hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2012. március 20. kedd   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Norma Jean, The Chariot, Dead And Divine, Admiral´s Arms
2012. március 9., Budapest, Dürer Kert

  A koncertszempontból eléggé telített márciusi hónapban a mathcore rajongói is megtalálhatták számításukat, a Norma Jean és a The Chariot ugyanis olyan heves adrenalin lökettel ellátott pusztítást vitt végbe, amelyre egy ideig biztosan emlékezni fogunk.
  
  Az estét a 2006-ban alakult öttagú francia Admiral´s Arms kezdte. A metalcore és post-hardcore hatásokat hordozó brigád fél órás műsorában az eddig megjelent két albumuk nótáit játszotta. Sajnos a hangzás mellett a banda muzsikája is erőtlennek, monotonnak hatott, valamint az ekkor még gyér számban jelenlévő közönség csak bágyadtan figyelte a produkciót. A színpadi kiálláson sem ártana fejleszteni, mert a folyamatos köpködésben kimerülő attrakció csak ellenérzéseket vált ki a nézőkből.
  
  A 2003-ban alakult kanadai Dead And Divine ugyan hasonló muzsikát játszik, mint az előttük fellépő párizsi formáció, de egy jól érezhetően magasabb színvonalon. A tavaly harmadik lemezét (Antimacy) kiadó kvintett jobb hangzással és színpadi jelenléttel prezentálta metalcore nótáit. Azért ők sem váltották meg a világot, az eléggé sablonos panelekből építkező muzsikájuk a koncert második felére már meglehetősen unalmassá vált.
  
  Az addigi két harmatos produkció után aztán a The Chariot elemi erővel rázta fel a Dürer Kert benépesedett nagytermének közönségét. Az eddig négy nagylemezt kiadó, 2003-ban alakult amerikai mathcore banda ugyanis egy olyan szinten elmebeteg előadást nyújtott, amely a The Dillinger Escape Plan A38 hajós fellépésének emlékeit elevenítette fel bennem. Hisztérikusan őrült, adrenalin fűtötte energiabomba robbant a színpadon, amely 40 percen keresztül fejtette ki hatását. A banda mindegyik tagja tombolt, de különösen a koncert elején bélelt nagykabátban érkező (majd attól gyorsan megszabaduló) Jon Kindler basszer csinált érdekes dolgokat. A vadul ugráló figura bedobta a gitárját a közönségbe, majd később le is ment a moshpitbe zúzni egyet. A többiek is folyamatosan mozgásban voltak, pörgették, dobálták a gitárjaikat, az alapító Josh Scogin énekes kezéből pedig a feltüzelt rajongók igyekeztek kitépni a mikrofont. Az energia mindkét irányban áramlott, a közönség folyamatos moshpit-el és stagediving-al tette teljessé a kaotikus történéseket. Az egyik rajongó a dobok elé telepedve a cineket ütötte, majd egy bekattant srác a hátizsákjának pörgetésével kaszált el minden útjába kerülőt a színpadon. Tehát a show fenomenális volt, még ha zeneileg nem is volt annyira lehengerlő a produkció. Nyers, koszos hangzással dörrentek meg a kaotikus, pusztító nóták, amelyek közül kiemelkedett a remek klippel ellátott Daggers és a záró And Shot Each Other, amely alatt Josh akkurátusan bontotta le David Kennedy dobszerkóját, miközben az úriember végig játszott rajta. Tökéletes lezárása volt egy zseniális koncertnek.
  
  Ilyen elementáris erejű fellépés után nehéz feladat hárult a Norma Jean-re, de az 1997-ben alakult, öt albummal rendelkező banda sikeresen helytállt a színpadon. Náluk nem tapasztalhattunk tébolyult színpadi előadást, de az izmos, erőteljes hangzás és az agyasabb, változatos nóták megtették a hatásukat. A bő háromnegyed órás szettben kaptunk a korai albumok mathcore aprításából (Face:Face, Bayonetwork: Vultures In Vivid Color, Dilemmachine: Coalition, Hoax), és az újabb lemezek letisztultabb világából is (Robots:3, Humans:0, Bastardizer, Leaderless And Self Enlisted). Feszesen, szuggesztíven játszottak a muzsikusok és ugyan nem volt akkora tombolás, mint a The Chariot-on, a moshpit itt is rendületlenül üzemelt és a rajongók Cory-val együtt énekelték a dalszövegeket. A kiváló koncertet pedig a korábbi tag Josh Scogin vendégéneklésével kiegészített, rendkívül súlyosra vett Memphis Will Be Laid To Waste koronázta meg. A The Chariot őrületes fellépése az egyetlen oka, hogy nem ők voltak aznap este a legjobbak.
  
  Egy kaotikusan őrült, zseniális The Chariot koncert és egy szintén kiváló Norma Jean fellépés tette örökre emlékezetessé ezt az estét, így aki egy kicsit is vonzódik ehhez a stílushoz és nem volt jelen, nagyon bánhatja a mulasztást. Reméljük még visszatérnek, ugyanis ezt a tébolyult show-t nem elég egyszer átélni.


Kulcsszavak:
  norma jean     the chariot     dead and divine     admiral&rsquo     s arms 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Norma Jean weboldala

A The Chariot Facebook oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

Ne hagyd ki a Norma Jean legújabb videóklipjét, az 1994-et

Oh Yeah Day – A klasszikus jazz világnapja 2014

Brutal Assault 2012

Norma Jean, The Chariot, Dead And Divine, Admiral’s Arms

Norma Jean, The Chariot koncert márciusban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kapcsolódó fotók: 

Norma Jean (USA) - 2012. március 9. Dürer kert

The Chariot (USA) - 2012. március 9. Dürer kert

Dead And Divine (USA) - 2012. március 9. Dürer kert

Admiral´s Arms (F) - 2012. március 9. Dürer kert
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 robin hood    a kandúr    megtorlás    krapulax & bellepomme    moog    yzzo    blind guardian    john cale    árvíz    pintér gábor    kispál    brutal knights    holy grail    spirit blue    tündérgyár    dynamite    ghost iris    jon lord    oceanhoarse    rotting christ    monstrosity    neo fm    reason-x    rockmaraton    ian gillan  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!