hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előadók   2010. szeptember 15. szerda   17:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Depresszió


  A Depresszió 2000. januárjában adta első koncertjét 4 tagú formációban. Ezt tekintik a hivatalos indulásnak. Az első, Tiszta erőből c. lemez megjelenése után turnéra indult a zenekar a Tankcsapda vendégeként. Számos klub és fesztiválkoncert után 2002-ben elkészült az Amíg tart c. lemez. Ekkor került sor az első önálló turnéra, és ekkor készült el az első videoklip is, a Lásd! (amit neked szántak) c. dalra. Az egyre népesedő rajongótábornak köszönhetően sorra teltházas koncerteket adott a zenekar.
  
  2004. nyarán már a hazai fesztiválok kihagyhatatlan produkciójaként készítette el, Egy életen át című lemezét a csapat. 2005. tavaszán számos közönség és szakmai díj elnyerése, valamint az album sikerei után már az ország egyik legnépszerűbb rockzenekaraként bonyolította le fennállásának 5 éves jubileumát ünneplő turnéját a Depresszió, melynek legnagyobb önálló fellépésére a budapesti Petőfi Csarnokban került sor. A teltházas koncert felvételét tartalmazó Depi Birth DayVD 2005. novemberében jelent meg DVD+CD formátumban.
  
  2005. nyarán a Sziget-fesztiválon, a Hammerworld színpad leglátogatottabb koncertjét adta a csapat. Az egyre nagyobb koncerttermeket megtöltő négyes 2006. tavaszán adta ki első kislemezét Még1X címmel, ami a 2006. őszén megjelent Ébredés útján c. album előfutára volt. A közel másfél éves lemezbemutató országjárás legnagyobb bulijára 2007. 11. 17-én került sor a PeCsában, amit a Hammer Live Video Crew 8 kamerával rögzített. A Depresszió addigi leghosszabb és leglátványosabb koncertjét megörökítő felvétel 2008. tavaszán jelent meg De3,14 Live címmel, DVD formátumban. A kiváló minőségű koncertfilmhez csatolva jelent meg a debreceni LOVARDÁS 2007. 11. 24-én készült koncertfelvétel audio CD formátumban. A Depresszió 2008. őszén a Soundmaster stúdióban rögzítette új albumát. Az Egyensúly című lemez megjelenését követő évet a zenekar turnézással töltötte. 2009 szeptemberében új emberrel egészült ki a csapat, Pálffy ( soda ) Miklós személyében. A Sampleres, billentyűs háttérvokalista bevétele tovább bővítette a Depresszió zenei eszköztárát, ami egy gazdagabb hangzásvilágot eredményezett. A 2000-ben történt megalakulás óta, a zenekar 5 lemezt, 13 videó klipet, 2 DVD-t, és egy listavezető kislemezt készített.
  
  A mára már 5 tagúra bővült formációt számtalan közönségdíjjal jutalmazták, és több mint 500 koncertet adott. Több teltházas, önálló turné, és PeCsa koncert mellett, a zenekar évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra. Pályafutása során olyan világsztárokkal játszott együtt a Depresszió, mint például a Korn, Marilyn Manson, Motörhead, Soulfly, Apocalyptica, Bloodhound Gang, Machine Head, Ignite, Clawfinger, Anthrax, Fear Factory, Kosheen, Whitin temptation, Manu Chao. A 2010-ben jubiláló csapat Nincs jobb kor (Best of 2000-2010 ) című albuma január 28-án jelent meg a Hammer World Magazin februári számának exkluzív mellékleteként. A több ezer rajongói szavazat alapján összeállított válogatás a zenekar 16 legjobb dalát tartalmazza újramasterizált formában, valamint 2 régebbi dal újrarögzíttet verzióját, és 2 új dalt. A sikerre való tekintettel, a csapat kiadója április elejétől bolti forgalomban is elérhetővé tette a jubileumi korongot. 2010 februárjában indult a 10 éves jubileumi turné, amire a legkedveltebb dalokból álló műsorral készült a zenekar. A turné legnagyobb bulijára április 17-én, Budapesten, a Petőfi Csarnokban került sor. A speciális hang és fénytechnikát felvonultató, teltházas koncert képét és hangját rögzítette a zenekar, és a felvételekből DVD kiadvány készül.


Kulcsszavak:
  Depresszió 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Depresszió

Depresszió myspace

 kapcsolódó cikkek: 

Mugshot a depressziót vizsgálja az új kislemezén „Cold Will” (Josh Mata)

Depresszió – Jön az ezredik koncert, új klip, lemezbemutató turné

Vissza a Földre: Megjelent a Depresszió új nagylemeze, szöveges videón a címadó dal

Depresszió: November 4-én érkezik a Vissza a Földre című nagylemez

Depresszió: itt az új klip, koncert a Barba Negrában, érkezik a pótjubileumi kiadvány
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
Over My Dawn
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the dead lay waiting    exarsis    paul greengrass    la dispute    disney    timo tolkki    dwayne johnson    exférj újratölve    jacked    scerra    sebkha-chott    eron mezza    sick of it all    paul gray    varg vikernes    radio panic    the iron maidens    johnny english reborn    hollenthon    memorial    resistance    super 8    barabás lőrinc    uma thurman    zzz  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!