hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [posztumusz]  2015. március 12. csütörtök   17:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fel a fejjel, Te hülye!
Monty Python vígoratórium az Arénában

  A méltán elhíresült Monty Python film, a Brian élete alapján készült Nem a Messiás című vígoratórium végre itthon is látható. Május 31-én az Arénában mutatják be Eric Idle és John Du Prez művét egy 100 tagú kórus valamint a Dohnányi Zenekar kíséretében Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve, Galla Miklós, Heiter Melinda, Pintér Dömötör és - nem utolsó sorban - Eric Idle szereplésével. A Nem a Messiás az 1979-es Brian élete klasszikussá vált poénjait és természetesen legismertebb slágereit is színpadra állítja. Felhangzik az előadáson az „ Always Look On The Bright Side Of Life „ is…
  
  Betlehemben - Jézus születésekor - egy másik csecsemő is világra jön a jászolhoz közeli tehénistállóban. Az éppen megérkező napkeleti bölcsek először tévedésből ennek az újszülöttnek hódolnak, ám hamar belátják tévedésüket. A felcseperedő gyermek élete ettől fogva egyetlen hatalmas tévedés…
  
  A történetet szinte mindenki ismeri: ez a Monty Python csoport talán legnépszerűbb, alkotói munkájuk csúcsán készült filmje, a Brian élete. 1979-ben, a film alapján, a klasszikus poénokat és slágereit is felsorakoztatva született meg, a Nem a Messiás (Csak egy nagyon haszontalan fiú) című vígoratórium.
  
  A Nem a Messiás egy valóságos műfaji kavalkád, a Monty Python-alapító Eric Idle szerint egy baroque ´n´ roll. A darab premierje 2007-ben volt a kanadai Luminato Művészeti Fesztiválon, majd két évvel később, 2009 októberében a londoni Royal Albert Hallban mutatták be óriási sikerrel a Monty Python 40. születésnapja alkalmából, a BBC Szimfonikus Zenekarának és kórusának, valamint a Monty Python még élő tagjainak a közreműködésével. Legutoljára a New York-i Carnegie Hall közönsége tapsolhatott a műnek.
  
  A hazai premier május 31-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ahol színpadra lép majd Eric Idle is. A komikus-színész, a Nem a Messiás mellett, a Madách Színházban nagy sikerrel játszott - Tony Awards-ot is nyert - Spamalot musical társszerzője, most először jár majd Magyarországon. Addig is ezt üzeni a hazai Monty rajongóknak:
  
  
  
  A budapesti előadáson ismert magyar énekesek, magyar nyelven adják majd elő a vígoratóriumot. A főbb szerepekben Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve és Pintér Dömötör szerepel, de természetesen nem maradhat ki a Monty Python szellemiségének legnagyobb hazai követője, Galla Miklós sem. A vígoratórium kíséretét 100 fős kórus és a 80 fős Budafoki Dohnányi Zenekar adja, Hollerung Gábor vezénylésével.
  
  A fővárosi premier után a darab országos turnéra indul: Debrecen, Veszprém, Pécs, Győr, Szeged és Sopron közönsége láthatja még a Szomor György rendezésében készülő a Nem a Messiás című előadást.
  
  A budapesti előadásra a jegyek 5.900-tól 15.800 forintig kaphatók a különböző kategóriákban illetve a szervezők – korlátozott számban - „Arany” és „Platina” csomagot is piacra dobnak. Az „Arany” csomagban a legjobb ülőhelyek mellé ingyenes parkolás, külön beléptetés és egy különleges ajándékcsomag is jár, valamit a csomag tulajdonosa részt vehet az Eric Idle-lal történő exkluzív beszélgetésen. A „Platina” csomag tulajdonosai – mindezeken túl – részt vehetnek az előadást követő zártkörű partin, ahol találkozási lehetőség nyílik majd az alkotókkal, szereplőkkel is. Az „Arany csomag” 35.000, a „Platina csomag” 49.000 forintba kerül, és aki korábban vásárolt jegyét ezek valamelyikére cserélné, annak mód van - korlátozott számban – kiegészítő jegyet vásárolni.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 inspector cluzo    terhes társaság    twister    the legend of the guardians    balatoni boli    beneath the void    black swan    beatrice    hurts    jessica biel    ghost    gyilkos természet    onerepublic    30y    sacha baron cohen    after crying    phillip noyce    michael amott    calista flockhart    metalfest    világveleje    silent screams    twiggy ramirez    winniped    volumefeeder  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!