hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2013. szeptember 27. péntek   05:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
22. alkalommal startol a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál


  2013. október 11–20. között 22. alkalommal rendezi meg a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált. Az idei eseményen továbbra is a kortárs és progresszív művészeti szegmens mutatkozik be, a maga műfaji sokszínűségével. 2013-ban is folytatódik a kávéházak, „kult-kocsmák” helyszínként történő bevonása, ahol a tavalyi koncepcióhoz hasonlóan jazzkoncertek, kortárs tánc előadások, slam poetry estek, illetve új cirkuszi programok kerülnek megrendezésre. A színházi produkciók között található a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház előadása, a Mester és Margarita Balázs Zoltán rendezésében a Nemzeti Színházban, és Mundruczó Kornél, valamint Wéber Kata Demencia című darabjának ősbemutatója a Trafóban. A fellépők között találjuk az Ensemble Modern, a Kroumata, és a The Brandt Brauer Frick Ensemble együtteseket, Nagy Józsefet és Szelevényi Ákost. Az események közül pedig meghatározó lesz a Monodráma Fesztivál, az ECM Fesztivál, a Kortárs Galériák Éjszakája és a Jazzmaraton.
  
  A Café Budapest eseménysorozat a kortárs művészetek tárházát hozza el az érdeklődőknek a magyar kulturális élet olyan meghatározó helyszínein, mint a Budapest Music Center, a Bárka Színház, a Budapest Jazz Club, a Magyar Nemzeti Galéria, a Nemzeti Színház és a Trafó- Kortárs Művészetek Háza. A café budapEST sorozat helyszíneként közreműködő kávéházak, avagy „kult-kocsmák” az egyik legfontosabb pillérei a fesztiválnak; köztük megtalálható a Téli Kertem, a Szatyor Bár, a Gozsdu Manó Klub, a Kirakat Bisztro, a Kolor Bár, a Mika Tivadar Mulató, a Kazimír Bisztró, a Fogasház, a Púder Bárszínház, valamint a Gödör Klub.
  
  A fesztivál kiemelkedő eseménye a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a budapesti Maladype Színház koprodukciójában frissen bemutatott Mester és Margarita a Bulgakov-regény rendhagyó adaptációjának magyarországi bemutatója. Az egymás mellett futó szimbolikus, allegorikus és mágikus történetszálakat Balázs Zoltán rendezői koncepciójában DNS-spirálhoz hasonlóan fonja egymásba. A The Brandt Brauer Frick Ensemble koncertje a magával ragadó és impulzív, klasszikus hangszerekre komponált, természetes akusztikájú muzsikájával a kortárs minimalizmus, a dance-techno és a jazz izgalmas ötvözete.
  
  A Monodráma Fesztiválon október 11–16. között három külföldi vendégjáték és három hazai produkció vesz részt. A ljubljanai Glej Színházból Jure Noval osztja meg dilemmáit a boldogságról. A moszkvai Praktyika Színház Viktor Rizsakov rendezésében a nőszerepek metamorfózisáról mesél. A kijevi DAH Színház – Vladiszláv Troickij víziójában – egy meglepő Dosztojevszkij-parafrázist mutat be. A hazai színészetet pedig Eötvös Péter, Spolarics Andrea és Varga Olga képviseli.
  
  Az Edition of Contemporary Music (ECM) Fesztivál október 16–19. között a Café Budapest különleges kortárszenei eseménysorozata, amelynek során lehetőség nyílik többek között az Elina Duni Kvartettel, a Quercus Trióval, Boros Zsófiával és a Susanne Abbuehl Kvartettel találkozni az Opus Jazz Club-ban és a Budapest Music Centerben.
  
  A Kortárs Galériák Éjszakájához október 17-én 18–24 óra között több mint 20 neves kiállító csatlakozik; az esemény során az érdeklődők betekinthetnek a kortárs galériák világába, részt vehetnek kiállítás-megnyitókon, találkozhatnak művészekkel és számos újdonsággal gazdagodhat a vizuális világuk.
  
  A Jazzmaraton programján október 18-án és 19-én a Ninagram, Luiza Zan, Barabás Lőrinc, a Pálinkaálom, a Borbély Műhely és a Tóth Vera-Éles Gábor páros mutatja meg, mit is értünk improvizatív jazz alatt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szupercsapat    space battleship yamato    europica    g    the crown    dr. living dead    damnon albarn    bródy jános    tony scott    no omega    irish    rooney mara    zöld lámpás    björk    arctic monkeys    war is the answer    nailed to obscurity    stealing axion    marilyn manson    dead and divine    zoli band    wagner    primal scream    oceano    jeff scott soto  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!