hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2012. január 9. hétfő   05:09
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Metalfest: Magyarországon kimarad a nemzetközi metal fesztivál 2012-es kiadása


  2012-ben kimarad a hazai Metalfest Open Air Fesztivál a nemzetközi összefogás keretében számos régióbeli országban megrendezésre kerülő fesztiválsorozat, melynek hazai állomása a Csillebérci Ifjúsági Táborban volt, az új esztendőben már nem kerül megtartásra. A hazai állomást szervező Hammer Concerts az egyre súlyosbodó hazai gazdasági helyzettel, a hazai közönség korlátozott anyagi lehetőségeivel és a kedvezőtlen adózási körülményekkel magyarázza a kudarcot. A több tucat nemzetközi fellépőt szerepeltető fesztivál a környékbeli országokban sikerrel folytatódik. A szervezők közleménye az alábbiakban olvasható.
  
  ”Mint azt bizonyára sokan látták, már gőzerővel folyik a 2012-es Metalfestek szervezése, és jövőre még bővül is azon országok sora, ahol megrendezésre kerül a fesztivál: Ausztria, Németország, Svájc és Csehország mellett Olaszország, Lengyelország és Horvátország is csatlakozik. Ami Magyarországot illeti, a Metalfesttel kapcsolatos hallgatásnak megvan a szomorú oka. Rendkívül hosszas egyeztetések után sajnálattal kell bejelentenünk, hogy 2012-ben megszakad a magyar Metalfest sorozat - még annak ellenére is, hogy a 2011-es fesztivállal kapcsolatban jószerivel csakis pozitív visszajelzések érkeztek mind a fellépők, mind a rendezvény látogatói részéről.
  
  A júniusi fesztiválzárás óta folyt a munka annak érdekében, hogy vonzó fellépőlistával és elfogadható áron valósulhasson meg 2012-ben is a fesztivál - úgy, hogy az képes legyen megállni a lábán a nyilvánvalóan tovább súlyosbodott gazdasági feltételek közepette is. 2010-ben és 2011-ben a Hammer Concerts és a nemzetközi sorozatot koordináló Rock The Nation rengeteg energiát, időt és pénzt fektetett a Metalfest hazai megszervezésébe, annak érdekében, hogy Magyarországon is megvalósuljon egy nemzetközi fellépőkre építő, évente megrendezésre kerülő metal fesztivál. A magyar Metalfest megbízható partnere volt a nemzetközi ügynökségeknek, a hazai beszállítóknak és szponzoroknak is, ám a jelen viszonyok közepette sajnos nem bizonyult életképesnek.
  
  A Hammer Concerts úgy látja, hogy a mai gazdasági helyzetben a magyar fesztivállátogatók anyagi lehetőségei roppant szűkösek. Az összehasonlítás kedvéért: 2011-ben a csehországi Metalfest - közel azonos programmal - jóval több látogatót vonzott, alaposan megfejelve a 2010-es jó eredményeket is. Míg az anyagi terhek - a zenekari gázsik, technikai költségek - nagyjából azonosak mindkét országban, a gazdasági körülmények - különös tekintettel az adóterhekre - hazánkban lényegesen kedvezőtlenebbek, mint bárhol a környező országokban, és ez a helyzet 2012-ben tovább súlyosbodik elég csak az ÁFA emelésre gondolni.
  
  A Hammer Concerts ezúton is köszöni minden látogatójának a támogatást, és a legközelebbi találkozásig azt kéri, hogy a koncertlátogatók támogassák a többi hazai fesztivált, így a Rockmaratont, a Hegyalját, a Szigetet vagy a Fezent, melyek színpadaira 2012-ben is minél több remek nemzetközi metalbandát igyekeznek majd eljuttatni. A műfaj legnagyobb szerelmeseit pedig örömmel az osztrák vagy éppen a horvátországi Metalfesten.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 johnny knoxville    garry marshall    gentleman    sherlock homes    vida rock band    adrenaline mob    hangsúly    kulturális intézmény    sabaton    obey the brave    szerelem    sziget    edvin marton    twiggy ramirez    twilight of the gods - allstar bathory tribute    die knappen    mörbid carnage    melt-banana    julia roberts    coheed and cambria    lizzy borden    turbo    vanderbuyst    thaurorod    hangmás  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!