hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2012. február 10. péntek   04:47
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hegyalja 2012 - Pendulum, Biohazard, Arch Enemy, Enter Shikari, Engine Earz Experiment, Parov Stelar Band, Danko Jones
2012. július 18-22. Tokaj

  Bár a fémek közül most a hóláncé a főszerep, az északi fagyban az Arch Enemy már a Tisza-parti napsütésről fantáziál. A csapat Európa legdögösebb metálkirálynőjével, Angela Gossow-val érkezik Tokajba. A Biohazard IS tudja, hogy júliusban nincs jobb hely Tokaj-Rakamaznál. Az Enter Shikari új lemezzel érkezik, a srácok a naptárban már bejelölték a napot, mikor a Borsodi Hegyalja Fesztiválon hevítik a közönséget. A Pendulum DJ settel készül a legnagyobb kelet-magyarországi fesztiválra, a dubstep sztárcsapat, az Engine Earz Experiment a Kaliyugát is hozza, a tavasszal The Princess című új albummal jelentkező Parov Stelar Band pedig friss taktusokkal érkezik a tokaji nyaralásra. Nem fehér Cadillac-kel, hanem hatalmas turnébusszal gurul be Tokajra a Danko Jones, a rock and roll új fejedelme. Most mindenki, sebváltót Hegy üzemmódba ez tutira nem lesz sétakocsikázás.
  
  Rakamaz és Tokaj idén egy hétig ismét a világ közepe: Brooklyntól Linzig, Torontótól Halmstadig, pakolnak a zenészek, és indulnak a Borsodi Hegyalja Fesztiválra, hogy a magyar világörökség részévé válva az ország legjobb fesztiválközönségének pulzusszámát felpörgessék. Miközben tele a világ világvége víziókkal, a hegyaljások a 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválra készülve a szerencsének hódolnak. Világvége a habokban, a Lucky 13 Hegy fellépői idén a boldogsághormonokat tuningolják.
  
  Bár szexi csajokból a hegyaljások között sem lesz hiány, a Tisza-parti fesztiválszív ebben az évben talán akkor dobban majd a legnagyobbat, mikor színpadra lép az északi fémbirodalom legdögösebb szőkéje, az Arch Enemy élén domborító Angela Gossow. Jobb, ha a fesztiválozók már most rákészülnek a koncertre a híresen jó Hegy-hangosítással a Khaos Legions turné legdübörgőbb állomása lehet a rakamazi, ha a hegyaljások is legalább annyira odateszik magukat, mint a zenekar. A hallószervek ellen indít majd támadást a Biohazard Billy Graziadei csapata most épp a Madballal zenéli körbe az Államokat, aztán tavasszal átugrik a kenguruk földjére, nyáron pedig a hegyaljásokat rohanja le ütős zenéjével. Január végén megjelent, Reborn In Defiance albumuk anyagát remélhetőleg már Danny Schuler dobolja a Hegyen, akit jelenleg apasági szabadsága alatt a Sworn Enemy-s Danny Lamagna helyettesít a bandában.
  
  Akinek az újévi kívánsága az volt, hogy élőben hallhassa az Enter Shikari legújabb, A Flash Flood of Colour című albumát, annak a vágya a 13. Hegyalja Fesztiválon teljesül. Az elektronikus, rock és metal elemekkel játszó fiatal csapat indulása óta szinte minden mozdulatával meglepetést okozott, a brit srácok új stílust teremtettek. A Roughton „Rou” Reynolds énekes-szintetizátoros, Liam „Rory” Clewlow gitáros, Chris Batten basszeros-énekes, valamint Rob Rolfe dobos alkotta ötös júliusban a Tisza-parton mutatja meg, mi a trancecore.
  
  A kanadai rockoroszlán is gyújtást ad a bulinak: Danko Jones óriási turnébuszával érkezik a Borsodi Hegyalja Fesztiválra, és megizzasztja a hegyaljásokat. A csapat névadó frontembere garantáltan hatalmas energiákat tol bele a buliba, hiszen nem véletlenül ő a rock új királya: aligha van rajta kívül olyan zenész-énekes, aki az utolsó leheletéig is képes lenne pengetni a húrokat. A Lucky 13 Hegy-szerelmekhez is ő adja majd a tökéletes zenei aláfestést.
  
  Magyarországi lemezbemutató és múlhatatlan elektroszerelem
  A Pendulum imádja a magyar közönséget, a magyar közönség imádja a Pendulumot. A hegyaljások kérése volt, és most itt van ebből a buliból csak jó sülhet ki, hiszen a mindig új dallamok létrehozásán dolgozó, többezres tömegeket megtáncoltató csapat neve egyet jelent a hajnalig tartó őrületes pörgéssel.
  
  A basszusok a világ minden tájáról az alig három éves sztárcsapattal, az Engine Earz Experimenttel érkeznek a hegyaljai világörökségbe. Dubstep rajongóknak a Kallyuga a Hegyen kötelező.
  
  A fesztiválozók kívánságára a jeges fémek hangját egy finom hercegnő dallamai lágyítják majd a Hegyen Parov Stelar Band, a hegyaljások egyik (fesztivál)kedvenc osztrák szomszédja, aki az évek előrehaladtával egyre bombázóbb énekesnőket vesz be csapatába, április 19-én adja ki legújabb hanganyagát, The Princess címen. Az új album zenéit a magyar közönség élőben a Borsodi Hegyalja Fesztiválon hallhatja először.
  
  Kihúzunk a hó alól
  A hóhelyzettel egy tennivaló van: mindenki csavarja csutkára a hangerőt, nyomja meg a play gombot, hadd szóljon a Hegy zenéje úgy, hogy beleremegjen a ház. Hómentesítés megoldva. Egy igazi zenerajongónak a Hegy nem a snowboardozást, a síelést és a szánkózást jelenti, sokkal inkább a nyaralást: a Lucky 13 Hegy csapatba a legjobb arcok még pont beférnek. Velük együtt hipp-hopp itt a nap, amikor a Tisza partján a Hegy híresen jó hangosításával elindul az év legnagyobb négynapos pörgése. Amikor a csajok végre bikinire cserélik a nagykabátot, és a srácokból sem csak egy elfagyott orr látszik majd, felszínre bukkannak a hegyaljás kockahasak és legeldugottabb helyekre varrt pillangók is.
  
  13. Hegyalja fesztivál: nyaralás megzenésítve
  Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélmények a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre.
  
  A Borsodi Hegyalja Fesztivál az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét a kedvenc íróddal, énekeseddel, de sőt, a Lucky 13 Hegyen idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.
  
  Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.


Kulcsszavak:
  hegyalja 2012 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Indul a Hegy’ karriergyár

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eddie murphy    artas    sziládi mónika    voices of destiny    foundation    sn1987a    noise of irrational    james cameron    az élet fája    angertea    1349    filter    make do and mend    tito & tarantula    carbovaris    dave mustaine    heidenfest    werk akadémia    bathory    unknown    metal    madball    maeotis    moulin rose    skywalker  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!