hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2014. szeptember 8. hétfő   18:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szemrevaló 2014- Új filmek Ausztriából, Svájcból és Németországból


   2014. szeptember 25. és október 3. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet immár harmadik alkalommal hozza el közösen a budapesti Művész moziba a német nyelvterület legújabb filmjeinek legjavát, köztük számos díjnyertes alkotást – eredeti nyelven, magyar felirattal vagy hangalámondással. 14 nagyjátékfilmet és 4 dokumentumfilmet láthat majd a közönség, idén először pedig egy kisebb válogatást bemutatva Szegeden és Pécsett is lesz SZEMREVALÓ! A fesztivál keretében több film alkotója ellátogat majd hazánkba.
  
  Szeptember 25-én 19 órakor a 2014-es Berlinale egyik versenyfilmje, a Világok között (Zwischen Welten) nyitja meg a Művész moziban az idei SZEMREVALÓt. Ez az erőteljes film egy nem mindennapi barátság történetét mondja el a válság sújtotta Afganisz¬tánban. A vetítés után a közönség találkozhat a film főszereplőjével, napjaink egyik legismertebb német színészével, Ronald Zehrfelddel, aki egyébként a fesztivál egyik másik alkotásában, a 2013-as Zürichi Filmfesztiválon a legjobb német nyelvű játékfilm díját elnyert Elborult világban (Finsterworld) is feltűnik majd.
  
  A SZEMREVALÓn 4 dokumentumfilmet és 14 német nyelvű nagyjátékfilmet láthat majd a közönség, utóbbiak között tematikus blokkok segítik a tájékozódást. Az első filmhármas a heimatfilm és a western műfaját értelmezi újra, a WILD AT HEART hőseit megérinti a szerelem. Intim titkokra derül fény a CSALÁDI KÖR filmjeiben, míg a CÉRNASZÁLON szereplői az életben maradásért küzdenek.
  Az idei fesztivál egyik különlegessége a Mozinet forgalmazásában látható Viktória – A zürichi expressz (Viktoria – A Tale of Grace and Greed) című svájci alkotás, melynek főhőse a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány, aki a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként próbáljon szerencsét Zürichben. A filmben emlékezetes alakítást nyújt Stefanovics Angéla és Nagy Zsolt. A fesztivál vendége lesz a rendező, Men Lareida, Maros Anna forgatókönyvíró és a film női főszereplője, Farkas Franciska, akik a szeptember 27-i vetítés után közönségtalálkozót tartanak.
  
  Szeptember 30-án este 7-kor A portás én vagyok (Der Goalie bin ig) című film fut majd, amely 2014-ben a legjobb film, a legjobb főszereplő, a legjobb forgatókönyv és a legjobb filmzene Svájci Filmdíját is elnyerte. Ernst egy év börtön után visszatér a kisvárosba, ahol felnőtt. Új életet akar kezdeni, drogok nélkül. Pedro Lenz berni dialektusban írt regényének megfilmesítése a szavak hatalmáról és szépségéről szól. A vetítés után a nézők beszélgethetnek az íróval és Sabine Boss rendezőnővel.
  
  A SZEMREVALÓt október 3-án a Sötét völgy (Das finstere Tal) című osztrák film – Ausztria idei Oscar-nevezettje – zárja majd, mely az idei Német Filmdíjon 8 kategóriában nyert, továbbá elvitte a Diagonale – Osztrák Filmfesztivál Legjobb operatőr díját is. Thomas Willmann azonos című sikerkönyvének filmváltozata – melynek egyik főszereplője a Rex felügyelőből ismertté vált Tobias Moretti – egy rendhagyó western és egy sodró erejű dráma virtuóz keveréke. A vetítés után a film rendezőjével, Andreas Prochaskával találkozhat a hazai közönség.
  
  Budapesten szeptember 11-étől a Művész moziban, elővételben 950 Ft-os áron már vásárolhatók jegyek a SZEMREVALÓra. Négy jegy egy időben történő megváltása esetén a jegyek ára csupán 800 Ft. Idén először egy kisebb válogatást bemutatva Szegeden és Pécsett is lesz SZEMREVALÓ, a szegedi Belvárosi moziban szeptember 29. és október 3. között, a pécsi Művészetek és Irodalom Házában pedig október 1. és 10. között zajlanak a vetítések!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 marduk    barabás lőrinc eklektric    atticus    what we all come to need    tudósok    renata rosa    control human delete    resistance    blind guardian    jeordie white    kiske    talking heads    joey jordison    invader    rise against cover    hajdu zsolt    szupercsapat    rob de luca    moulin rose    guardista    brutally deceased    bryan adams    svart crown    sodom    kósza band  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!