hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Trio Yengibarjan


  A Trio Yengibarjan 1999-ben alakult, arra törekedve, hogy ötvözze az argentín tangó, az azt megújító Astor Piazzolla és a különféle népzenék világát.A trió a kezdeti idők személyi változásait követően a David Yengibarjan - harmonika, Barcza Horváth József - bőgő, Juhász Gábor - gitár felállásban rögzítette első lemezét Tango Passion (BMC CD 051) címmel. Ezen saját szerzemények mellett játszanak Astor Piazzolla darabokat, vagy éppen örmény népdalfeldolgozást is. „Hogy melyik melyik, nem biztos, hogy kitűnik a hallgatónak, de ez éppen így van jól. Azonos hőfokon, azonos érzékenységgel nyílik meg a tangó szenvedélye, amely David szavaival úgy fest, akár a női kiabálás, vagy mint amikor összetörik egy pohár, vagy átgyalogolsz egyedül egy híd alatt. S amelynek úgy a tangó, mint David számára, Piazzolla volt a forrása.” írja a Tango Passion kísérőfüzetében Marton László Távolodó.
  
  A lemez nagy sikerű bemutató koncertjét 2001. június 22-én Terje Rypdal és Palle Mikkelborg fellépése előtt adták a Ferencvárosi Ünnepi Játékok keretében először megrendezett BMC Jazz Esten. 2002-től a trióban David Yengibarjan új társai bőgőn Egri János, gitáron pedig Botos József.
  
  David Yengibarjan Jerevánban (Örményország) született. A jereváni zeneiskolában kezdte harmonika tanulmányait, majd 1995-től Magyarországon képezte tovább magát. Fellépett több színházi produkcióban. Muzsikált Lukáts Andor Portugál című filmjében, Joye Sergent Bűn és bűnhődésében. A Holstein Lovers című filmben - melynek zenéjét Snétberger Ferenc szerezte - együtt játszott Snétberger Ferenccel és a kitűnő nagybőgőssel, Barcza Horváth Józseffel, akivel itt alapozta meg azóta is tartó mély emberi és szakmai barátságát.
  
  Zeneszerzője volt Farkas György: Vérvonal, Fésüs András: Street, Heart, Beat, Szőke András: Három című filmjeinek. Monori Andrással közösen szerezték a Magyar Éva által rendezett A nagy hű ha című színdarab zenéjét. Több külföldi meghívásnak tett eleget. Hallhatta a közönség többek között Párizsban, Londonban, Amszterdamban, a Terschelling-szigeten, Bécsben, az Edinburgh-i Színházi és Zenei Fesztiválon. Prágában az Archa Divadlo-ban Snétberger Ferenc és Barcza Horváth József társaságában lépett fel a Khamaro Roma fesztiválon.
  
  Ismét Prágában vendégszerepelt szólóban, egy színdarabban, melyet Milos Forman fiai rendeztek. Marozsán Erika (ének) és Lázár Zsigmond (hegedű) társaságában a Gloomy Sunday (azaz a Szomorú vasárnap) c. film tiszteletére rendezett fesztiválon lépett fel Kölnben a Flora-kastélyban.


Kulcsszavak:
  Trio Yengibarjan 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

A Trio Yengibarjan ismét a Városi Színház színpadán

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 harvester    autumn    brainstorm    bootsie    friendly fires    rick rubin    hypocrisy    nightquest    ordog    set your goals    after all    benediction    rammstein    abbie cornish    melt-banana    hour of penance    mothica    omega    eddie vedder    kőváry zoltán    peter jackson     ivan &the parazol    lizzy borden    batman    mundruczó kornél  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!