hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szeg


  Alakulás, a kezdetek
  Jozsó (Beholder, Numb), Karesz (Beholder, Numb), Pisti (Necropsia, Katakali, Numb) és Zsolti (Trident, Technology) megalapítják a SZEG-et. A zenekar nevét Ales (Necropsia) találja ki egy közös próba alkalmával, ahol az ex-Necropsia bőgős még gitáron erősíti a SZEG kezdeti próbáit. 3 hónap alatt 5 dalt írnak a srácok, amellyel 1999. július 1-én mutatkoznak be Debrecenben a Klinika Moziban a Neochrome vendégeként. Nem sokkal később a Hajdúszoboszlón megrendezett EFOTT C2 színpadán a kora délutáni órákban játszanak szép számú közönség előtt.
  Mint minden kezdő zenekar, így a SZEG életében is bejön az első tehetségkutató fesztivál, amelyet Nyíregyházán szerveznek Keleti Ász 99 néven. A csapat méltón szerepel, 5. helyezést érnek el, amellyel 20 óra stúdiót kapnak a debreceni P.Box stúdióban, valamint Pisti megkapja a fesztivál legjobb dobosa címet. Így 1999 végén elkészülhetett az első SZEG demo, amely promóciós célokra készült, címe Fit Of Rage és 6 dalt tartalmazott. Az év végét a csapat a Tankcsapda debreceni turnézáró buliján való vendégszerepléssel ünnepelte.
  
  Az első demó után...
  Új év, új tervek egyre több koncerttel elsősorban Kelet-Magyarországon, Záhony, Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu klubjaiban. Nyáron sikerült a Hegyalja Fesztiválra is bekerülnie a SZEG-nek. Az év többi része dalírással telt, majd decemberben ismét a P.Box stúdióba vonult a csapat, hogy újabb 6 dalt rögzítsen Méhes János hangmérnök segédletével. Immáron 13 stúdiófelvétel birtokában előtérbe került egy esetleges lemez megjelentetése szerzői kiadásban.
  Felmerül a videoklip készítés ötlete, amelyhez forgatnak is néhány felvételt, de a rosszul kiválasztott operator és a rossz helyszín, illetve a statiszták túlzott alkoholos állapota nem sok jót eredményezett, ezért egy időre elnapolták a Big Pig Joy című dalra készítendő klipet.
  
  Caroline -
  Az első videoklip sikerei...
  A Fit Of Rage demo dalai kiegészítve a frissen rögzített 7 dallal elkészül a SZEG első kereskedelmi forgalomban is kapható anyaga New Creation címmel, amely még nem lemez, inkább az előző két év összefoglalása. Újabb próba a videoklip készítésre, immáron jóval több sikerrel: a Big Pig Joy címu dal helyett hosszúsága miatt a Caroline-ra készül a klip a csapat próbahelyén saját erőből, saját dekoráció, világítás segítségével. Törös Imi segítségével végre elkészül egy olyan anyag, amelyből Jozsó és Pisti 2 nap alatt vágják készre a Caroline videót.
  A klipet Viva+ zenei csatorna, a Satelit TV és a Music Max nagyon sokszor játssza és interjúra hívják a csapatot. Egyre több koncertmeghívást kapnak a srácok, és jelentkeznek az V. Denevér Tehetségkutató Versenyre, hogy Szolnokon is felléphessenek. Ez a megmérettetés olyan jól sikerül, hogy a zsűri a SZEG-nek ítélte az 5. helyezéssel járó 20 óra stúdiót, amely a szolnoki Denevér stúdióba szól. A nyári fesztiválszereplések után újabb dalírásba kezd a csapat és decemberben rögzítenek 4 dalt a fenti nyereményből. Az anyag keverése már Pisti otthoni stúdiójában történik és a zenekar legjobb barátja és segítője, Peti is vokálozik rajta. A zenekar háttérmunkájába bekapcsolódik a debreceni E.Z.S. Music hanglemezkiadó.
  
