hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
1 hozzászólás

szerző: Pjotr
PEET


  A PEET 2000 januárjában alakult egy pécsi zenekarból, amely a Mindig Más nevet viselte. Az innen kiváló Lórisz Csaba (groovebox, szintetizátor) és Matisa András (gitár, ének) közös elgondolás alapján kezdték tervezgetni a Peet zenekart Siklóson. Később csatlakozott a szintén siklósi Pruzsina Balázs (basszusgitár) és a pécsi Blaskovics György (dob). Pár hónapos próbák után egy rövid koncertanyaggal indultak neki a nyárnak.
  Először a siklósi közönségnek mutatkoztak be 2000 júniusában. Az ősz kevesebb koncertet, de több készülő dalt hozott. Azért jutott idő egy-két bulira is, így felléptek a Persona Non Grata nevű szigetvári formációval Pécs egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén a Hard Rák Cafe-ban októberben, és ugyanitt először önálló koncertet adtak december elején.
  A 2001-es év a dobosuk, Blaskovics György távozásával kezdődött, aki úgy döntött Londonban könnyebb az élet. Így a három főre apadt zenekar elkezdte az első demo anyag felvételeit. A lemezre 5 Peet dal került (név szerint a Give it up, Wake up, Plastic, Memory, Párkör) és Lórisz Csabi saját otthon elkészített anyagai közül kettő kapott még helyet a demón (Y és a Bleep).
  Az ezt követő időszakban nagy változások történtek a zenekarban. Lórisz Csaba a groovebox és szintihegyek mögül átvándorolt a dobok világába. Ezzel persze nem távozott az elektronika a PEET zenéjéből. új tag érkezett (a szintén siklósi) Régert Zoltán személyében, aki a sampler és a groovebox mögött adta tudása legjavát. Emiatt vonult be a Peet technikai repertoárjába a minidisc lejátszó, amiről a Lórisz Csabi által otthon elkészített szinti alapok mennek. Nagyjából ugyanebben az időben érkezett egy másik új tag Tóth Péter is, aki további gitárhangok pengetésével dúsította az amúgy is igen tartalmas és dallamos PEET dalokat. Az így kibővült immár 100%-ig siklósi illetőségű zenekar sokkal ütőképesebb felállással, és új dalokkal nézett a koncertek elébe.
  Időközben a zenekar meghívást kapott az amsterdami Queensday fesztiválra, ahova elindultak de sajnos az elektronikával ellentétben a mechanikához nem értettek, így egy Opelnek köszönhetően nem értek ki a fesztiválra.
  A tavasszal újabb demót rögzítettek a legfrissebb szerzeményeik egy részéből. A régi dalokon kívül rákerült 3 új Peet dal: a Traviss Friend, More Dreams és a Mysties Dream, illetve Lórisz Csaba 2 új dala: a Contact és a „?”. Az 2002-es nyár sok koncertlehetőséget kínált.
  A 2002 őszén a zenekar kibővültünk egy taggal aki ugyan nem zenél de. Ő a zenekar fő intézkedő agya Rácz Tibor. Aki mérhetetlen energiával vetette bele magát a koncertek szervezésébe. Ennek köszönhetően megszámolni sem tudják már a fellépéseiket. (Innen is köszönet neked Tibor!) De a zenekar zenész tagjai is változtak. Sajnos Régert Zoltán tanulmányi kötelezettségei és egyéb tervei miatt kilépett a zenekarból. Megpróbálkoztak egy vokálos lánnyal, Kabai Dórával, akit nagyon megkedveltek, de sajnos nem voltak elég türelmesek. Aztán megérkezett hozzájuk Tóth Csüli Zoltán a dobok mögé és elkezdődött a zenekar új élete. Csüli a Kispálból való távozása után náluk tette le a voksát. Új energiákkal és új élményekkel vetettük magunkat a zenélés mély örvényébe.
  
  Ez olyannyira sikerült hogy, idén tavasszal elkezdtek dolgozni a lemezünkön. Pécsett stúdióba vonultak, és rögzítettek egy 12. számos anyagot. A lemez utómunkálati még zajlanak, ha minden jól megy őszre talán kapható is lesz. Közben koncerteznek sokat Pesten-Budán, és az ország különböző, nagyobb városaiban. Megismerkedtek olyan zenekarokkal mint, a Heaven Street Seven, Anima Sound System, Neo, Korai Öröm stb. Élményekben gazdagon álltak neki áprilisban egy videóklip forgatásának, amelyet majd láthat mindenki a honlapjukon is. Szerepeltek a TÉVÉ-ben is a Zanzibár utolsó adásai egyikében ahol elmondhatták mindazt, amit a mai magyar underground zenei életben tapasztaltak az utóbbi években. Ezenkívül még sok helyi és regionális TV és Rádió kezdett el felfigyelni rájuk.
  
  Nagy reményekkel indulnak neki a nyárnak. Szinte az összes fesztiválon képviseltetik magunkat (koncertajánló), reméljük minél több ember kedveli meg a zenéjüket. Amúgy koncertre járni kötelező.


Kulcsszavak:
  PEET 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 tepsi 2003. május 22. 17:45  #1
Hi,
Kész a PEET új honlapja k.va jó lett. www.peet.kvantum.hu a cím. A zeneis , és a honlap is elég egyedi. A nyitóoldalon a flash animációt érdemes megnézni

 kapcsolódó linkek: 

weboldal

 kapcsolódó cikkek: 

Gulliver Utazásai 3D

Kispál és a Borz, PEET a Págisz-ban

Peet a Szociálban, Mantraporno az Afterben

Peet zenekar vasárnap az ABC tehetségkutatón

Győri Tehetségbemutató Pop-Rock Fesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 poniklo imre    purulent rites    lock up    douglas mccarthy    darkest hour    garry marshall    k.i.z.    pacino    freedom is a lie    letlive    grindrise    infected rain    rita ora    favreau    sárvári zita    nile    motörhead    brutally deceased    howard jones    please give    hentesek    michael amott    ék    millennium-trilógia    asphyx  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!