hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2011. november 16. szerda   04:42
nincsen hozzászólás

szerző: Gréta
VolumeFeeder
A legfontosabb számunkra mégis az, hogy legjobb barátok vagyunk és azt játsszuk amit szeretünk.

  Nem régiben jelent meg a VolumeFeeder zenekar kislemez, illetve a klipet is leforgatták a srácok. A tagokkal együtt bemutatjuk, mit is érdemes róluk tudni.
  
  1.) Először is mutasd be kérlek a zenekart és a tagokat!

  
  A zenekar 2003-ban alakult Hódmezővásárhelyen, még SWAMP néven. Egy baráti társaságból kerültek ki a tagok, tehát már jóval a zenekar kezdete előtt ismertük egymást. Kezdetben Metallica feldolgozásokat játszottunk a saját szórakoztatásunkra, aztán idővel elkezdtünk saját nótákat írni. A rengeteg próbának és koncertnek köszönhetően fokozatosan kialakult a zenekar stílusa, amely groove-os, dallamos heavy rockként jellemezhető leginkább. Pár tagcsere után csak a három alapítótag maradt meg a bandában. Balázs Imi énekel és gitározik, Jaksa Robi dobol és jómagam (Drahota Geri) basszusgitározok. Robi emellett az Ektomorf sorait is erősíti ez év tavaszától.
  
  2.) Bár elcsépelt kérdés, de mindenképp érdekelne, honnan jött ez a név és mit jelent?
  
  Ahogy említettem, eleinte SWAMP néven léteztünk, ami még akkor jött, amikor egyáltalán nem gondoltuk komolyan az egész zenekarosdit. Aztán idővel egyre inkább komolytalannak éreztük a SWAMP-ot és az új kislemezünk megjelenésével váltottunk a VolumeFeeder névre. Nem igazán tudnánk megmagyarázni, hogy mit is jelent, valahogy ez a két szó tűnt a legösszeillőbbnek számunkra.
  
  3.) Amint már említettem, nem rég jelent meg a kislemezetek. Mit érdemes róla tudni? Honnan lehet beszerezni/letölteni? Van valamiféle visszajelzés, hogy tetszik a rajongóknak?
  
  Még nyár elején láttunk neki Middle Finger Attitude című kislemezünk munkálatainak. A felvételek a szegedi Black Hole Sound Studióban zajlottak Vári Gábor segédletével. Gabival már évek óta ismerjük egymást és számos minőségi hanganyag fűződik a nevéhez, így egyértelmű volt, hogy vele fogunk dolgozni. Ez az első anyagunk, amivel teljes egészében megvagyunk elégedve, mind a hangzás, mind a dalok terén. erről a címről: A kislemez ingyen letölthető vagy a facebook oldalunkról. Az eddigi visszajelzések eléggé pozitívak, aminek mi nagyon örülünk, mert sok munkánk van az anyagban.
  
  4.) Ha jól vagyok értesülve, már leforgattátok a videoklipet is, de még nem lehet megtekinteni. Mikorra várható ez a klip? Hogy zajlott a forgatás? Miről szól a klip/dal?
  
  Az Unreality című dalunkra készítünk egy klipet, ami két részből fog állni. Az egyik felében mi leszünk benne ahogy a dalt játsszuk, a másik része pedig egy történet lesz színészekkel. A zenekaros rész már le van forgatva, a sztoris rész forgatása még hátravan. Ha minden igaz, akkor a héten az is elkészült és december tájékán meglesz a teljes klip. A forgatás meglepően gyorsan és elég jó hangulatban telt. Egy gyártelepen forgattuk a zenekari részt, ahol a próbahelyünk is van, szóval a metálos képi világ garantált lesz. :) A dal a tv-ből ömlő agyatlan műsorokról szól, sajnos elég szomorú, hogy ezekre van a legnagyobb igény manapság. A klip is hasonló témájú lesz, de erről inkább nem árulok el többet. :)
  
  
  5.) Ki mikor került kapcsolatba a zenével/zenéléssel?
  
  Mindhármunknak ez az első zenekara, így szinte az abszolút nulláról indultunk a zenélésnek minden szempontból. Tulajdonképpen a barátságunk kezdete is a zenének köszönhető, hiszen az akkori közös kedvencek hoztak minket össze. Eleinte ment a kazetta- meg cd-cserélgetés, aztán idővel ezt meguntuk és hangszert ragadtunk. :) Úgyhogy a zene mindig is jelen volt az életünkben valamilyen formában.
  
  6.) Mi a véleményetek a hazai zeneiparról? Megéri lemezt kiadni vagy tényleg a letöltések világát éljük?
  
  A zeneipar itthon elég gyenge, sajnos már egyre kevésbé van értelme fizikai lemezt kiadni. Sokan még mindig ragaszkodnak a rendes, kézzelfogható hanganyaghoz, de az utóbbi években annyira előtérbe került a zeneletöltés, hogy előbb vagy utóbb teljesen kiszorítja a piacról a cd-ket. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a letöltés igen hasznos is tud lenni, főleg egy kevésbé ismert zenekarnak, mert elég pár kattintás és akár Alaszkában vagy Új-Zélandon is hallgathatják a zenéjüket. Ezt 15-20 évvel ezelőtt még el se tudtuk volna képzelni, most meg a világ legtermészetesebb dolga.
  
  7.) Mi a tervetek a zenéléssel?
  
  A jövőben szeretnénk egy kiadót keresni, amely valamennyire támogatna minket. Egy zenekar működéséhez elengedhetetlenek az anyagiak és sajnos ezekben nem bővelkedünk, ezért is lenne jó egy támogató, aki a költségek egy részét magára vállalná. Emellett minél több koncertet szeretnénk, mert a színpadon érezzük igazán otthon magunkat. A legfontosabb számunkra mégis az, hogy legjobb barátok vagyunk és azt játsszuk amit szeretünk.
  
  8.) Hol csíphet el titeket a tisztelt nagyérdemű?
  
  Konkrét koncertdátumok nincsenek jelenleg, de figyeljétek a facebook oldalunkat, mert van pár szervezés alatt lévő buli!
  
  9.) Mit üzentek az olvasóknak?
  
  Hallgassátok, töltsétek, terjesszétek az EP-t és gyertek koncertre! :)
  
  10.) Esetleg van valami, amit nem kérdeztem meg, de szeretnétek elmondani?
  
  Köszönjük az interjút és üdvözlet mindenkinek! :)


Kulcsszavak:
  volumefeeder 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VolumeFeeder a Facebook-on

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 destruction    ági és a fiúk    no strings    never say die    alice in chains    soulmirror    dudás zsombor    alestrom    pretty maids    high on fire    zuboly    Őrült    a thousand suns    cowboyok és űrlények    anthrax    a papháború a vámpírok ellen    morre    macbook pro    építészet    joystix    the new roses    make do and mend    zinfield    pál utcai fiúk    smash mouth  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!