  Új maxi, Slayer, fesztiválok, TCS turné: beindul a szekér
  Peti szereplése a demofelvételen igen komoly lehetőségeket világított meg a vokálok érdekesebbé tétele terén, ezért Peti 2002 januártól a SZEG oszlopos tagja. Megjelenik szerzői kiadásban a Gezbee Nights maxi, amely a kiadó promóciós munkájának eredményeként több hazai és külföldi elektronikus és nyomtatott sajtó hasábján, elismerő, pozitív kritikával szerepel. Beindul a gépezet: a csapat az év első negyedévében több koncertet ad, mint fennállása óta összesen. A Concerto Music szervezésében megrendezett Summer Rocks 2002 rockfesztivál 3. napján a SZEG az amerikai Slayer előtt játszik a Blind Myself és a Cadaveres de Tortugas társaságában a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. Nyáron minden nagyobb fesztiválon kiemelt helyen lép fel a csapat.
  A 2002-es Hegyalja Fesztiválon annyira sikeres koncertet adnak, hogy az ebből készült koncertfelvétel lesz a készülő újabb videóklip képi és részben hang (közönségzaj) alapanyaga. Ősszel több országos klubkoncert után a Tankcsapda vendégeként a Hybriddel karöltve turnézzák végig az országot nagyobb csarnokait, koncerthelyeit. A 2002-es év átütő sikereket hoz a zenekar életében 3-szor annyi tervet sikerül valóra váltaniuk, mint amennyit az év elején terveztek. A sikerhez nagyban hozzájárul a E.Z.S. Music munkája, illetve a csapat kiemelt stábtagja, Peti Papa mérhetetlen segítsége.
  
  Az első lemez, Stagediving turné, fesztiválok: Hogyan tovább?
  Január elején megkezdődnek a Nail in your Head című tavasszal megjelenő nagylemez stúdiómunkálatai a csapat próbatermében, Apafán. A hangmérnöki székben ezúttal Farkas Zoltán ül, a produceri feladatokat, pedig Pisti, a csapat dobosa veszi a kezébe. Cél: az eddigi legjobban megszólaló és legpontosabb SZEG anyag rögzítése. A hangszeres részek felvétele kb. 2 hétig tart, majd elkezdődnek az énekfelvételek a debreceni Club Creative stúdióban Ger-Man és Scety közreműködésével. A keverés és az utómunkálatok Pisti otthoni stúdiójában Farkas Zolival zajlik majd 1 hónapon keresztül napi 12 órában. Közben már végső stádiumban van az E.Z.S. Music hanglemezkiadó által szervezett és támogatott országos turné, amelyen a SZEG a Replika és az Ektomorf társaságában lép fel az ország 12 pontján. Vendégként az Inerno Metalcore System kíséri el őket. Sajnos sok csúszás, nyomdai problémák miatt a Nail in your Head csak április közepén jelenik meg. A fogadtatás pozitív, az eddig megjelent kritikák vegyesek, de összességében pozitív 8-as, 9-es pontszámokat kap az album.
  Május 17-én egy gyárcsarnokot átalakítva építi fel következő klipjének helyszínét a csapat, ahova legnagyobb rajongóikat és barátaikat hívják meg szereplőként pár táncoslány közreműködésével. A klipforgatás hangulata felejthetetlen élmény minden résztvevőnek. A Beastie Boys Fight for your Right címu dalára készített videó stúdiómunkálatai 2003. augusztusára fejeződnek be és szeptembertől látható a zenei csatornák műsorán. A nyári fesztiválokon szép sikerekkel szerepel a csapat és készül az őszi bulikra néhány meglepetéssel, valamint a szeptemberre tervezett debreceni lemezbemutató koncertre.


Kulcsszavak:
  Szeg 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

weboldal

 kapcsolódó előadók: 

Mínuszegy

 kapcsolódó cikkek: 

Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet

A metalcore határait feszegeti az Alpha Wolf

Körgull The Exterminator: a Built to Kill album feszegeti a zenei határokat

Vigyázat! Hamisítják a Szegedi Ifjúsági Napok jegyeit

Háromnapos időutazás Szegeden
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
Over My Dawn
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 joe bonamassa    karabély    hope the last    kárpátia    pattinson    vida rock band    unsent letters    dance or die    at the gates    whitesnake    junkies    shapat terror    nemadomfel    omega    stereotone    star trek    i killed the prom queen    pitt    pacino    nicole kidman    wintersun    between the buried and me    meshuggah    touché amoré    lúdbőr  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!