hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2011. október 18. kedd   04:57
nincsen hozzászólás

szerző: Gréta
Visszajelzés az mindenképp pozitív volt - Interjú a deviANT zenekar tagjaival


  Hamarosan megjelenik az Anger Control című új demótok. Mit érdemes tudni erről a hanghordozóról?
  
  Jenő: Nem az előző lemez folytatása, más irányba indultunk, sokkal negatívabb.
  
  Laci: Rengeteg benne a düh, ahogy a címben is fel van tűntetve :) Igazából ez jött belőlünk, lehet, hogy a körülöttünk zajló események alakították ilyen agresszívre a számokat, de szerintem a közönséget nem zavarja :) A lemeznek ismét lesz intro/outro-ja. Szeretjük keretbe foglalni a lemezt, mert egy hangulatot kölcsönözni neki, így egyből rá tud hangolódni a hallgató.
  
  Miki: A történet a 1920-30-as években játszódik, amikor is egy kivégzésen vagyunk. A hallgató az, akit elítéltek. Az introban elhangzik, hogy milyen szabályok illetve törvények szerint zajlik majd a kivégzés, de utolsó kérdésként felteszik az elítéltnek, hogy mi az utolsó mondanivalója? Ezután indul az 5 szám, melyek a halálra váró vívódásait mutatják be. Az outro meglepetés lesz, ezt még nem áruljuk el :)
  
  Laci: A számok összetétele, gondolok itt a gitár és dob témákra, bonyolultabbra sikeredett, mint az előzők. Egyik számunkban Jenőt sikerült az éneklés irányába terelni, de igazából nem is kellett győzködni, magától jött az egész. Lehet, hogy rákényszerítette a dal felépítése. Rengeteget gyakoroltunk a stúdióba vonulás előtt, remélem ez meg is látszódik a felvételeken, mint ahogy az is, hogy (szerintünk) fejlődtünk, és jó irányba haladunk. Nagyon várjuk, hogy kész legyen ez a lemez, ugyanis a visszajelzések nagyon fontosak nekünk, reméljük pozitív lesz, nagyon kíváncsiak vagyunk mit fognak szólni az emberek.
  
  Miki: Bízunk abban is, hogy az eddigi Sepultura, Soulfly zenekarok hasonlítgatásától is elszakadunk és valami más irányt vélnek felfedezni a zenénkben. Ezek az új dolgok nem tudatosan jöttek. Szerencsére kezdünk összeszokni és kezd a stílusunk is lassan formát önteni.
  
  Máté: Minden képen megemlíteném a lemezkészítés gyakorlati oldalát is. Ugyanott készültek a felvételek, ahol a tavalyi demotz is rögzítettük, azaz a kecskeméti Origo Stúdióban, Cserny Bogi Kálmán igazgatásával, viszont a keveréshez egy igazi profit választottunk, aki nem más, mint Cserfalvi Töfi, a szolnoki Denevér Stúdió hangmérnöke.
  
  Csabi: Ami engem illet, erről sokat nem tudok nyilatkozni mivel még én vagyok a legfrissebb tagja a zenekarnak. Amit viszont gondolok az az hogy az előző Demónál ez valóban egy kiforrottabb és ütőképesebb anyag. Bár személy szerint nekem az is nagyon tetszett.
  
  A honlapotokon bele lehet hallgatni az 5 számot tartalmazó kiadvány egyik dalába.. Van valami visszajelzés, a rajongóknak hogy tetszik ez a dal?
  
  Laci: A visszajelzések pozitívak voltak, nagyon meglepődtünk, ugyanis másabb hangvételű szám, mint ami az előző lemezen van. Már játsszuk élőben, és mindig nagyot tombolnak rá az emberek. Szeretnénk majd klipet is készíteni, de most nem akarunk akkorát „késni”, mint az előzővel az End of (R)evolution-nel.
  
  Csabi: Ezeket a nótákat a koncerteken már szoktuk játszani és az alapján vevő rá a közönség. Persze mindig vannak és lesznek is olyanok, akiknek nem fog tetszeni valami. De tudjuk, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni.
  
  Máté: Ez a dal a Between Heaven and Hell címet kapta és az eddigi visszajelzések alapján úgy fest ez lesz az új lemezről a sláger! :)
  Miki: Szeretnénk erre is majd egy klipet készíteni, de előtte, még ha minden jól megy, már novemberben meglesz az új lemez első új klipje amint a When You´re Alone című kissé depresszívebb, lassabb számunkra szeretnénk leforgatni. A klipet ismét Vámos Zoltánnal szeretnénk elkészíteni. A koncepció már megvan, vágni pedig ismét én fogom, ahogy az előzőt is.
  
