hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2013. július 11. csütörtök   04:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sörözünk és csevegünk a házibulikban
A hazai házibulik felében még mindig alapkellék a rövidital

  Havonta egy-két alkalommal járnak a hazai fiatalok házibuliba, ahol szívesebben beszélgetnek és koccintanak a barátaikkal, mint a szórakozóhelyeken. Az otthoni mulatás alapitala még mindig a sör, amit általában a bulizók egyharmada választ. Nincsen házibuli zene nélkül sem, ilyenkor pedig a legtöbben a club és a dance műfajt részesítik előnyben – derül ki a Nagy Tuborg Házibuli Felméréséből.
  
  Öntudatos sörözők
  Gyakrabban isznak házibuliban, mint szórakozóhelyen a hazai fiatalok – derül ki a főleg 24 év alatti, több, mint 1000 kitöltő válaszaiból. A megkérdezettek közel fele házibuliban fogyaszt alkoholt leggyakrabban, ezzel szemben csak harmaduk állította, hogy főleg szórakozóhelyen, koncerten iszik szeszes italt. Az eredmények szerint az otthoni bulik alkalmával legtöbbször sör fogy, 34%-a választja mindig a klasszikust ilyenkor, míg bort vagy fröccsöt csak egytizedük iszik buliról-bulira. A fiatalok közel fele rendszeresen röviditalt is fogyaszt ezek mellé. Az italválasztás tekintetében kifejezetten öntudatosak a kitöltők: csupán a válaszadók ötöde italválasztását határozza meg, hogy mit iszik a társaság többi tagja.
  
  Az italbeszerzést mindig gondos előkészítés előzi meg: a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy a meghívottak minden buli alkalmával előre megbeszélik, ki mit szerez be az estére. Csupán minden tízedik házibulira jellemző, hogy a házigazda gondoskodik mindenről.
  
  Jó barátok közt
  A kitöltők szerint egy ütős házibuli legfontosabb összetevője a jó társaság: négyből három szerint leginkább az szól az otthoni szórakozás mellett, hogy csak azokkal tölthetik ezt az időt, akikkel igazán szeretnék. Mindössze 6% választja azért a lakásban megszervezett összejöveteleket, mert azok csendesebbek, mint egy szórakozóhely. A legtöbben (85%) beszélgetni és zenét hallgatni jönnek össze egy-egy nappalibuli alkalmával, de csupán a válaszadók fele válaszolta, hogy ezekből a találkozókból olykor hatalmas party keveredik.
  
  Zene az kell
  Ahogy minden igazi buli, úgy a házibuli is elképzelhetetlen zene nélkül: a saját szervezésű mulatságok négyötödében mindenképpen szól valamilyen zene, állítják a válaszadók. Az otthoni partyk harmadában népszerű club és dance slágerek szólnak, minden ötödik bulin pedig a ritmusos R´n´B a dübörög. A kitöltők negyede részesíti előnyben a többi elektronikus műfaj valamelyikét – derül ki a Nagy Tuborg Házibuli Felmérésből. Régi nagy slágerek is előkerülnek egy-egy este alkalmával, de csak minden tízedik buliban szólnak klasszikus popszerzemények. Hogy pontosan mi szóljon, azt a bulizók egyik fele közösen dönti el: az ő esetükben mindenki hozza saját kedvenc zenéit, amelyeket felváltva hallgatnak. Az otthon szórakozók másik felénél pedig ennek a kérdésnek kijelölt felelőse van, aki gondoskodik a talpalávalóról, illetve az is az ő döntésére van bízva, hogy melyik legyen a soron következő szám.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 reflected    burzum    hinayana    empire of the sun    poniklo imre    monstrosity    equilibrium    slipchaos    for good    michelle rodriguez    the heartless aisha    Új látásmód fúzió    guns ’    the dead lay waiting    európai unió    kishúg    choice with no voice    adam young    movie awards    tony allen    primordial    kálloy molnár péter    masterica    gabriela cedillo    killswitch engage  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!