hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2011. augusztus 30. kedd   04:55
1 hozzászólás

szerző: Gréta
Interjú a Chron Zenekarral


  A Chron zenekar 2011. szeptember 2-án tartja a lemezbemutató koncertjét a budaörsi művelődési központban. A lemez a Mindig visszavár címet viseli. Mit lehet a lemezbemutatóról tudni? Mivel készültök?
  
  Chron: A Lemezbemutató a Grand Opening koncertsorozat keretein belül kerül megrendezésre. 19 órakor lesz a kapunyitás, az első 150 vendég ajándék CD-t kap a jegye mellé. 19:30-kor fog majd játszani a vendégzenekar, az Emi Gang együttes. Az egyik sztárvendégünk Keresztes Ildikó lesz, aki közvetlenül az Emi Gang után lép majd színpadra. Utána veszi kezdetét maga a lemezbemutató koncert. Zárásul egy-másfél órán keresztül szokásunkhoz híven feldolgozásokat fogunk előadni, ahol a másik sztárvendég, Kálmán György a Dinamit zenekarból csatlakozik hozzánk, és közösen fogunk vele zenélni.
  Igazi színpadi show-val, új koreográfiákkal, profi fénytechnikával, hangtechnikával készülünk, egyszóval érdemes lesz eljönni.
  
  Néhány szóban mutassátok be a lemezt! Milyen stílust képviseltek? Hogy születnek a dalok?
  
  Chron: A lemezen Intro és hat dal található. A felvételek otthoni stúdióban készültek. Nem igazán lehet fix stílust találni, amibe be lehetne határolni a zenekart. Ami szívből jön stílus, mi ezt szoktuk mondani. Ha megközelítőleg kellene rá mondani valamit mindenképpen, akkor „Rock/Metál progresszív témákkal megfűszerezve.” A dalok témáit általában Paróczi Bence (szólógitár) találja ki. De a próbákon, ha valakinek van egy ötlete, akkor azt megmutatja és közösen elkezdjük írni a dalt, finomítani, csiszolni, hangszerelni. Később pedig írni rá a szöveget, de előfordul olyan is, hogy kész szövegre írunk zenét.
  
  Köztudott, hogy mindannyian nagyon fiatalok vagytok. Mikor és minek hatására kezdtetek el zenélni? Milyen zenekarok voltak rátok nagy hatással?
  
  Chron: Van az a mondás, hogy sohasem lehet túl korán elkezdeni... Mindenki máskor csöppent bele a zenei világba, de elmondhatjuk, hogy mindenki a megfelelő időben állt neki tanulni. Mi a fiatalságunkból is igyekszünk hasznot húzni. Sok időt, energiát ölünk bele a zenekarba, hisz ebben a korban még megtehetjük. Később már nem lesz ilyen egyszerű. Mindenki előtt állt egy olyan zenekar vagy zenész, akire felnéztünk és akik segítettek minket a zene tanulásban, megismerésében. Sok zenekar volt ránk hatással, de ezek is több szempontból, közülük kettőt említenék meg mindenképpen, mivel zene és koreográfia terén is nagy példaképeink: a Philadelphia és az Edda.
  
  Mi a célotok a zenéléssel? Esetleg országos turnét terveztek?
  
  Chron: Sokféle terveink, céljaink vannak, rövidek és hosszútávúak is egyaránt. Rövidtávúnak mondható, hogy egy koncert jól sikerüljön, elkészüljön a lemez, sikereket érjünk el, elismerést szerezzünk. A hosszútávú célokkal az a baj, hogy gyakran nem rajtunk múlik a végkimenetele. Szeretnénk, ha a zenében mindig örömünket, sikerünket lelnénk, szeretnénk megmászni azt a lépcsőt, ami a maradandó sikerhez, hálás közönséghez, elismeréshez vezet. És nem szeretnénk 1-2 éves celebzenekar lenni, akit amilyen lendülettel futtatnak fel a sikerlistán, olyan lendülettel mennek a süllyesztőbe. Gondolkoztunk országos turnén, de azért nem tudtuk megvalósítani,mert nem volt rá időnk. Minden hétvégén volt 1-2 fellépésünk az országban mindenfele. Azért nem mondjuk rá, hogy országos, mert idén eléggé Balaton-centrikusan jöttek ki a koncerthelyszínek, de voltak fellépéseink Egerben, Érden, Budaörsön, Budapesten stb.
  
  Lehet tudni mivel foglalkoztok a zenélés mellett?
  
  Chron: A zenekarból mindenki középiskolában, vagy felsőoktatásban tanul. Emellett van, aki dolgozik is. A zenélés mellett még szeretünk motorozni, szórakozni, együtt bandázni (sörözni,sütögetni,nyaralni stb.)
  
  Mit üzentek az olvasóknak?
  
  Chron: Azt üzenjük, hogy aki teheti jöjjön el, nézzen meg minket szeptember másodikán a lemezbemutatón, mert hatalmas élménnyel fog gazdagodni. De ha oda esetleg nem sikerül eljutniuk, akkor valamikor máskor jöjjenek el egy koncertünkre, és bulizzunk együtt.
  
  Van még valami, amit el szeretnétek mondani?
  
  Chron: Rock&Roll
  
  Köszönöm az interjút!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 kertmester 2011. október 11. 20:00  #1
fergeteges buli volt szeptember másodikán.
Egyszerűen felejthetetlen élmény volt a gitár párbaj és a dobszóló.
köszönöm a chron zenekarnak az egész estét

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 noah & the whale    zach galifianakis    suicidal tendencies    one man army and the undead quartet    random deeds    hellripper    victor hugo    rick rubin    kirk hammett    jim croft    mechanical sound empire    no turning back    church of misery    butcher babies    possessed    halflives    jag panzer    mark hoppus    wongraven    cannes    rotting christ    noctem    saint vitus    hugo    backyard babies  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!