hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. július 13. kedd   16:10
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Megadeth, DevilDriver, 3 Inches Of Blood
2010. június 20., Budapest, Petőfi Csarnok

  A Dave Mustaine vezette Megadeth már 9 éve nem járt hazánkban, így a thrash metal rajongók hada biztosan nagy várakozásokkal készült a június 20-ra datált koncertre. Alig egy hónappal előtte a Metallica is fellépett nálunk, így jól össze lehetett hasonlítani, hogy milyen teljesítményre képes ma a színpadon a két nagy múltú zenekar. Sajnos ugyan hozzánk nem jutott el a többek között Big Four-t (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) kínáló Sonisphere fesztivál, de szerkesztőségünk jelentős hányada részt vett a csehországi állomáson (beszámoló itt), így egyfajta repetaként látogathattam el a Petőfi Csarnokos Megadeth koncertre.
  
  Prágából érkezve egyből a Pecsa létesítményébe vezetett az utam, ahol a DevilDriver együttese kezdte éppen a programját. (Tehát a 3 Inches Of Blood sajnos kimaradt számomra, bár a januári Bonecrusher fesztes fellépésükön már láttam őket idén, és ott nem nyertek meg a csillárrepesztően magas énekhanggal átitatott heavy metal nótáik). Dez Fafara mester 2002-ben alalpított tuskó modern thrash brigádja is járt már nálunk, méghozzá főzenekarként zúzták meg tavaly nyáron a Diesel klub hallgatóságát. Itt sem finomkodtak sokat, zsigeri agresszivitással reszelték a zúzós DevilDriver nótákat. A Pray For Villains című tavalyi lemez háttérvászna előtt játszó zenekar hamar feltüzelte a közönséget: Dez Fafara buzdítására szép kis circle pitek is kialakultak a vad headbang mellett. Jó hangzással szólaltak meg a DevilDriver nóták, és az 5 zenész is energikusan, feszesen prezentálta a dalokat. Nekem hosszú távon kicsit monton a DevilDriver zenéje, de ez a 40 perces előadás pont megfelelő volt belőlük, és látszott, hogy az előtte napon a Sonisphere nagyszínpadán kissé elveszett brigád egy klubbulin sokkal jobban tud érvényesülni.
  
  A Megadeth már 1983 óta létezik, és a Metallica-ból kitett Dave Mustaine már 12 stúdiólemezen, valamint számtalan koncerten bizonyította bandájának rátermettségét és a műfajon belül betöltött megkérdőjelezhetetlen státuszát. Ugyan jómagam korábban még nem láttam MegaDave thrash zenekarát élőben, most két nap alatt kétszer is részese lehettem az előadásuknak. Az előtte napi Sonisphere-en is egy korrekt hangzású, tetszetős bulit adtak Mustaine-ék, így kíváncsian vártam, hogy klubkoncerten is ugyanolyan jók lesznek-e. Nos, kijelenthetem, hogy igen, a Megadeth a Pecsa izzadságtól úszó szaunájában is egy remek teljesítménnyel kényeztette el rajongóit. Az első nóták kissé halk megszólalását követően egy erőteljes, tiszta hangzás keretében élvezhettük az örökbecsű nótákat (legalábbis a keverő pult mellett állva). Igazából nem volt nagy meglepetés számomra a koncertprogram az előtte naphoz képest, egyedül az lepett meg, hogy alig 75 perc alatt véget ért. Sok korai nótát vettek elő MegaDave-ék, a tavalyi Endgame-ről csak a Headcrusher hangzott el. Az amerikai turnén (és néhány európai koncerten) teljes egészében eljátszották a 20. évfordulóját ünneplő kultikus Rust In Peace-t. Most nem hangzott el minden tétel a lemezről, de a Holy Wars...The Punishment Due, a Hangar 18, a Five Magics, a Poison Was The Cure és a zseniális Tornado Of Souls képviseltette magát a programban. Emellett volt Skin O´ My Teeth, Symphony Of Destruction és Sweating Bullets a Countdown To Extinction-ról, Hook In Mouth és In My Darkest Hour a So Far, So Good... So What!-ról, A Tout le Monde a Youthanasia-ról, Trust a Crypric Writings-ról, és a koncertet záró Peace Sells a Peace Sells... But Who´s Buying?-ról. Tehát egy jól összeválogatott dalcsokrot kaptunk, amelyet hibátlan előadással prezentáltak nekünk a zenészek. A nemrég visszatért őstag David Elleffson vidáman játszotta a témákat a basszusgitárján, Chris Broderick szokás szerint zseniálisan gitározott és szólózott, Shawn Drover pedig pontosan, precízen dobolt. A számok között keveset kommunikáló göndör fürtös Dave Mustaine pedig most is mesterien kezelte a gitárját, a kissé erőtlen, de jellegzetes énekhangja pedig már a kezdetektől fogva ilyen. A közönségre is hamar átragadt a színpadról áradó energia, így a jelenlévő nézősereg egy emberként rázta a fejét és énekelte együtt Dave mesterrel a klasszikus sorokat a koncertteremben dúló trópusi hőség ellenére. Egy remek, profi koncertet kaptunk a Megadeth-től (amely hangszeres játékában egyértelműen, és szerintem hangulatában is jobb volt, mint a Metallica budapesti fellépése). Egyedüli hibaként a koncert rövidségét lehet felróni, mert szerintem megérdemeltünk volna 90 percet egy klubkoncerten a standard fesztiválprogram helyett. De ne legyünk telhetetlenek, ez a 75 perc végig élvezetes, feszes volt, üresjáratok nélkül.
  
  Nem hiába vártunk 9 évet a Megadeth újabb magyarországi fellépésére, Dave-ék abszolút jó formában, precízen, energikusan játszottak, így maximum a rövid műsoridő miatt panaszkodhattak a rajongók. Éttől eltekintve tökéletes volt a koncert, és remélem nem kell ennyi évet várni a következő itthoni Megadeth fellépésre!


Kulcsszavak:
  megadeth     devildriver     3 inches of blood 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Megadeth myspace oldala

A DevilDriver myspace oldala

A 3 Inches Of Blood myspace oldala

 kapcsolódó cikkek: 

A Megadeth + Therion koncerteket hoz a Concerto Music

Hozzánk is eljut a Megadeth turnéja

Kiko Loureiro továbbra sem tér vissza a Megadeth-be

A Megadeth belép a Wargaming világába

Dave Mustaine (Megadeth) az idei terveiről
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gravefruit    danny devito    wolfheart    social suicide    the young punx    ironman 2    fürgerókalábak    paolo fresu    zzz    fátyol hermina    suszter    gyár fesztivál    popovich viktória    amaranthe    korog    millenáris    laime pilniga    red´s cool    obey the brave    dreyelands    tales from the grave in space    struggle for life    rocktusa    ahumado granujo    depresszió  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!