hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [blog]  2012. augusztus 17. péntek   05:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Kosheen jegel, Parov Stelar fagyizik a fellépés után
Backstage titkok a SZINről

  Augusztus 22-ig, a SZIN indulásáig már csak hatot kell aludni, így a fesztiválozók mellett a fellépők is nagyon készülnek már a fesztiválra. A zenészek kívánságlistáihoz sikerült hozzáférnünk, így megtudtuk, hogy a Sian Evans énekesnő vezette Kosheen legfőbb kérése, hogy az öltözőjükben legyen rengeteg jég. Szintén valami hűsre, de édesebbre vágyik Parov Stelar és csapata, akik a jégkrémhez ragaszkodnak. A Yellowcardnak az énekesük hangszálainak épsége az első: torokfájást elűző teát rendeltek. A német DJ, ATB nyugodt álmát csendes szállodai szoba szolgálja, szép kilátással Szeged városára. A fuvolás beatbox pionírjának, Nathan „Flutebox” Lee –nek kívánságairól nem de, ígéretéről be tudunk számolni, a SZIN Facebook-oldalán pedig bárki beszerezheti, sőt viselheti is Lou Bega bajuszát.
  
  Sian Evans és csapata már alig várják, hogy sok év után visszatérhessenek a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadára. Nyilván emlékeznek még a mediterrán hangulatú és éghajlatú város adottságaira, így öltözőjükből nem hiányozhat a jég, hogy a koncert után lehűtsék magukat. A Parov Stelar Band szintén szeret hűsölni: az újdonsült apuka, aki épp ma mutatta be a Facebook-on gyermekét, csapatával együtt rajong a jégkrémért, így azt kértek az öltözőjükbe.
  Az amerikai pop-punk csapat, a Yellowcard igazi amerikai cateringet kért: többek között kóla, világos sör és mogyoróvaj szerepel a listájukon, ám a legfontosabb tétel kétség kívül a gyógytea, ami az énekes hangszálait kényezteti szükség esetén. A németországból érkező André Tannenberger, azaz ATB olyan szobát kért a szervezőktől, ahonnan rálát a városra, és nyugodtan tudja csodálni Szeged szépségét, és persze, ahol csendben tudja kialudni magát.
  Nathan „Flutebox” Lee különleges kívánságaihoz sajnos nem fértünk hozzá, ám a fuvolás beatbox feltalálója elárulta, hogy kivételes, extrém show-val érkezik a SZINre. A fesztivál Facebook-oldalán a jövő szerdai kezdésig hátralévő idő izgalmasan telik: megy a visszaszámlálás, a legfrissebb hírek és érdekességek a fesztivállal kapcsolatban ott jelennek meg elsőként, valamint most még a szintén fellépő mambócsászár, Lou Bega bajuszát is bárki megszerezheti magának az oldalon.
  
  A kedvenc SZIN-ünk: a Szegedi Ifjúsági Napok
  
  A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő. De a SZIN Plázson nem csupán a zenében és a kulturális pezsgésben oldódhatnak fel a SZINesek, itt a dél-magyarországi szépség is tuningol. A délutáni, koraesti koncerteket sörrel vagy fröccsel a kézben, Tisza-parton lábat lógatva hallgatni, és közben fürdőruhás csajokban vagy pasikban gyönyörködni, a SZIN-hangulat alapja.
  A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor tudták, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban indult el újra: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus, illetve minden zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A gondos odafigyeléssel összeállított zenei programnak köszönhetően az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.
  A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZINezők. Az öko itt nem csak szemlélet, de szórakoztat is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 radics béla    cannabis corpse    savage messiah    stentor    dream evil    saoirse ronan    puszi    red sparowes    ashton kutcher    draconian    fonogram    demonical    leander kills    absolved    deák bill blues band    joe strummer    charred walls of the damned    cryptopsy    idea implant    hanna    the kolin    aeon    penélope cruz    age of agony    transformers 3 f  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!