hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [díjátadó]  2010. június 7. hétfő   10:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jambalaya is megkapta a Gundel Művészeti díjat


  Könnyűzene kategóriában a Jambalaya lett a Gundel Művészeti Díj idei díjazottja. A magyar Oscar-ként emlegetett díjat igen nagy megtiszteltetésnek tartja a zenekar. (2009-ben Ferenczi György és a Rackajam, 2008-ban a Ludditák, 2007-ben a Quimby vehette át ezt az elismerést.) A csapat szerint nagyon sokat számít a művészek életében, ha időközönként megköszönik és elismerik munkájukat.
  
  A Jambalaya tagokat más formációkban is fellelhetjük (Hobo, Ghymes, PUF, 30Y, A kutya vacsorája, stb.), de ez a zenekar a közös igazi szerelemgyerekük. A Jambalaya zenekart a virtuóz zongorajátékával ismertté vált énekes, zongorista frontember és zeneszerző Nemes Zoltán alapította. A zenekar születése óta (2005) túl van már három európai turnén (köztük a legrangosabb és legnagyobb fesztiválok részvételén), három lemez - megjelenésen, (2006 I Just Wanted To Say; 2008 Wonder What Can Happen, 2009 Végállomás, vagy utazás). A 2008-ban kiadott CD+DVD album egy Mardi Gras show-val egybekötött koncert felvétele. Ezeken kívül külföldi fesztivál hivatalos dala lett egy Jambalaya szám, két videoklip készült: Végállomás, vagy utazás és Mindenhol.. (Ez utóbbi Tóth Verával készült duett klipje.) Szóval nem tétlenkedik a csapat sosem, idén ősszel már a Benzinkút című pörgős dalukhoz készítik harmadik videoklipjüket. 2010. május 31.-én átvették a magyar Oscar-nak számító Gundel Művészeti Díjat könnyűzenei kategóriában. A jövőre nézve pedig kacsingatnak ismét a színházas, show-val egybekötött nagykoncertek világa felé.
  
  Tagok:
  - Nemes Zoltán billentyű ének
  - Jász András: szaxofon, fuvola
  - Szűcs Krisztián Qka: trombita, szárnykürt
  - Mezőfi István Fifi: dobok
  - Varga Laca Laca: basszusgitár
  
  Pár szó a műfajról:
  A New Orleans-i zene az egykori gyarmati területen élő afrikaiak, európaiak és latin-amerikaiak sehol máshol nem található kulturális keveredésének eredménye. A jambalaya egyébiránt a New Orleans környékiek étele, összetevőinek száma végtelen. Ugyanez jellemző a napjainkban már önálló műfajnak számító New Orleans-i zenére: az alapanyagok azaz a jazz, a blues és a funky összetevőit olyan arányban használhatjuk, hogy az eredményül kapható változatok száma végtelen. A formáció névválasztása is ezt tükrözi. Tehát ezerforrású, vibráló, rengeteg zenei kalandozást magában rejtő muzsika - a Jambalaya zenéje ennek a tradíciónak a 21. századi újragondolása, a zenekar hangszerelésében a New Orleans-i autentikus stílus visszaadása az elsődleges szempont.]
  
  
  Nemes Zoltán billentyű ének (Korábban: Mama Killed a Chicken, Paid Holiday, Spo-Dee-O-Dee, Hiperkarma, A Kutya Vacsorája, Silence, Honky Tonk Trains, Largo Cammino, Dalok A Konyhából, Memphis Gumbo, Mississippi Grave Diggers. Jelenleg: Hobo, Jambalaya.) Olyan világszínvonalú művészekkel dolgozott együtt, mint: Mrs. Lousiana Mojo King (US), Ian Siegal (UK), Ripoff Raskolnikov (AU), Monthy Waters (D)Egy színpadon állhatott olyan hírességekkel, mint: Terry Evans (US), Larry Garner US),Shemekia Copland(US), ) Sharrie Williams (US), Pat Appleton (D), Big Daddy Wilson (D), Muddy Waters Junior (US), Robert Plant (US)stb.)
  
  Jász András: szaxofon, fuvola (Korábban: Paid Holiday, Granny Had a Goose, Deep Fried. Jelenleg: Jász András Quartett, Tóth Vera zenekara, Freak, Tiszavirág, Ghymes, Jambalaya) A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakán végzett briliáns szólista.
  
  Szűcs Krisztián Qka: trombita, szárnykürt (Korábban: Aurora, Granny Had a Goose, Deep Fried, Tóth Vera zenekara. Jelenleg: 30Y, Pál Utcai Fiúk, Jambalaya) Németország nemzetközi különdíjasa 2000-ben, majd a Berlini Ifjúsági Világzenekar tagja, trombitatanár, méltán elismert kamaraművész.
  
  Mezőfi István Fifi: dobok (Palermo Boogie Gang, Muddy Shoes, Átmeneti Kabát, Jambalaya). A külföldről érkező művészek gyakori kísérőjeként a blues mellett számos zenei műfaj szívesen látott session zenésze.
  
  Varga Laca Laca: basszusgitár (Korábban: Spoo-dee-o-dee, Hiperkarm. Jelenleg:, Frenk, A kutya Vacsorája, Pál Utcai Fiúk, Jambalaya.) A hazai és külföldi zenei megmozdulások rendszeres résztvevője, egyéni játékstílusa miatt igen keresett zenész.]
  
  Tiszteletbeli tag: Kollmann Gábor alt-szaxofon (KADA, Blahó Attila Quartett, Pege Quartett, Budapest Jazz Orchestra, Jambalaya) A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, nemzetközileg elismert művész. Több alkalommal játszott Németországban: a hannoveri világkiállításon, Nürnbergben a Jazz Studión, valamint Münchenben a helyi Magyar Intézet meghívásából.
  
  Tiszteletbeli tag: Mohai Tamás gitár (RABB, Muckshow, Háború, Boom Boom, Kft, Almási Enikő zenekara, stb., Jambalaya).
  
  A Gundel Művészeti Díj díjazottai 2010-ben:
  
  Film- Tv rendező: Mészáros Márta - Utolsó jelentés Annáról
  Irodalom: Darvasi László - Virágzabálók
  Szobrász: Madarassy István
  Festőművész: Urbán György
  Színházi rendező: Zsámbéki Gábor (Mesél a bécsi erdő)
  Színész: Stohl András - Úri muri (Csörgheő Csuli)
  Színésznő: Pap Vera - Augusztus Oklahomában (Violet Weston)
  Tánc: Román Sándor
  Musical-operett: Egyházi Géza - Egri Csillagok (Török Bálint)
  Komolyzene: Medveczky Ádám
  Könnyűzene: Jambalaya
  Operaénekes: Bátori Éva -Rózsalovag (tábornagyné)
  Művészeti menedzser: Kárászy Szilvia - Kárászy Szalon
  ”Sztár-lett”: Pokorny Lia Beugró
  Életmű díjasok: Barta Mária színésznő
  Berczelly István operaénekes
  Makk Károly filmrendező, forgatókönyvíró, színész



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 die toten hosen    esti kornél    jude law    attack attack    shrek 4    norther    loreena mckennitt    mytra    kitty in a casket    korai Öröm    meshuggah    headbanger´s ball    ease of disgust    guardista    natasha shneider    divided multitude    martin lawrence    falka    verbunk-punk    alias    varg vikernes    vince vaughn    powerwolf    peter katis    a kutya vacsorája  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!