hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2017. március 19. vasárnap   19:45
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Asking Alexandria
2017.március 13. Akvárium

  A népszerű brit metalcore banda idei koncertjét nagy reflektorfény övezte, ugyanis Denis Stoff énekest két év után visszacserélték a korábbi vokalistára, Danny Worsnopra, aki jóval nagyobb népszerűségnek örvend a rajongók körében is. Maga az esemény az Akváriumban került megrendezésre, március13-án, ami hétfő volt ugyan, de ennek ellenére az egész szórakozóhely megtelt Asking Alexndria fanokkal.
  
  A mostani alternatív zenevilág egyik legkiemelkedőbb alakja a 2008-ban, a gitáros Ben Bruce által alapított Asking Alexandria zenekar, akik nem először járnak már kis hazánkban. Magyarországon különösen sok a rajongó, és aki egy kicsit is szereti őket, annak a ruhatárában alap darab az a bizonyos koponyás-rózsás askingos póló, amelyet a koncertlátogatók egyharmada viselt. A népszerű banda tagjai mind egytől egyig tehetséges zenészek. Név szerint: Ben Bruce (gitár), Danny Worsnop (ének), Cameron Liddell (ritmus gitár), Sam Bettley (basszusgitár) és James Cassells (dob). Kicsit szokatlan volt, hogy Denis leváltása után már rögtön turnéra is indultak, és nem vártak egy következő lemez bemutatására, amin már Worsnop énekel. Magam részéről rendkívül örültem, hogy így döntöttek.
  
  A kapukat 19 órakor nyitották ki, és hiába voltunk ott egy órával korábban, így is várnunk kellett a sorunkra. Már itt sejthető volt, hogy teltház lesz. Mikor végre bejutottunk, rögtön a harmadik sorba törtünk előre, hogy jól lássuk a színpadot, és berántson minket is a metálos életérzés…
  Az első elő zenekar, a Silent Screams 19:45 körül kezdett, megadva a koncert alap hangulatát. Az együttes egyébként 2007-ben alakult, és eddig mindössze két albumuk jelent meg, a tagok pedig a következők: Joel Heywood (ének), Ozzi Osman és Sam Varney (gitár), Adam Mallabone (dobok) és legvégül Mikey Scrivens (basszusgitár, ének.) Nem teketóriáztak a fiúk, hamar belecsaptak a húrokba. A koncert rendkívül élvezhető volt, kellemes csalódást okoztak. A közönséget számtalanszor biztatták, hogy engedjék el magukat, és egy kisebb pogo is kialakult, majd Joel ketté is választotta a tömeget, Mint Mózes a tengert. A banda hangzása egy kicsit erőteljes és határozott, de nekem bejött.
  
  Őket követte egy gyors átszerelés után kilenc óra előtt húsz perccel az egyesült államoki The World Alive. A mikorfon mögött Tyler ‘Telle’ Smithtel, a gitroknál Zack Hansen és Tony Pizzuti, a basszusgitár Daniel Shapiroé, a dobok mögött pedig Matt Horn. A hangulat egyre jobb lett, bár ők lágyabb zenét játszottak, de a tömeg szétválasztása náluk is megvolt, és az énekes számtalanszor mondott köszönetet, hogy eljöttünk. Olyan számokat adtak elő mint a viszonylag új Trapped, és az Entirety, aminél mindenkit megkértek, hogy guggoljon le, ami kicsit nehézkes volt az amúgy is szűkös teremben, de mégis az egész közönség egy egységben mozgott, és az összetartozás érzése átjárt mindenkit.
  
  Végül, 21:50-kor színpadra lépett a várva-várt Asking Alexandria. Amikor éppen csak kiléptek a színfalak mögül, a közönség már tombolt. A Dear Insanity című dallal kezdtek, és inkább régebbi számokat játszottak, a Denissel felvett The Black albumról pedig egyet sem. A rajongók jókedvűen ugráltak és táncoltak, néhányan kicsit hevesebben is mint kellett volna, ezért pár embert ki kellett menekíteni a tomboló közönségből. Hiába álltunk a fal mellett, minket is ide-oda lökdösött a hullámzó tömeg. Ez nagyjából meg is felelt a műfaj követelményeinek. Danny és Ben folyamatosan ugratta egymást és hülyéskedtek. Az eljátszott számok között szerepelt a Welcome, Dear Insanity, To the Stage, Dedication Someone, Somewhere, The Death of Me, Moving On, The Road, Run Free, A Prophecy, Not the American Average. StílusosanThe Final Episode (Let´s Change the Channel) zárta az estét. Ez nem az első Asking koncertem volt, hanem szám szerint a harmadik, és mégis a legjobb. Dany sokkal jobban illik az együttesbe, és sokkal jobban hozza azt a régi érzést, amiért a zenekart szeretjük.


Kulcsszavak:
  silent screams     the world alive     asking alexandria 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Az Asking Alexandria új EP-vel indítja az új évet

Itt a Psycho, az Asking Alexandria újabb sikerdala

Megjelent az Asking Alexandria legújabb albuma, a „Where Do We Go From Here?

Hamarosan megjelenik az Asking Alexandria legújabb albuma, a Where Do We Go From Here?

Az Asking Alexandria hivatalos rádiós kislemezt jelentetett meg, ez a Psycho

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

ASKING ALEXANDRIA - 2017. március 13. AKVÁRIUM
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 and so i watch you from afar    demonica    star trek 2    the cure    checkpoint charlie    balaton sound 2012    fast five    ian astbury    liane carroll    adrien brody    smash mouth    retarded fish    saint vitus    lugosi lászló    mason    irie maffia    steelwing    obscene extreme    evile    diesel    anselmo crew    emarosa    piramis    the 88    chief rebel angel  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!