  A zenekar idén decemberben lesz két éves, de a tagok már régebb óta ismerik egymást. Miért kezdtetek el együtt zenélni?
  
  Csabi: Én magam még csak kb. 3 hónapja vagyok a zenekarban. A csapatból két taggal már korábban is zenéltem. Jenővel (ének) és Mikivel (dob) anno még a Helldog zenekarban töltöttük hasznosan (vagy haszontalanul :) ) az időt. Jenő ott is a mikrofon mögött foglalt helyet Miki viszont gitáron kamatoztatta tudását. Jómagam is ott gitároztam. Lacit (gitár) és Mátét (basszus) szinte itt ismertem meg.
  
  Laci: Ez úgy alakult, hogy nagyon szerettünk volna zenekart csinálni, de nem volt dobos, Miki meg régóta szeretett volna meg tanulni dobolni. Amikor erre lehetősége nyílt, akkor ketten (Miki és én) a garázsban elkezdtünk pár kedvenc számunkat játszogatni. Persze a legegyszerűbbekről volt szó. Ekkor kellett már egy basszusgitáros is, mert éreztük a hiányát, szerencsére nem kellett messze menni, csak a garázsból kellett kijönni, és megkérdezni Miki öccsét, Mátét, hogy akar-e velünk zenélni. Igent mondott, és már hárman folytattuk a garázs zenekar történetét. Hamarosan egyik cimboránk is megtudta (Nagy Lajos), hogy zenélünk, és kérdezte, hogy miért nem csinálunk inkább saját számokat. Ez egy kicsit merész volt, ugyanis eléggé friss volt még a dolog, Miki alig tudott dobolni, én elég régen zenéltem zenekarral, Máténak megint alig volt zenekaros tapasztalata. Végül elszántuk magunkat, megírtuk először a Human című számunkat, majd ezt követte a Breathe. Lajos egy hónap után bejelentette, hogy sunyi módon elintézett egy koncertet, a szomszédos településen (Szeghalmon) az egyik klubban. Ez elég váratlanul ért minket, hiszen ahogy említettem, eléggé gyerekcipőben jártunk, de a két saját számunkkal és pár feldolgozással neki is vágtunk, a feldolgozások elénekléséhez felkértük Jenőt, aki nagy meglepetésünkre igent mondott. A koncert annyira jól sikerült, hogy fel is kértük hivatalos énekesünknek. A többi már történelem:)
  
  Milyen zenekarok voltak rátok nagy hatással?
  
  Jenő: Az egész zenekarra nem tudom mi igaz, mert mindenki teljesen mást szeret, és ebből kifolyólag nem is egyezik a stílusunk.
  
  Csabi: Ez érdekes kérdés,mert én majdnem kakukk tojás vagyok a csapatban, mert merőben más zenéket hallgatok és hallgattam mint a többiek. Persze ők sem teljesen azonos zenéket kedvelnek,de talán kicsit közelebb állnak egymáshoz zeneileg. Én alapvetően a Black és Melodic Death metal műfajt kedvelem, persze emellett nagyon sok minden mást is hallgatok. De jó ez így, mert talán egy ilyen hatás is bekerülhet a DeviANT zenekar zenei világába, és színesebbé teheti.
  
  Laci: Ahányan vagyunk, annyiféle zenét szeretünk, én leginkább a zúzósabb témában kedvelem a Machine Head zenekart, a Periphery-t, Slipknot-ot, Black Label Society-t, Emmure-t, Meshuggah-t, Head szólóalbumát, a régi Kornt, Panterát, Lamb of God-ot, Dope-ot.... sorolhatnám még. Ezek mellett imádom a Tool-t az Incubust, Jimi Hendrix-et, AC/DC-t, A Perfect Circle-t ...
  
