hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2016. április 21. csütörtök   04:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Napokon belül indul az MDSZ Iskolai Mezei Futó VB-je


  A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) április 23-án tartja Iskolai Mezei Futó Világbajnokságát a Margitszigeten, amelyen 25 ország több mint 400 diákja áll rajthoz. A Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) több ország közül döntött a magyar helyszín mellett. A Végrehajtó Bizottság előtt hazánkat Martinek János, olimpiai- és világbajnok öttusázó és a szintén olimpiai- és világbajnok Kovács „Kokó” István ökölvívó képviselte. A VB alkalmából tartott sajtótájékoztatón Balogh Gábor, az MDSZ elnöke és Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke ismertették a program részleteit, majd az esemény futónagykövete, Kovács „Kokó” István és a hobbi-futó Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes beszélt arról, miért kapcsolódtak az eseményhez.
  
  A Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) Végrehajtó Bizottsága néhány évvel ezelőtt Brazíliában döntött arról, hogy a kétévenkénti iskolai futó világbajnokság rendezési jogát Magyarországnak ítéli. A testületben hazánkat Martinek János képviselte, a pályázatot a magyar delegációt vezető Kovács „Kokó” István mutatta be a nemzetközi szövetség tisztségviselőinek. A közelgő VB helyszíne a Margitszigeti Nagyrét lesz, a pálya előkészítése a következő napokban zajlik.
  
  ”A szabadidősport Mekkájának is nevezhetjük a Margitszigetet, ezért nem kell magyarázni, miért választottuk az iskolai VB helyszínének. Sportolói pályafutásom egyik kiemelkedő és meghatározó élménye volt a ´99-es egyéni és csapat VB győzelem itt a szigeten, reméljük, hogy a versenyző fiatalok számára is egy életre szóló élményt tudunk nyújtani ebben a környezetben. A szombati eseménnyel és az Iskolai Úszó Világbajnoksággal is, - amelyet szintén szövetségünk rendez 2017-ben - szeretnénk a fontos hazai nagy világversenynek „elő versenyei” lenni, illetve sikerükkel hozzájárulni a 2024-es budapesti olimpia rendezésének elnyeréséhez„- árulta el Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világ és Európa bajnok öttusázó, az MDSZ elnöke.
  
  A sporteseményen 6 fős fiú és lánycsapatok négy futamban rajtolnak el a margitszigeti Nagyréten kialakított, 40 méter széles, 1800 méter hosszú futópályán, amit Gajdos Tamás atléta kommentál az
  MDSZ weboldalán is követhető élő közvetítésben. A fiúk 5400 méteres távot futnak a 3 kör alatt, míg a lányok 2 kört teljesítenek 3600 méteren. A versenybe rendhagyó módon a tanulásukban korlátozott diákokat is bevonják.
  
  ”Több mint egy éve vetettük fel a gondolatot, és kerestük meg a Magyar Diáksport Szövetséget azzal, hogy fogyatékkal élő diákokat kapcsoljunk be a versenybe. Azóta is példaértékű a magyar sport- és közélet számára, ahogyan az MDSZ viszonyul a kérdéshez. A 2016-os Mezei Futó VB ezért is jelentős a nemzetközi sportdiplomáciai életben, hiszen a rendezvény azt bizonyítja, hogy a fogyatékkal élő diákokat igenis be lehet vonni az ép diákok versenyébe. Fontos hozzátenni, hogy ez a kezdeményezés hazánkból indul, egy magyarországi verseny mutat példát a nemzetközi diáksport szövetségnek„ - mondta el Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke.
  A szervezők a verseny után két nappal kerítenek sort az úgynevezett „Barátság-váltóra”, amelynek útvonala a Normafát kerüli majd meg. A közös mozgás kiváló alkalmat ad arra, hogy a különböző nemzetek sportolói egy csapatba kerülve megismerkedjenek egymással.
  
  A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), valamint a Fővárosi Önkormányzat támogatásával és a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetség (FODISZ) közreműködésében valósul meg. A sportesemény védnökei Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 power trip    la dispute    mando diao    zoroaster    almost failed    dirty dogs    biffy clyro    letz zep    trident    social network    kobalov    all shall perish    abbie cornish    lóripop    légió    bws     gackt     natalie portman    bálint bence    karthago    bankrupt    harcsa veronika    kerecsensólyom    eric bana    contour  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!