hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2017. április 13. csütörtök   18:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Industrial, noise est a Durerben: The Body, Uniform
2017. május 2. Dürer kert



  Május 2-án nem akármilyen eseménynek lehetünk szem- és fültanúi, hiszen a mai kortárs extrém zene egyik legfontosabb zenekara fogja tiszteletét tenni nálunk a The Body személyében.
  
  A két tagot számláló zenekar létezése 2004-ig vezethető vissza, amikor is a cím nélküli „self-titled” lemezük jelent meg az akkor még Bostonban székelő párosnak. Hosszú évek turnézása és számtalan EP + 1 split kiadása után 2010-ben napvilágra bocsájtották az „All The Waters Of The Earth Turn To Blood„ c. lemezüket, ami szépen-lassan az underground köztudatba emelte őket.
  
  A kísérleti elektronika, a gépzenék és a sludge agresszióját kezdték el tökéletesen a saját szájízükre formálni, és ezáltal egy megkerülhetetlen stílusjegyet teremteni, ami egyszerűen örökké az agyunkba véste a Chip King jellegzetesen aberrált, sajátos énektémáival kísért zenét. Egészen hihetetlen, hogy a már alapból rutinos arcokból álló banda mennyire a semmiből robbant be a köztudatba, bár jó ideje benne voltak már az underground körforgásában, és ezért tűnhetett hirtelennek az átütő siker. Nemzetközi szinten a 2013-as Christ, Redeemers ért el olyan eredményeket, amit már az extrém zenei sajtó is kellőképpen pozitívan fogadott.
  
  A The Body a saját anyagaik mellett olyan zenekarokkal kooperált az évek során, mint a Thou, a Braveyoung, a Krieg vagy akár a Full of Hell. Az olykor teljes zenekari felállással, vagy csak szimplán samplerekkel operáló zenekar tavaly adta ki a legutóbbi lemezét, a „No One Deserves Happiness„-t, amellyel igazából a XXI. század popzenéjét alkották meg, természetesen a saját előadásukban tálalva. Rengeteg zenekarra, stílusra hatottak, amelyet már nem egy turnén bizonyítottak be. Több, mint valószínű, hogy pár év múlva még nagyobb nevet tisztelhetünk bennük, és sok zenekar, előadó fő hatásaként fogja említeni a The Bodyt.
  
  
  
  
  
  
  Az est további kuriózuma, hogy Magyarországon először lehet őket megnézni, és ha életed egyik koncertélményére vágysz, akkor Május 2-án a Dürer Kert felé veszed az irányt. Még egy óriási hír, hogy turnépartnerként New Yorkból a Uniformot hozzák magukkal, akik szintén nagy reménységnek számítanak a szcénán belül.
  
  A 2013-ban alakult duó az industrial és a noise világában éli az életét, és a januárban kiadott „Wake In Fright„ c. lemezzel is óriásit ugrottak afelé, hogy 1-2 év múlva megkerülhetetlenek legyenek a kortárs extrém zenén belül. A reménytelenség és az elkeseredettség megtestesítője a Uniform, kiknek zenéje a tökéletes szócsöve a beteljesületlen álmoknak, a múltban elkövetett hibáknak és a személyiségromboló, mélyre letaszító gondolatoknak. A zenéjük egy fajta terápia, amit élőben is egy csoda lesz megtekinteni.
  
  Hazai részről két príma zenekart nézhettek meg az Oaken és az Entrópia Architektúra személyében, akiknél jobb bandákat el sem tudnánk képzelni erre az estére.
  
  Gyere el az év egyik legerősebb bulijára!
  
  Kezdés: 20h
  Belépő: 2800 / 3500 FT (Wave - Cd Pince)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ereb altor    vida rock band    ha/ver    avantasia    john malkovich    guns ’    circle ii circle    e-nora    napalm death    kamikaze scotsmen    salt    pete doherty    sweat & tears    impro school    benediction    welicoruss    charlie benante    sebők    edda    360° at the rose bowl    exploited    the hellacopters    a pénz nem alszik    győri andrea éva    hangarvain  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!