hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Art Of Bits


  Az Art of Bits zenéje a klasszikus, az etno és a modern popzenét átfogó hangzásvilágú, besorolhatatlan és összetéveszthetetlen. A Thirst Studio kapcsán bemutatkozó csapat minden tekintetben megvalósítja azt a szellemiséget, amit a tehetségkutató projekt is célul tűzött ki: a muzsikusok a legkülönbözőbb zenei műfajok képviselői és közös munkájuk során mindenki megőrizte saját markáns zenei egyéniségét. A produkció másik különlegessége, hogy a Thirst Studio-beli közös munka kapcsán együtt áll színpadra zsűritag és versenyző. Így az öt nyertes közül a Nomada zenekarból Balogh Gusztáv és Szirtes Edina, Nemes Tibor ütőhangszeres, a zsűri egyik tagja és Madarász Gábor, aki producerként is részt vesz a Thirst Studio munkájában. Illusztris a produkció névsora, hiszen itt lesz Tarkövi Gábor, aki a Berlini Szimfonikusok szólótrombitása, Barabás Tamás, az ország egyik legjobb basszusgitárosa, Kovács Zoltán, aki Zeneakadémián szerzett zeneszerői diplomájával „bejárta” már a létező összes zenei műfajt szerzőként és hangszeresként egyaránt, valamint Mc Sena.
  
  Barabás Tamás:
  1972-ben született Győrben.
  13 évesen kezdte meg bőgő tanulmányait. 18 éves korában Mark King hatására elhatározta, hogy basszusgitáros lesz. 19 évesen bekerült az ismert magyar jazz zenekarba, a Tea együttesbe, mellyel 2 CD-t adtak ki. Az egyik legfoglalkoztatottabb hazai session- és koncertzenész. Otthonosan mozog a hard rocktól a jazz rockig szinte minden műfajban. Basszusgitár játéka, kompozíciói és hangszerelési munkája meghatározóak jelenlegi zenekara, a Djabe zenei arculatában. A Gramy Recording Stúdiónak 1997 szeptembere óta hangmérnöke. Nem csak a stúdiófelvételek, hanem a koncertek zenei rendezője és hangszerelője is. Barabás Tamás egyedül mondhatja el magáról, hogy magyarországi muzsikusként, a saját kezére, testére készítettek hangszert az amerkikai EBS hangszergyárban. vendégszólistája az Orchestra Ensemble Kanasawának Japánban.
  
  Kovács Zoltán:
  1973-ban született,Győrött. A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiát 1998 ban fejezte be. Klasszikus zeneszerzés és zongora tanulmányok mellet 13 éves kora óta foglalkozik jazz-zel. 1997 óta tagja a TEA zenekarnak. Számos jazz, pop, könnyűzenei darab, hangszerelések és TV produkciók zenéi fűződnek a nevéhez. Hangszereléseit, darabjait játszották szimfonikus zenekarok és kiemelkedő komolyzenei szólisták egyaránt. Sajátos, stílusokon átívelő zenei világa meghatározója a produkciónak.
  
  Nemes Tibor:
  Nemes Tibor a Liszt Ferenc Zeneakadémia ütő szakán végzett 1992-ben. Zenei pályafutását Győri Ütőegyüttesben kezdte, majd Európa egyik legjobb ütőegyüttesében, az Amadindában folytatta. Közben szimfonikus zenekarokban így a Magyar Rádió Zenekarában játszott és a Bartók Szemináriumi Zenekarban John Cage-vel, Eötvös Péterrel és Kocsis Zoltánnal, valamint a 180-as csoportban. 1994 óta alapító tagja Magyarország vezető jazz- és showzenekarának, a Teának. Turnén szerepelt a Baseli Színházzal, és az Orchestra Ensemble Kanasawával Japánban. A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola művésztanára. Zeneszerzőként és társzeneszerzőként, illetve hangszerelőként több film-, kortárs balett-, performance és reklámzenét, valamint popdalt jegyez. 2001-ben alapította tanítványaival saját ütőegyüttesét a Nemes Groove Percussiont, azaz az NGP-t, amellyel elsősorban önálló zenei projectek megvalósításán dolgoznak.
  
  Szilvási Attila:
  Ütőhangszeres művész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia debreceni tagozatán diplomázott 2005-ben. A Budafoki Dohnányi Ernő zenekar ütőse.
  
  Tarkövi Gábor:
  Tarkövi Gábor a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott 1990-ben. 1993-ban második helyezést ért el a nemzetközi Maurice André trombitaversenyen, ami megnyitotta számára a nemzetközi karriert. Előbb a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának első trombitása, majd 1998 től a Berlini Szimfonikusok szólamvezetője. Különböző zenekarokkal számos hangfelvételen működött közre Magyarországon, Svájcban, Ausztriában és Németországban.
  
  Zenekar:
  Barabás Tamás basszusgitár
  Kovács Zoltán - billentyűs hangszerek
  Nemes Tibor ütőhangszerek
  Szilvási Attila ütőhangszerek
  Madarász Gábor - gitár
  Tarkövi Gábor trombita
  Mc Sena rap
  Balogh Gusztáv ének
  Szirtes Edina - ének


Kulcsszavak:
  Art Of Bits 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 karinthy frigyes    yzzo    zsikla mónika    g    dvd film    david fincher    city of echoes     jonathan liebesman    tyr    geir westby    carnivore diprosopus    cseh tamás    de-phazz    fish    wind rose    jet    black dahlia murder    blink 182    dad    bogoz    scarred by beauty    eros ramazzotti    poniklo imre    vesztegzár    endless main  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!