hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2013. november 7. csütörtök   18:18
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Death Angel és Dew-Scented Bécsben
2013. december 2, Szene, Bécs



  A thrasher szíveknek igazi orgia várható 2013. december 2-án, amihez Bécsbe kell egy kirándulást tenni. A Szene nevű klubban lép fel a kiváló új lemezzel, a The Dream Calls For Blood-dal jelentkező Death Angel, akik már Budapesten is számos fergeteges koncertet adtak. Velük jön még a brutális német thrasher Dew-Scented akik tavaly adtak ki új albumot, Icarus címmel. Rajtuk kívül még két olasz banda teszi tiszteletét, az Extrema és az Adimiron.
  
  A Death Angel utoljára 2011-ben lépett fel nálunk a Suicidal Angels társaságában, és bizony igencsak megroppantották a Dürer Kert falait kirobbanó hangulatú koncertjükkel. De volt még pár emlékezetes itthoni fellépésük, 2003-ban, 2008-ban az A38 hajón, valamint a 2010-es Metalfest-en. Minden alkalommal bebizonyosodott, hogy a Death Angel egyszerűen nem tud hibázni a deszkákon. Pedig nem mondható igazán szerencsés csillagzatúnak a banda, hiszen pályafutásuk épp akkor szakadt meg, amikor igazán befuthattak volna. Pedig minden lehetőségük meg lett volna a sikerre, legelső albumuk, az 1987-es The Ultra-Violence például a bay area thrash-nek egy olyan fantasztikus mesterműve, hogy egy lapon lehet említeni a Slayer legendás Reign In Blood lemezével. Eszeveszett tempójú thrash metal a javából, rendkívül hosszú, de annál változatosabb dalokkal. A zenészek fantasztikus tehetségről tesznek tanúbizonyságot.
  Az következő album 1988-ból (Frolic Through The Park) továbbviszi a kezdeti lendületet, de azért nem akkora alapmű, mint az Ultra-Violence. Az Act III 1990-ből szintén a thrash vonalat erősíti, de itt már azért egyéb hatások is feltűnnek a zenében. Változatossága és érettsége miatt sokan ezt a lemezt tartják a legjobb Death Angel alkotásnak.
  
  Ezután egy buszbaleset miatt sajnos dicstelen véget ért a zenekar története anélkül, hogy igazán befutottak volna. Pedig nagyon megérdemelték volna az elismerést. 2001-ben azonban a banda újra összeállt egy, a rákban szenvedő Testament frontembernek, Chuck Billy-nek ajánlott koncert erejéig. A visszhang annyira nagy volt, hogy a Death Angel végül (sokak legnagyobb örömére) az újjáalakulás mellett döntött, és nagyarányú turnézásba kezdtek. Ekkor jutottak el Budapesten a Mega Pub-ba is 2003-ban, ahol felejthetetlen koncertet adtak (bár az előzetes körülmények igen rosszak voltak).
  Nem sokra rá megjelent a visszatérő album, a The Art Of Dying, amely épp annyira lett sokoldalú, amennyire az Act III után várható volt. A szikár thrash metal mellett ezúttal is számos más hatást meg lehetett figyelni, sőt a tagok nagy része még ének terén is kipróbálta magát ezen a lemezen. 2008-ban a Killing Season lemez már egy összeszedettebb alkotás volt, vagyis a csapat végérvényesen ráállt a saját útjára, ami az igazi, hamisítatlan bay area thrash, színültig telítve dallamos, melodikus énektémákkal és riffekkel. Ezt a vonalat folytatja tovább a legfrissebb Relentless Retribution album is, amely talán egy fokkal szigorúbb, mint az előző anyag. A tagság is kicserélődőtt valamelyest, Mark Osegueda, Rob Cavestany és Ted Aguilar mellett immár Will Carroll püföli a dobokat, és Damien Sisson kezeli a basszust.
  
  A Death Angel nemrég ünnepelte debütalbuma, a bődületesen intenzív The Ultra-Violence 25 éves évfordulóját, aminek örömére pár nagyobb fellépésen is főszerepbe került ez a lemez. Nem is meglepő, hogy a mostanra elkészült The Dream Calls For Blood albumra is hatással volt mindez, a Relentless Retribution egyenesági folytatásának, de annál valamivel mégis arcbamászóbbnak tekinthető ez a lemez.
  
  A Dew-Scented az ezredforduló környékén talált igazán magára, az azóta megjelent albumaik egytől egyig kiváló alkotásai a nyers, agyszaggató thrash metal stílusnak. Az Icarus album szintén egy erőteljes lemez, a thrash metal rajongói biztosan megtalálják vele a számításukat, ráadásul a csapat élőben is nagyon jó. Ugyancsak érdeklődésre tarthat számot az olasz groove metalos Extrema, valamint a szintén olasz thrash/death banda, az Adimiron.
  
  Az időpont tehát december 2, helyszín Bécsben a Szene klub, jegyek pedig kb. 25 euró körül kaphatók.


Kulcsszavak:
  death angel     dew scented 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

Death Angel: már kezdenek összeállni az ötletek az új albumra

Élő lemezt ad ki a Death Angel

Death Angel dobos: a koronavírus ezerszer rosszabb, mint az influenza

Anthrax, Amon Amarth és Death Angel - metalnevekkel kezdi a névsort a FEZEN

Új videóklip a Grammy-re jelölt Death Angel-től
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting visszatér Budapestre: Legendás slágerek a Papp László Budapest Sportaréna színpadán!
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 war-head    antimatter    ahumado granujo    crimson fire    first memories    fields of the nephilim    symphorce    rhapsody    j. j. abrams    untsoppable    isten háta mögött    deák bill gyula    vágtató csodaszarvas    ashton kutcher    blind myself    green day    nova prospect    anberlin    akkezdet phiai    archer    i divine    skore    dragonforce    chelsea grin    sőrés zsolt  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!