hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
film [filmklub]  2014. március 14. péntek   04:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Készül a Kossuthkifli


  2013. október 20-án ért véget a KOSSUTHKIFLI forgatása, s azóta folyik a 171 órányi nyersanyag vágása és az utómunka. A Fehér Béla regénye alapján készülő, az 1848/49-es szabadságharc alatt játszódó, mintegy 100 színészt felvonultató, hatrészes, kosztümös tévésorozat, amely többek között a Richter Gedeon Nyrt. jelentős támogatásával valósul meg, idén ősszel kerül majd az MTVA képernyőjére Rudolf Péter rendezésében.
  
  171 órányi forgatott nyersanyag vágásával és a számítógépes trükkök elkészítésével folytatódnak a KOSSUTHKIFLI című tévésorozat utómunkái. „A forgatás óta eltelt hónapokban két rész vágásával már 90%-osan készen vagyunk.” – nyilatkozta Rudolf Péter, aki Barna Balázzsal és Rumbold Lászlóval közösen dolgozik a széria vágásán. „Azt hittem, mind a 4600 csapónyi snitt a fejemben van, de ez olyan mennyiség, hogy bizony kutatni kell az agyamban, és rengeteg időt eltölteni a monitor előtt, hogy mindegyik felvételből a legideálisabb pillanatokat válasszuk ki.
  
  A számítógépes utómunka is sok kihívással szembesülő szakasza az alkotói folyamatnak. „Van olyan jelenet, melyben Haumann Péter a Pozsonyt „alakító” Sopronban bemegy egy ajtón, a műterembe érkezik, és kinéz az ablakon, majd Kőszegen lép ki az utcára. Mindezt valahogy vizuálisan összhangba kell hozni.” – említi példaként a rendező. A zöld háttér előtt felvett jelenetek környezetét teljes mértékben fel kell építeni, a belógó villanyvezetékeket el kell tüntetni, a történetben gyakorta felbukkanó misztikus figurákat, lelkeket, csodákat pedig a komputer segítségével meg kell teremteni.
  
  ”Még rengeteg munka vár ránk, ami legalább annyi időt vesz majd igénybe, mint amennyi eltelt a forgatás óta. A vágáson és a számítógépes utómunkán kívül sok utószinkronra is szükség lesz.” – tette hozzá Rudolf.
  
  Az 1848/49-es szabadságharc idején Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indulnak egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjanak az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik. Számos kalandba keveredve követjük hőseinket, sok-sok furcsa szerzettel, varázslatos teremtményekkel együtt, miközben a képzelet és a valóság határán egyensúlyozunk.
  
  A vágási munkálatokat megtekintve, Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője elmondta: „Nagy várakozással és bizalommal tekintünk a készülő sorozatra, és hisszük, hogy támogatásunkkal hozzájárulhatunk egy értékteremtő, sikeres magyar produkció megvalósításához.
  
  A hatrészes, epizódonként 52 perces sorozat főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos. A mintegy 100 színészt felvonultató hatrészes kosztümös tévésorozat idén ősszel kerül majd az MTVA képernyőjére.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 marion cotillard    hó márton    nuclear blast    flogging molly    idris elba    black gives way to blue    galla miklós    mundruczó kornél    shia labeouf    bereményi géza    the 88    raunchy    az erő krónikája    valentines day    the casting out    crescend    welicoruss    olimpia    blind myself    smash mouth    how to destroy angels    metal dayz    suidakra    cseh tamás    paganza  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!