraktér-béli esemény meggyőzi a kétkedőket is a zenekar folk-punk-popsláger határain mozgó stílusának hazai létjogosultságáról, követvén a nyugat-európai trendeket.
  
  A zenekar legnagyobb hazai elismeréseként a Művészetek Palotája (MÜPA) meghívja a Firkint egy exkluzív koncert megtartására 2010 június 25-ére.
  
  A zenekar legnagyobb külföldi elismeréseként pedig Almost St.Patrick´s Day néven 2009 novemberében megjelent Németországban a világ mostani legjobb folk-punk zenekarainak válogatáslemeze, köztük a FIRKIN Firkinful of Beer című számával.
  
  S íme egy német nyelvű, nagyon pozitív lemezrecenzió a Firkin „Firkinful of Beer” című albumáról (2009 november 30-án jelent meg): http://www.celtic-rock.de/archives/4027


Kulcsszavak:
  Firkin 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Firkin

 kapcsolódó cikkek: 

Stúdióban a Firkin

Firkin: pénteken koncert és megosztottak egy új dalt

10 éves a Firkin, jön a Firkin 10 jubileumi koncert

Firkin: ingyenes fesztiválon játszanak a Művészetek Palotájában

Firkin, Dalriada, Niburta
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cain    primal scream    aetarnam    kaiser chiefs    antonio carlos jobim    mickey rourke    royal flush    wrong side of the wall    star wars    kerekes band    legion    takács tamás band    zz top    julian sas band    dreamworks    opera-rock show    uwe boll    warner bros.    jack    hó márton és a jégkorszak    skip the use    vengince    devildriver    bruital orgasme    michael amott  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!