hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2011. június 28. kedd   09:06
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tíz év, egymillió látogató, több száz kiló ajándék


  A hazai fesztiválpiac legnagyobb családi fesztiválja, a Telekom Gyerek Sziget idén tizedik alkalommal fogadta a népes gyermeksereget és szüleiket, megannyi programmal, változatos koncertekkel. Az elmúlt tíz év alatt a rendezvény látogatottsága megszázszorozódott.
  
  2002-ben indította útjára a Sziget Szervezőiroda a legnagyobb hazai gyermekrendezvényt, a nyári hónapok hétvégéit gazdag és ingyenes programokkal kitöltő Gyerek Szigetet. A rendezvény hamar nagy népszerűségre tett szert változatos és igényes programjaival. A programsorozat új kategóriát, a családi fesztivál műfaját teremtette meg, s vált egyedülállóvá az országban. Az elmúlt években a költségvetése tízszeresére, területe ötvenszeresére és látogatottsága százszorosára növekedett. Ma már negyven helyszínen többszáz program szórakoztatja a nagyérdeműt nyaranta, hétvégenként 40-45 ezer látogatóval.
  A rendezvény mellett névadó támogatóként már a kezdetektől ott állt a Telekom. Külön öröm számomra, hogy a rendezvény olyan értékek mentén kötelezte el magát, amelyek a vállalat számára is kiemelt fontosságú mondta Király István a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese. Túl a nívós és egyedi kulturális programkavalkádon, a Gyerek Sziget az elmúlt tíz évben az élen járt a gyerekek környezettudatosságának formálásában, hitet tett a fenntartható fejlődés népszerűsítése mellett, és az egészséges életmód fontosságára és a természeti értékeink védelmére is felhívta a figyelmet. Teszi ezt a jövő letéteményeseinek, akik számára már remélhetőleg természetes lesz, hogy például nem pazarolják az ivóvizet, óvják a természeti környezetüket és tudatosan vásárolnak tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.
  
  A Telekom külön figyelmet fordít azokra a gyerekekre, akik nehéz életkörülmények között élnek, ezért az átlagnál kevesebb játék és öröm jut az életükbe. Ezért kistelepülésekről, és gyermekotthonból 150 gyermeket utaztatott a szigetre; a gyerekekek Somogyhatvanból, Dégről és Ároktőről érkeztek.
  
  A vállalat a tavalyi sikeres játékgyűjtést idén újra meghirdette Hozd el megunt játékodat mottóval. A Gyerek Szigetre látogató családokat arra kérték, hogy az otthon már nem használt, de jó állapotú játékokat hozzák magukkal a helyszínre, amelyeket aztán a Telekom stratégiai partnerének, a Hello holnap! támogatását élvező Kórházpedagógusok Egyesületének ajándékoznak. A felhívásra ebben az évben több mint három mázsa játék érkezett a Gyerek Szigetre látogató gyerekeknek és szüleiknek köszönhetően. Az egyesület tagjai olyan elhivatott pedagógusok, akik gyermekklinikákon, kórházakban tanítanak, játszanak, alkotnak a beteg gyerekekkel: ha szükséges, mesélnek, beszélgetnek, vígasztalnak, fogják a kis betegek, és nem ritkán a szülők kezét.
  
  A Gyerek Sziget elsődlegesen a 3-10 éves gyermekek számára kínál igényes szórakozást. A felmérések szerint 1-3 gyermekes családok járnak ki legtöbben s javarészt mindkét szülő kilátogat a gyermekekkel. A kutatásból az is kiderül, hogy a látogatók többsége visszajáró, s évente a látogatók majd negyede új vendég a rendezvényen. A Telekom Gyerek Sziget egy olyan rendezvény, ahol a kísérő szülők kifejezetten nyitottak az információk befogadására és szívesen részt vesznek a gyerekekkel együtt a programokban. A minden évben elkészülő felmérés a látogatók tetszési indexét is méri, eszerint az ötös skálán minden évben magas, 4.48-as osztályzatot kap.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 due date    blaze bayley    bourne    szex és new york 2    destinity    heart in hand    rosa parks    real lies    deranged    manegarm    kimnowak    krokus    muzsikás    fred durst    drünken bastards    animations    pannonia allstars ska orchestra    simon roman - ének    kaltenecker    rockpart    crazy mama    bródy jános    buttercup    anselmo crew    hopes die last  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!