hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
NeverLand


  „Kezdetben vala a Négyek Társasága, az Úr 1998. esztendejében: Blahó Dávid - gitár, Medve Balázs - gitár, ének, Ormándi Endre - bass, Pálfalvi Milán - samplerek/billentyű. Úgy érezték, új világot kell alkotniuk, mely csak az övék, és amelyben a hangulat uralkodik. Hangszereket fogtak, és megpróbálták dalokká formálni a belőlük feltörő érzéseket és gondolatokat. Így születtek meg Álomföld első lakói 1998 áprilisában (Neverland demo 1998). Ez egy elszigetelt világ volt, melynek megismerése keveseknek adatott meg. Két lakó - a talán és az őszinte csodálat c. számok - hiteles lenyomatai e letűnt kornak.
  
  Aztán - Új időszámítás kezdődött: a Négyek Társasága gyarapodott, satlakozott hozzájuk Reök András billentyűs, hogy Pálfalvi Milán ezután sak a samplerekkel foglalkozhasson. A világ változott, s Álomföld is. Új angulatok, új érzések jöttek, s az ég beborult e világ felett. Új, Törékeny eremtmények születtek, sötétben látták meg a napvilágot, és féltve őrizték rtékeiket a rideg világ elől „ hiszen ott van minden megírva, belül a elkemben”. (Törékeny demo 2000).
  
  Néhányuk a modern kor jegyeit viselte magán (190, arcom tengere), mások tazásra vágytak (utazás, hajó), egyesek pedig az Árnyak vendégeként, élő oncerteken váltak valódi önmagukká (én vagyok a fény). De a külvilág zámára Álomföld továbbra is ismeretlen vidék maradt „ sötét szoba sötét sarkában, az árnyékban bujdokolva”.
  
  És elérkezett a XXI. század. Az utazók visszatértek, megfertőződve gépek fájdalmával, modernizációval, elidegenedéssel. Visszatértükkel Álomföld megváltozott, a külvilág gépei nyomot hagytak benne. A szerelem, a romantika meghalt, csak a képzelet nyújtott támaszt a szenvedőknek. Az új lakók már e modern világ gyermekei lettek, félig gépek, ereikben digitális vér csörgedezett - őket egyedül Milán értette csak meg igazán. (N_codeR demo 2001). Komor idők jöttek. Egyfolytában esett, és az eső kihaltságot, csendet szült (eső.csend.borzongás), az elveszett szerelmesek kétségbeesetten keresték régi önmagukat (valaki segítsen), a maradiak a múlt fénye után áhítoztak (csak egy fénykép), és akik lemaradtak, sebezhetőbbé váltak, mint valaha (törékeny) „milyen törékeny, a szép emlék fáj”
  
  E sorok születésekor a történet már a múlt. Ismét új idők jöttek. Sosem volt az ég ennyire változékony, mint a mai nap és éjszaka. Az utóbbi idők legnagyobb vihara vonult végig a városok felett, és szele megtépázta az emberek maradék magukba vetett hitét is. A határok összemosódtak humanitás és gépiesség között, mert senki nem volt, aki megálljt kiáltott volna. Senki nem volt, aki megálljt TUDOTT VOLNA kiáltani - Semmi nem lesz többé ugyanaz, mert a belső mélységek felismerése csak még fájdalmasabb a külső ridegség látványánál. Parancs, érdek, monotonitás és álarcok mögé bújtatott keserűség hódít, napról napra. De kell, hogy legyen még remény!! Az utolsó lehulló esőcseppek talán már más arcokon folynak végig, és a kikötőkben a hajók újra indulásra készen állnak.
  
  Az Újak közül elsőként ketten kelnek útra (Promo 2003), hogy kedvező híreket küldjenek majd a hátramaradottaknak. Útjuk sikere kitartásuktól és a vihar velük született erejétől függ. Hogy célt érnek-e, nem tudhatjuk, hiszen a külvilág válasza még várat magára.
  
  Hamarosan megérkezik 10 új jövevény, miközben az alkotók egyike (Pálfalvi Milán) hajóra szállt, és új földeken keresi a boldogulást. A Másolat új klónjai (várható megjelenés: 2004. november) pedig már alig várják, hogy kikössenek Álomföld partjainál...”


Kulcsszavak:
  NeverLand 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Ambrus Attila a Neverlandban

Van Canto: videón a Neverland

Neverland: Neked

neverLAND búcsúkoncert

neverLAND - új klip

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
Over My Dawn
Egy másik zenekar
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dr. house    crushing caspars    leaves eyes    sinister    phlegethon    aaron eckhart    péterfy bori & love band    stargarden    ahab    kopaszkutya    garry marshall    white wizzard    moulin rose    vince neil    d.r.i.    emilie autumn    headstock    tompos kátya    millennium-trilógia    in this moment    szokolay-dongó balázs    confronto    atticus    pat metheny    marilyn manson  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!