hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2014. február 25. kedd   17:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Zenés beavató foglalkozások kicsiknek a Zeneakadémia és a LEGO® együttműködésében


  Tavasszal még négy alkalommal tartanak kiscsoportos zenés beavató foglakozásokat 6–10 éves gyerekek számára a Zeneakadémián. A jövő zenei közönségének felépítését célzó „Liszt-kukacok Akadémiája” partnere a LEGO Hungária Kft., amelynek köszönhetően felépült LEGO kockákból a Zeneakadémia élethű mása.
  
  A Liszt-kukacok Akadémiája programsorozat játékos módon ismereti meg a gyermeket a zenével, bevezetést nyújt számukra a különféle hangszerek és zenei formák világába, s a kiállított LEGO kockákból felépített élethű Zeneakadémia épületével még szórakoztatóbbá válik a barangolás a zene világában.
  
  Dóczy Balázs hivatalos LEGO építő, húszezer kockából, 120 óra alatt építette fel a méretarányos Zeneakadémiát, amelyet március 15-től egy hónapon keresztül a nagyközönség is megtekinthet a Liszt Ferenc téri épületben. A LEGO Zeneakadémia nem puszta kiállítási tárgy, hiszen a heti rendszerességű foglalkozásokon a gyerekek játszhatnak vele. Berendezhetik LEGO minifigurákkal a Nagyterem színpadát, LEGO szimfonikus zenekart, vonósnégyest vagy éppen fúvósötöst alakíthatnak, így játék közben ismerik meg a hangverseny intézményének működését.
  
  Az együttműködésnek szimbolikus üzenete is van, hiszen mind a LEGO, mind a Zeneakadémia számára meghatározóan fontos elvek a precizitás és a kreativitás. Alkotókedvünk és fantáziánk kiteljesítése éppannyira fontos egy zenemű komponálásánál, mint egy LEGO épület megépítésénél.
  
  ”Kiemelkedően fontos, hogy gyermekeink kreativitásukat és képzeletvilágukat valamilyen formában produktívan megélhessék, ebben akár a zene, akár a LEGO építés is a segítségükre lehet. Ez a program a kultúrát és a szórakozást egyesíti, amitől nemcsak könnyebben befogadhatóvá válik a komolyzene a kisebb korosztály számára, hanem pozitív és szórakoztató élményekkel kapcsolják majd össze klasszikus zenét„ – tette hozzá Sipos Judit a LEGO Hungária Kft. country managere.
  
  A Liszt-kukacok Akadémiája program célja nem a jövő muzsikusainak képzése, hanem a jövő közönségének kiépítése. Az ifjúsági képzés érthető módon nem a popkultúra értékeivel kívánja megismertetni a gyermekeket, hanem azzal a három zenei világgal, amely az intézmény oktatását és hangversenyéletét is meghatározza, vagyis a klasszikus zenével, a népzenével és a jazz-zel.
  
  A kiscsoportos „Liszt-kukac” foglalkozások 2014 tavaszán további négy alkalommal kerülnek megrendezésre, március 22-én, április 12-én, május 10-én és május 24-én, mindig szombaton 10.00 órakor. A jegyeket kizárólag személyesen, a Zeneakadémia Koncertközpont jegypénztárában lehet megvásárolni. A szülők részére nem, csak a foglalkozásokon részvevő gyermekek számára váltandó belépő. A foglalkozáson csak a gyerekek vehetnek részt.
  
  A Liszt-kukacok Akadémiájának másik programsorozata a 10–15 éves korosztályt célozza. Az ifjúsági hangversenyek az általános iskola különböző érdeklődési körű csoportjainak szólnak, így március 9-én a „Zene és rajz”, április 13-án a „Zene és sport”, illetve május 11-én a „Zene és irodalom” című koncertekre tudnak jegyeket váltani az érdeklődők.
  
  A programsorozat kabalafiguráját, Liszt-kukac urat Ligeti Miklós grafikusművész tervezte.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szerelmek    pszichoszingli    destinity    apey&the pea    coldplay    stereomilk    hawtwhore heights    the mono jacks    crossfaith    rise against    windfall    tnt    fleshgod apocalypse    the ting tings    bin-jip    the elijah    fertőzés    bootsie    walking with strangers    ghost iris    ready the prince    emarosa    placidi    scary face    tombs  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!