  Miki: Rengeteg féle zenét meghallgatok, és ha tehetem, akkor játszom is. Nem túl régóta dobolok, igazából a zenekar megalakulása óta, így csak most kezdenek igazán nagy dobosok hatással lenni rám. Gondolok itt most Tomas Haake-re a Meshuggah-ból, a magyar Bánfalvi Sanyira, a Neck Sprain időszakából, vagy Chris Adler-re a Lamb Of God csapatából. Ezek mellett imádom még a régi Korn-t, a Black Label Society-t, a Creed-et , a Deftones-t, a Dry Kill Logic-ot, a Distrubed zenekart, a Foo Fighters-t, a Led Zeppelin-t ,a Mudvayne-t, az Incubus-t, a Motörhead-et, az AC/DC-t, a Tool-t, Rob Zombie-t, a Godsmack-et és a Slipknot-ot is.
  
  Máté: Én nagyjából azokon a zenéken nőttem fel, amit a bátyám, Miki hallgatott. Most is nagyjából egyezik a stílusunk.
  
  Nyáron készült el az első videoklipetek, amit elég sokan néztek meg. Milyen volt a visszajelzés?
  
  Csabi: Ugyebár azon én nem vagyok jelen hisz nem voltam tagja a csapatnak. De a visszajelzés az mindenképp pozitív volt. Persze itt is érvényes az, hogy nem lehet megfelelni mindenkinek. Amit ki lehetett hozni a dologból az úgy érzem ki lett hozva. Persze ha milliók állnának a zenekar rendelkezésére akkor csak a fantázia szabhatna határt a klipnek... talán majd egyszer..
  
  Laci: Sohasem gondoltuk volna, hogy ennyit dob egy klip a zenekar hírnevén. A koncertek előtt kiabálják az End of (R)evolution-t. Mikor elkezdjük játszani akkor, éneklik a szöveget, és tombolnak. Amikor kitettük a werk filmet, már szinte követelték, hogy mikor lesz már kész, annyira kíváncsiak voltak az emberek :)
  
  Miki: Az End Of (R)evolution klippel jöttünk rá arra ,hogy milyen fontos is egy videoklip. Közel 1800-an látták, mindössze 3hónap alatt! Ennek nagyon örülünk! :)
  
  Mikor kezdtetek el a zenélés iránt érdeklődni? Valamelyikőtök járt zeneiskolába?
  
  Laci: Tudtommal senki:) Én személy szerint 14 évesen kezdtem el egy akusztikus gitáron játszani, amit később az első elektromos gitárom követett. Minden kedvenc számomat megtanultam, amit csak tudtam. Persze folyamatosan tanulgattam, internetes lehetőségek csak később jöhettek szóba, de az előtt haveroktól lestem el a technikákat, és a guitar pro program, plusz néhány könyv segített a gitározás technikájának elsajátításában. De még rengeteget kell tanulnom ahhoz, hogy a kedvenceim nyomába érjek.
  
  Jenő: Én magam intenzíven 1995 óta foglalkozom a zenével, de már előtte is bohóckodtam gitárral, dobbal,stb.
  
  Csabi: Én konkrétan 1995-ben egy jó barátom ihletésre kezdtem el gitározni. Láttam, hogy mennyi embernek tetszik, amit csinálnak és arra gondoltam én is ezt akarom. És ezek után hozzá jártam gyakorolni, nem zeneiskolába.
  
  Máté: Most meg együtt tanulunk zenélni! :)
  
  Miki: A régi nagyok inspiráltak minket. Más volt az a világ, nem lehetett mindenhez hozzáférni pikk-pakk az interneten. Örültünk, ha valahogyan hozzájuthattunk egy-egy koncertfelvételhez egy olyan csapattól, akiket imádtunk! Állati nagy energiát adtak át, azzal, ahogyan játszottak. Amint megnéztem egy ilyen felvételt, tudtam, hogy zenélnem kell! 6 évig gitároztam, de miután a korábbi zenekarjaim szétestek a tagok miatt, adódott egy lehetőség egy másik csapat elindítására, de ott a dobos pozíció volt, ami betöltetlenül állt. Mindig érdekelt a dobolás, volt pénzem is venni felszerelést, így hát belevágtam. :) Azt viszont hozzá kell tennem, hogy én nagyon szeretnék dobtanárhoz járni, csak sajnos nagyon kevés az időm rá, de talán ami késik, az nem múlik!
  
  Mi a véleményetek a magyar underground zenekarokról? Van olyan, akikkel szívesen turnéznátok? Ha igen, miért?
  
