hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2013. november 15. péntek   05:08
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
A Concerto Music bemutatja: European Infinity Tour 2013 - Soilwork, Keep of Kalessin koncertek a Club 202-ben
2013. november 21. Club 202



  A modern svéd metal zászlóshajója, a Soilwork tér vissza november 21-én Budapestre, hogy bemutassa legújabb, The Living Infinite című dupla albumát. A svédeket a nemrég átalakult felállást elnyerő norvég zenekar, a Keep Of Kalessin kíséri el a budapesti Club 202-be.
  
  A Soilwork új magasságokba emelte a kortárs metal zenét - ezt így gondolja a legendás Rob Halford is a Judas Priestből, aki egy interjúban az új évezred figyelmet érdemlő bandái közé sorolta őket. A Soilwork remek példa arra, hogy igenis van fejlődés a metal műfajon belül: a dallamos és a progresszív metal stílusjegyeit keverő egyedi hangzásukkal hatalmas rajongótábort tudtak összegyűjteni, s így az amúgy igen népes svéd metal szcéna egyik legismertebb képviselőjévé váltak.
  
  A Soilwork már a kezdetekben is előrébb tekintett, mint sok társa, s talán ennek is köszönhető, hogy a jelek szerint végül sikerül kilábalniuk az alapító gitáros távozása utáni helyzetből is. Új albumukat, a The Living Infinite-ot a Nuclear Blast adta ki, producerként pedig Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth) segítette őket a készítésben. Az énekes Björn „Speed” Strid lelkesen nyilatkozott az új kiadványról: „A The Living Infinite rögtön egy dupla lemez! A szó szoros értelmében, nincsenek benne ballasztnak szánt vagy korábbról előhalászott anyagok. Régóta akartam készíteni egy ilyet, és én javasoltam a zenekarnak is, a legutóbbi fesztiválszezon alatt.” A borító terveit a Mnemic gitárosa, Mircea Gabriel Eftemie készítette. A Soilwork tagjai ezt így kommentálták: „mindannyian lelkesek vagyunk a munkáját látva, mert annyira különbözik minden korábbi borítónktól, de remekül illik az album elegáns, hömpölygő hangulatához.” Rise Above The Sentiment című videójuk itt látható: http://youtu.be/_LEKU7cBOak
  
  Az albumon egy különleges vendég is feltűnik: a The Windswept Mercy című dalban Justin Sullivan, a New Model Army nevű legendás indie rockcsapat frontembere is énekel. „Ő egy igazi legenda, egy úriember a maga módján, akinek rendkívül egyedi kisugárzása van, a hangját, színpadi jelenlétét és dalszövegeit is beleértve. Egészen meghatódtam, amikor kiderült, hogy ő maga is szívesen közreműködne a dalban. Mindig is hősömként fogok rá tekinteni.” - mondta el Björn az együttműködésről.
  
  A Soilwork nemrég vált meg (ismét) alapító gitárosától, Peter Wichers-től, akit a turnézenészként régóta a csapattal dolgozó David Andersson helyettesít. Björn így értékelte a váltást: „Mindkét félnek így volt a legjobb, mivel Peter nem volt képes velünk tartani a turnékon, nekünk pedig tovább kellett lépnünk. David igazán belevaló gitáros, és hatalmas lendület van benne. Ráadásul évek óta ismerjük a sok turnéról, úgyhogy tudtuk, hogy jól kijövünk majd.”
  
  Az aktuális Soilwork turnén részt vevő norvég Keep Of Kalessin idén új digitális EP-t adott ki Inspection címmel. A középlemez a készülő új album előzetese, amely egyben megmutatja azt az átalakulást, amin az extrém metal zenekar keresztülment. A lemezen ugyanis már Arnt „Obsidian C.” Grønbech gitáros látja el az énekesi feladatokat, miután elváltak Torbjørn „Thebon” Schei énekestől márciusban. A címadó dalhoz a zenekar videót is készített, amely itt látható: http://youtu.be/p3qb5jf1nE4
  
  A 35 éves Arnt elmondása szerint az Introspection egy nagyon személyes dal, amely arról a helyzetről szól, amikor az ember felülvizsgálja életét és megkérdőjelezi annak alapjait, és korábban fontosnak tartott dolgait. „Zenészként mindig azzal szembesülsz, hogy kénytelen vagy feláldozni a magánéletedet a zenekar kedvéért. Elgondolkodtam azon, hogy vajon megéri-e ez. A barátnők, a barátok és a család mindig csak a második helyen állt, és úgy gondolom, hogy az ember prioritásai az idő múlásával megváltozhatnak.. szóval azt hiszem, hogy ez a lemez lesz az én személyes midlife crisis-om (életközepi válság) zenei megtestesülése.”
  
  A budapesti koncertre november 21-én kerül sor a budapesti Club 202-ben, ahol a tervek szerint egy hazai csapat is játszik majd – az ő kilétükről először a www.facebook.com/concertoconcerts oldalon tájékozódhatunk.
  
  Belépő: 4900 Ft.
  Jegyek kaphatók a Tickeportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Club 202-ben és www.concerto.hu oldalon.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 wien    progness    nyughatatlan    rotting christ    red riding hood    amd    back on fire    mais rues des avenue    pannonia allstars ska orchestra    gyöngyvér    losing season    crosswind    ignea    anvision    stormwitch    human error    chelsea grin    schmiedl tamás    bon scott    jamie winchester    savages    story of the year    mantra    bad religion    through the never  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!