hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. január 24. péntek   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
Budapesten játszik a Type O Negative dobosának zenekara - A Pale Horse Named Death
2014. február 21., péntek 19 óra Dürer Kert kisterem

  A címben szereplő állítás kétszeresen is igaz, hiszen az amerikai A Pale Horse Named Death nevű csapatban egyrészről a Type O Negative dobosa, Johnny Kelly játszik, másrészről pedig az egykori alapító Type O ütős, Sal Abruscato az alapító gitáros. A komor, ám lendületes zenék kedvelői számára kihagyhatatlan estét kínál az együttes február 21-ei koncertje a Dürer Kertben.
  
  A Pale Horse Named Death - ez Sal Abruscato új zenekarának neve. Az alapító ezt a megfogalmazást kedveli, szemben az olyan rá vonatkozó hivatkozásokkal, mint a „Tpye O Negative egykori dobosának”, vagy „a Life Of Agony dobosának” új zenekara. Szerinte ugyanis az efféle utalások nem adják vissza eléggé, illetve túlzottan behatárolják elvárásainkat az új projekttel kapcsolatban - amelyik ráadásul nem is olyan új már, hiszen 2013-ban a második lemezük jelent meg.
  
  Azt persze nem is lehetne tagadni, hogy a zenekar megszólalása magán viseli Sal jellemvonásait, afféle zenei ujjlenyomatként azonosítja magát a zenészt, így nem azonosítható a pályafutása során érintett másik két zenekarral. A brooklyni fekete humorú doom legenda, vagyis a Type O Negative esetében Sal „csak” társalapítóként tevékenykedett, a Life Of Agony-nál pedig több albumon is közreműködött, de ezek a zenekarok mégsem tekinthetők saját és kizárólagos projektnek – szemben a Pale Horse Named Death-fel. A név egyébként a Jelenések könyvére utal, amelyben a negyedik pecsét feltörésekor egy fakó ló (pale horse) és lovasa, a Halál jelenik meg.
  
  A bandában Sal nem csak dalszerzőként és szövegíróként tevékenykedik, hanem a dobfelszerelést is lecserélte egy gitárra. Producerként és hangmérnökként segíti egy régi brooklyni barátja, Matt Brown, aki többek között Lou Reed és a Jane´s Addiction oldalán szerzett tapasztalatokat.
  
  Élőben a Type O dobosa, Johnny Kelly és Eddie Heedles gitáros közreműködik. A zenekar már első hallgatásra is elég meggyőző tud lenni, de ha elkezdjük mélyebbre ásni magunkat a szövegekben, és elmerülünk a hangzásban, akkor újabb és újabb mélységeit tapasztalhatjuk meg a daloknak. A zenekar magára vállalja azt a csöppet sem könnyű vagy hálás feladatot, hogy bemutassa az ember sötét oldalának mélységeit.
  
  Ennek megfelelően Abruscato a Brownnal való együttműködését úgy festette le, mint „John Lennon és Paul McCartney könyörtelenül gonosz verzióját”. Zenéjükben házasítanak doom és sludge vonásokat, igazán hátborzongató, rémálmokban visszajáró eredményt kapva. Ahogy ők mondják: még szerencse, hogy csak a metálosok hallgatnak efféle zenét... DMSLT
  
  A banda első albuma 2011-ben jelent meg, And Hell Will Follow Me címmel, amelyen a Lay My Soul to Waste című tétel remekül definiálta zenei értelemben vett kettősségüket: a lassan cammogós sludge és leszegett fejjel előadott doom metal egyaránt jelen van. És bár Sal érthető okokból szeretné megkülönböztetni magát a korábban általa is formált zenekaroktól, azt azért érdemes elmondani, hogy a Type O Negative vagy a Life Of Agony rajongói minden bizonnyal hallgatásra érdemesnek találják majd a Pale Horse Named Death dalait is.
  
  A stílusok összekapcsolásával a banda újat is mutat: kicsit olyanok, mintha az Alice In Chains dühösebb, keményebb és egy kissé ijesztőbb világszemléletű verzióját hallgatnánk. Csupa felzaklató, ám mégis sok ember számára az ijesztő valóságot jelentő dolgokról van szó: tönkrement párkapcsolatokról, szenvedélybetegségekről, az öregedésről és az önfeladásról. A dalok között vannak olyan apokaliptikus darabok is, melyek az Egyesült Államokra lesújtó Sandy és Irene hurrikánok tombolása idején készültek, egyiküket pedig a pár éve elhunyt Type O énekes, Peter Steele temetésén megtapasztalt érzelmek inspirálták.
  
  A Dürer Kertben február 21-én tartandó koncerten egy svájci doom metal zenekar, a Blood Runs Deep nyitja majd az estét: zsilettpengés logójukat és a These Thoughts About Suicide című lemezük számcímeit elnézve biztos sikeresen borítják el az estének megfelelő irányba a nagyérdemű hangulatát.
  
  Belépő: 4900 Ft, a koncert napján 5500 Ft
  Jegyek kaphatók a Tickeportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Dürer Kertben és www.concerto.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lacuna coil    live on ten legs    don gatto    sentinels     bon jovi    vida rock band    balaton sound    ozirisz    marlboro man    ashes of ares    jennifer garner    illdisposed    pál utcai fiúk    vdiámpark    ék    beneath    ashes of ares    hungarythm    wolf shaped clouds     született feleségek    rudán joe    a day to remember    malmsteen    anaal nathrakh    pogues  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!