hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2013. április 4. csütörtök   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kilenc rendező kíséri el filmjét az idei Titanic-ra!


  Az Amerikai Egyesült Államokból, Írországból, Angliából, Wales-ből, Franciaországból, Hollandiából, Oroszországból és Szlovákiából érkeznek filmrendezők, hogy elkísérjék alkotásaikat az április 5-13. között öt helyszínen futó 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra és személyesen is találkozzanak a magyar közönséggel.
  
  Nyolc ország kilenc rendezője érkezik az elkövetkező héten Budapestre, hogy elkísérjék alkotásaikat a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Rögtön az első napon, április 5-én 20:45-kor látható a Puskin moziban a Csendesek (Silent Ones) című holland elsőfilm, melynek két főszereplője Tóth Orsi és Rába Roland. A film vetítését követően beszélgetés lesz a film rendezőjével, Ricky Rijneke-vel és a női főszereplővel, Tóth Orsival.
  
  Április 6-án 19 órakor szintén a Puskinban fut majd a Citadella (Citadel) című nagyvárosi horror, melyben egy férfi agorafóbiában szenved, miután tanúja volt a feleségét ért halálos támadásnak. A vetítés után a film rendezője, az ír Ciarán Foy szívesen válaszol a nézők kérdéseire. Ugyanebben az időpontban vetítik a Toldi moziban a Borzongás (Shiver) című thrillert, melyben az önbizalomhiányos fiatal titkárnő, Wendy egy kegyetlen sorozatgyilkos karmai közé kerül. A hátborzongatóan izgalmas film az elismert író, Brian Harper sokat dicsért regényének adaptációja. A film vetítését követően a fesztivál vendége Wales-ből a rendező, Julian Richards.
  
  Az A38 Hajón kétszer is – április 6-án és 8-án - 19:30-kor találkozhat a közönség A ritmus diktál - A Pulp-story című zenei doku rendezőnőjével, a brit Eve Wooddal. A film a Pulp együttes vezérfonalán haladva beássa magát a zeneipar politikai és gazdasági viszonyaiba, és megmutatja a csapat 1995-ös Glastonbury berobbanását.
  
  Április 7-én 19 órakor a Toldi moziban lesz látható az orosz Mihail Brasinszkij Shopping Tour című filmje, melyben egy orosz turistacsoport átruccan a szomszédos Finnországba, ahol rájuk támadnak a finn kannibálok. Brasinszkij volt kalauz a szibériai vasútvonalon, pincér egy török étteremben, DJ a New Orleans-i Bourbon Streeten és filmtanár több New York-i egyetemen, úgyhogy a vetítés után izgalmas beszélgetés ígérkezik vele. Ezzel egyidőben az Uránia Nemzeti Filmszínházban fut majd a magyar származású Mira Fornay érzékeny filmje, a Kutyám, Killer, mely a mai Európa rasszistáiról és etnikai konfliktusairól szól, illetve olyan rossz döntésekről, amiket már nem változtathatunk meg.
  Április 8-án 21 órakor a Toldi moziban világpremiert tartanak. Most először pereg majd a Hogyan kövessünk vadidegeneket? (How to Follow Strangers) című film, mely két egymásba kapcsolódó történetből áll. Az egyiket megtörtént esemény ihlette: egy elegáns Chanel kosztümöt viselő nő holttestét csak egy évvel halála után fedezték fel. Az amerikai alkotás rendezőjével, Chioke Nassor-ral a film után, valamint április 12-én a 18:30 órai, Örökmozgó Filmmúzeum-béli vetítés után egyaránt találkozhat a közönség.
  
  Április 10-én 16:30-kor látható a Puskin moziban a Köszönöm, jól! című alkotás, mely egy olyan világról ad látleletet, amelyben a morál kiveszőfélben van, a remény viszont tovább él. A vetítést követően a nézők feltehetik kérdéseiket a Szlovákiában élő elsőfilmes rendezőnek, Prikler Mátyásnak. Végül április 11-én 19 órakor a Toldi moziban lesz látható Denis Lavant, Iggy Pop és Tchéky Karyo főszereplésével a Morning Star, melyben cirkusz érkezik a depresszív francia tengerparti városkába, ahol a szél mindig hidegen fúj, és a közönség száma igen gyér. A vetítés után közönségtalálkozó lesz a francia rendezőnővel, Sophie Blondy-val.
  
  Morgan Bushe ír producer, Hajdu Szabolcs és a zsűri elnöke, a világhírű cseh rendező, Jiři Menzel szintén a magyar fővárosban tartózkodnak a Titanic alatt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 uzipov    eat pray love    epica    idris elba    blues    szupercsapat    kiskalász    ease of disgust    silenos    amerika kapitány    oscar    awesome as fuck    barabás lőrinc eklektric    deathcore    anvil    born again    magrudergrind    méhes marietta    sanatorium    salt    drawing    while she sleeps    ray davies    first blood    twiggy ramirez  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!