  Miki: Nekem több nagy magyar kedvencem is van, akivel szívesen turnéznék együtt! A Bánfalvi Sanyis, Pityeszes Neck Sprain-ért a mai napig oda vagyok. Ha még meglennének ebben a felállásba, velük nagyon szívesen turnéznék! A Superbutt is nagy kedvencem, velük jó lenne legalább egy közös bulit csinálni! A Replikát is szeretem, főleg a korai zenéit, szeretem a Kowalskyt is, bár biztosan hülyén nézne ki egy közös turné velük! :) A Subscribe zenekart is szerettem, velük volt is szerencsénk együtt játszani. Nem akarom bántani őket, de nem igazán lopták be magukat a szívünkbe. Nagy zenekar lettek, nem foglalkoznak senkivel, ez van. A Blind Myself-el is el tudnék képzelni egy közös bulit, ki tudja talán egyszer sikerül?
  
  Máté: Én még szeretem a Depresszió zenekart is és néha még Road-ot is hallgatom, Nagyjából egyforma sulykolós zenét játszunk, biztos zúzós bulikat lehetne velük csinálni! :)
  
  Jenő: Elég sok a magyar zenekar, és jók is én is sok zenekarral el tudnám magunkat képzelni
  
  Csabi: Meg kell mondanom őszintén hogy a magyar zenei palettát nem nagyon követem figyelemmel. Talán azért mert amit én igazán szeretek zenét, azt itthon nem játsszák,vagy nem olyan módon, mint ahogy én szeretném hallani. Persze ettől természetesen vannak itthon is igazán remek zenekarok. Sokuk még kint is megállná a helyét. De tudjuk, hogy itthon milyen mostohák a körülmények, főleg metal zenekarok számára. Szóval nem könnyű érvényesülni ez tény.
  
  Mit tűztetek ki jövőbeli célként?
  
  Csabi: A cél szerintem ugyanaz, mint a legtöbb zenekar számára. Minél több ember ismerje meg a muzsikánkat, minél több helyre elmenni, koncertezni, minél jobb minőségű lemezt készíteni, és természetesen a határon túl is megmutatni magunkat. Na meg jó sokáig csinálni ezt az egészet.
  
  Laci: Konkrétan szeretnénk a mostani lemezünkön két számnak klipet forgatni, mind a kettő más hangvételű szám, persze a klipek is más stílusúak lesznek. Folyamatosan írjuk a számainkat, szeretnénk az ország legtöbb helyén zenélni, és akár visszatérni oda ahol sikerünk volt. Szeretnénk, ha minél többen megismernék a zenekar nevét, és számait, reméljük, előbb-utóbb egy neves fesztivál nagyszínpadján tapossuk majd a léceket, hatalmas közönség előtt:)) Ha Isten is úgy akarja jövő nyáron szeretnénk ismét stúdióba menni, (lehet, hogy ez már egy szokásunkká válik???).
  
  Miki: Mindazok mellett, amit Laci elmondott, jó lenne jövőre egy igazi nagylemezt csinálni, vagy legalább 8 nótát rögzíteni. Reméljük a mostani lemez majd több kaput kinyit, mint az End Of (R)evolution és több és nagyobb helyekre is eljuthatunk majd!
  
  Hol csíphet el titeket a kíváncsi közönség?
  
  Jenő: Most következnek az őszi klubkoncertjeink az alföldön.
  
  Laci: A weboldalunkon mindig nyomon lehet követni az aktuális koncertjeinket. www.deviantmusic.hu Legközelebb Tiszaföldváron, majd Békésen, ezt követi Békéscsaba, majd Szeged. Sok koncert van még szervezés alatt. Jöjjön el mindenki, aki kíváncsi ránk!
  
  Csabi: valamint a facebook-on is mindig meg vannak hirdetve.
  Esetleg van valami, amit nem kérdeztem meg, de mindenképp el szeretnétek mondani?
  Csabi: igen..METÁÁÁÁÁÁÁÁLLLLLLLLLLLLLL
  
  Miki: Akinek felkeltettük az érdeklődését az nézzen utánunk a Youtube-on több videónk is fent van, amit meglehet nézni, a weblapon mindig fent vannak a legújabb aktualitások, valamint facebook-on is tudtok minket követni. Keressetek ránk! A többiek nevében is köszönjük szépen a riportot! :)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 logan lerman    robert downey    wamp    parajelenségek 3    gregorian    the somersault boy    mózes réka    coliseum    borlai gergő    redheart    unisonic    besh o drom    lajkó félix    alexander payne    the safety fire    vojnits    ian astbury    anselmo    fish!    dark wave    disztraktor    zaporozsec    ingrowing    imák    horda  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!