hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2014. december 29. hétfő   20:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Epica és Dragonforce koncert a Petőfi Csarnokban
2015. január 24 Petőfi Csarnok



  Két maximalista metal zenekar érkezik új lemezével a Petőfi Csarnokba január 24-én. A holland Epica a szimfonikus metal legsikeresebb kortárs képviselői közé tartozik, míg a londoni Dragonforce a szélvészgyors, gitárközpontú power metal mesterének számít.
  
  Világszerte elért sikerei után az Epica minden joggal ülhetne babérjain és próbálhatná újra és újra megjátszani a már kipróbált nyerő formulát. A csapatot azonban nem így ismerik rajongói: a hollandok sosem törekedtek biztonsági játékra, és nem adtak ki két ugyanolyan lemezt egymás után. A csapat éppen azzal vált ismertté, hogy előremutató munkásságával megújította az évtizedes múltra visszatekintő szimfonikus metal kreatív erejét.
  
  E fejlődés újabb mérföldköve a májusban megjelent hatodik stúdióalbum, mely a Quantum Enigma címet kapta. A zenekar úgy szólal meg a lemezen, ahogyan még nem hallhattuk: démonian pontos, éles gitárfutamok, angyali kórusok és megigéző szintetizátor megoldások teszik emlékezetessé a dalokat, amelyekre Simone Simons elképesztő hangja teszi fel a koronát. A Quantum Enigma a zenekar eddigi legerőteljesebb, de egyben a legnagyobb érzelmi töltettel bíró albuma.
  
  ”Ez az album minden korábbinál jobban tekinthető csapatmunka eredményének – mondta el Mark Jansen alapító gitáros. - Bár az egyes elemeket mindig egy bizonyos zenész találja ki, ezt ezúttal egy csapatként, közösen tettük, ami lehetővé tette, hogy a társak már a megszületés pillanatában reflektáljanak minden zenei rezdülésre. Így a dalszerzést egészen aprólékos, mondhatni mikroszkopikus szintre vittük le, erre is utal a kvantum jelző a címben. Ez a munka ugyan nagyon sok időt igényelt, de szükségünk volt ezekre az élményekre és tapasztalatokra ahhoz, hogy olyan zenét tudjunk létrehozni, ami eljuttatja az Epicát fejlődésének következő szintjére.”
  
  A zenekar szüntelen megújulásra törekvésének másik megnyilvánulása a különböző vendégelőadók bevonásában nyilvánul meg. Ennek jegyében az öt sikeres közös album készítésében közreműködő producer, Sascha Paeth helyett ezúttal egy feltörekvő holland szakemberrel, Joost van den Broekkal dolgoztak együtt, a Sandlane Recording stúdiójában.
  
  ”Sok év eltelte után előbb-utóbb elérkezel ahhoz a ponthoz, amikor szeretnél valami újat kipróbálni annak érdekében, hogy az elmédet frissen és teljesen motiváltan tartsd. A producerváltás is egy ilyen fordulópont volt számunkra: ideje volt kilépni a komfortzónából és új horizontok felé fordulni. - mondta el Jansen. - Az új producerben megtaláltuk azt a szakembert, aki képes kihozni a legjobbat belőlünk, miközben a technikus gurukhoz méltó tudása és hatalmas energiái nagyon sokat tesznek hozzá a dalokhoz.”
  
  A keverésben a Volbeat, a Hatesphere és az Amaranthe lemezeiről már ismert szakember, Jacob Hansen segédkezett. „Jacob képes volt a nagyzenekari, szimfonikus elemek elnyomása nélkül is figyelemre méltóan erőteljes hangzást előállítani, ami lenyűgözött minket. Minden részlet megtalálja a helyét ebben a keverékben, amely az Epica hangzását igazán lehengerlővé teszi.”
  
  A lemez szövegeit a kvantumfizika fantasztikus világa ihlette, amely olyan elméleteket is életre hívott, mint hogy az általunk érzékelt fizikai környezet, a külvilág jellemzőit tudatunkkal képesek vagyunk alakítani. Simone szerint a dalok a tudatalatti felfedezéséről szólnak – ez a forradalmi nézeteket valló témaválasztás jól illeszkedik a határokat nem ismerő zeneiséghez, és a kettő összhangja teszi igazi élménnyé az új album meghallgatását. A Victims Of Contingency című új dal videóját itt láthatjuk:
  
  
  
  Az Epica a hagyományokhoz hűen rendkívül hosszú, több hónapon át tartó turnézásba kezd 2015-ben, melynek első részében, január 24-én érkeznek Budapestre, ahol különleges vendégként a Dragonforce is fellép előttük a Petőfi Csarnokban. Az immár 15 éves történetre visszatekintő londoni power metal együttes gitárosai vita nélkül világ a leggyorsabb, és legpontosabb játékosai közé tartoznak. Az idén megjelent új albumuk címe is utal a zenekar fő küldetésére: a Maximum Overload lemezen szinte túlcsordulnak technikás zenészi megoldások, méghozzá nem csak a gitárok esetében. A lemez producere Jens Bogren volt, és ez a második kiadvány Marc Hudson énekes vezetésével, míg az új dobos, Gee Anzalone számára ez az első közös munka a csapattal.
  
  A Concerto Music bemutatja: The European Enigma
  2015. január 24., szombat 19 óra
  Budapest, Petőfi Csarnok
  Epica, Dragonforce koncertek
  Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft
  
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a helyszínen és www.concerto.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 metal blade    hihetetlen utazás    sajnos batár    semmiből a semmin Át    laurence fishburne    ready the prince    babel sound    szex és new york 2    pentagram    carach angren    chopin    born from pain    avatar    barabás lőrinc    blues juniors    maurics andrás    vészkijárat    church of misery    kézi chopin    sziget 2012    3 inches of blood    bootsie    butcher babies    gathering    larry hangman  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!