hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
interjú [külföldi hangok]  2011. december 7. szerda   07:56
nincsen hozzászólás

szerző: Gréta
Interjú az alternatív rockot játszó kolozsvári Grimus zenekar dobosával


  1. Először is, valamelyikőtöknek van közeli kapcsolata Magyarországgal? (iskola, rokonok, barátok)
  
  Tamás: Több ismerős, haver tanul Budapesten, rokonok is vannak, az egyik nagymamám például ott született, és néha munkahelyi szálak is arra vezetnek.
  
  2. Mi a véleményetek a magyar emberekről/mentalitásról? Tényleg olyan pesszimista nép lennénk?
  
  Tamás: Örömmel tapasztaljuk, hogy a zene és az energia, amit a színpadról próbálunk átadni, eléggé univerzális ahhoz, hogy bárki át tudja érezni. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert sokszor találkozunk a koncertjeink után olyan emberekkel, akik ugyanúgy feltöltődnek, mint mi.
  
  3. Illetve a magyarországi koncerteken milyen hangulat szokott uralkodni?
  
  Tamás: Kétféle emberből van a közönségünk, és mindkettő nagyon fontos. Van az a féle, aki egyből veszi a lapot és felszabadultan bulizik a zenénkre, akár úgy is, hogy akkor hall először. Ez minket méginkább arra ösztönöz, hogy mindent beleadjunk a show-ba. A másik réteg figyelemmel és kíváncsian kíséri végig az előadást. Értük küzdeni kell, de megéri!
  
  4. Ha már a magyar helyzetet kielemeztük, beszéljünk a zenekarról. Milyen fontosabb állomásokat emelnétek ki a zenekar életéből? Mi volt rátok nagy hatással? Mire vagytok büszkék?
  
  T: Két lemezt adtunk ki: a Panikon 2008-ban, az Egretta pedig az idén ősszel került bemutatásra. Ezen kívül mindenik kislemezünk toplistát vezetett az országos alternatív rádióban (Guerrilla Rádió). Kétszer is voltunk az Egyesült Királyságban, évről évre szinte minden jelentős romániai fesztiválon jelen vagyunk, előzenekara voltunk például The Prodigy-nek is, amikor megtapasztalhattuk, hogy milyen többezer embernek játszani. Ez rengeteg munkával és buzgólkodással jár, de tudjuk, hogy amit csinálunk, az sokak álma. Ennek az álomnak az örömét szeretnénk átadni.
  
  5. Kinek/minek hatására kezdtetek el együtt zenélni? Milyen zenekarok befolyásolják a pályafutásotokat? Hogyan jellemeznétek a zenei stílusotokat?
  
  Tamás: Alternatív rockot játszunk, de nagyon színes csapat vagyunk, mindenki teljesen más személyiség. És ez az egyik nagy erősségünk is: együtt sokkal jobbak vagyunk, mint külön-külön. Én személyesen kicsi korom óta játszok klasszikus zenét is, viszont már gimnáziumban rátaláltam a rock ´n rollra, aminek a lángja mindigis másként lobogott a számomra.
  
  6. Jellemezzétek egymást egy-egy szóval, gondolattal! Ki milyen ember?
  
  Tamás: Vali a csapat ötletközpontja, sokoldalú, néha nehezen kiismerhető. Bogdan a frontember, energikus és érzékeny. Cristi stílusos, alapos és humoros. Titus született előadó, és egyébknt nagyon jókat lehet vele beszélgetni. Lehel a szeretnivaló zseni. Tamás meg én vagyok, szeretem az egreslevest és a reggeli müslit.
  
  8. Véleményetek szerint a zenélésből a mai világban meg lehet élni?
  
  Tamás: Persze, hogy meg lehet! Ha nem lehetne, a Grimus most nem lakna a Kolozsvár kellős közepére felhúzott negyvennyolc szobás kastélyban!
  
  9. Letöltés vagy cd vásárlás? Mennyire ragaszkodtok a cd kiadáshoz? Nem lenne egyszerűbb csak online elérhetővé tenni a hanganyagokat?
  
  Tamás: Az új lemezünk, az Egretta világszerrte megvásárolható online, például az iTunes-ról, de azért semmi nem helyettesíti azt az érzést, amikor a kezedben tartod a CD-t.
  
  10. Klubkoncert vagy szabadtéri fesztiválok? Hol érzitek magatokat jobban? Mi áll hozzátok közelebb?
  
  Tamás: Inkább szabadtéri fellépések után vágyakozunk, de klubkoncert intimitását semmi nem pótolhatja. A lényeg, hogy tudjál alkalmazkodni, ezért számunkra mindkettő nagyon fontos.
  
  11. Van olyan zenekar, akár magyar is, akikkel szívesen turnéznátok együtt?
  
  Tamás: A Neo együttessel már volt szerencsénk egy rövidet turnézni, és nagyon jól telt. De bárkivel, akinek megtetszik a zenénk, szívesen játszanánk együtt. Nagyon várjuk már, hogy visszamehessünk Magyarországra.
  
  12. Mik a terveitek a jövőt illetően?
  
  Tamás: Jelenleg az új albumot szeretnénk minél több helyre elvinni és közben sok új barátot szerezni. Közben persze rendszeresen játszunk otthon, indulófélben van egy Egyesült Államokbeli rádiós kampányunk, 2012 nyarán pedig visszatérünk Angliába, ahol a Román Kulturális Intézet olimpiai programja keretében fogunk turnézni.
  
  13. Mit üzentek az olvasóknak?
  
  Tamás: Ne felejtsétek el a napi mozgást és friss gyümölcsöket enni, miközben s Grimust hallgatjátok! Erről jut eszembe: a Face the light kislemezünket ingyen le lehet tölteni



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 neal morse    inception    super 8    keep of kalessin    skindred    dax flame    angelina jolie    barn burner    lóripop    george lucas    drünken bastards    cadik    keep north    the bulletmonks    helloween    sleepless    stereochrist    tony iommy    rock the nation    csík    petőfi csarnok    due date    rival sons    kamelot    hol van ilyenkor a rendőrség?  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!