hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2017. július 24. hétfő   17:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze


  Harmadik lemezét jelentette meg Future Bass címen a Szipka-loops, ami Kéri Samu egyszemélyes zenekara. A kiváló basszusgitáros a hip-hop világából indult, mára pedig a legkülönlegesebb improvizációs jazztechnot szabadítja a hallgatóságra. A Future Bass csemege az ínyenc eletronikus zene kedvelőknek.
  
  Kéri Samu életét kisgyermek kora óta követi a zene. Először zongorázni tanult. 12 évesen a Gitármánia és Továbbképző Táborban különdíjat kapott, mint énekes-billentyűs, ugyanitt egy évvel később már mint basszusgitáros nyert díjat. Évekig muzsikált a DAS Trioval, megnyerte velük a marosvásárhelyi jazz fesztivált és döntőbe jutott a Müpa Jazz Showcase versenyen. A Cseh Tamás Program az első évadban támogatta a Szipka-loops-ot, mint induló zenekart. Fellépett többek közt a Szigeten, a Strand Fesztiválon és a Budapest Music Expón. Samu jelenleg a Bartók Béla Koncervatórium jazz-basszusgitár képzésére jár. Idén harmadik helyezést ért el a Fülesbagoly Tehetségkutató 151 indulójából. És már egy ideje egyedül muzsikál.
  - Mindig is vonzott az önálló, szuverén munka minden szempontból - vallja Samu. - Ha a saját zenémről vagy üzenetemről van szó, akkor meg főleg. Ez vezethetett el oda, hogy a mai napig mindent egyedül csinálok, ami igaz a mostani Future Bass albumomra is. Az egész anyagot otthon vettem fel, és a különböző hangszerek szólamait, valamint a keverést is magam csináltam.
  
  A Szipka-loops stílusának behatárolása korántsem egyszerű, már csak azért sem, mert hatalmas változásokon ment keresztül. A Szipka-loops bár looper produkciónak, és inkább mai pop, illetve  hip-hop muzsikák által inspirált formációnak volt nevezhető, a dolgok ezen a télen teljesen megváltoztak, amikor még Karácsony előtt kiadta első elektronikus zenei albumát Still a Child címmel.
  - Ebben még nem nagyon feszegettem a határokat – mondta Samu. - A mai, nagyközönség által is elismert techno zenestílsusok közül szinte majdnem mindent érintettem, a trap-től elkezdve a french house-on át egészen a drum and bass-ig. A nagyközönség igényeit szem előtt tartva igyekeztem olyan munkát létrehozni, ami egyaránt ízléses, mégis mai, aktuális. Aztán ezen a nyáron igencsak kibővítettem a látószögemet a modern technikák nyújtotta lehetőségek felé.
  
  A Future Bass nevezhető jazz albumnak, az egyes számok harmonizációja, váza, az improvizáció tekintetében. Nevezhető techno albumnak, a modern Daft Punkot felidéző vocoder soundok, a DJ pult effektjeinek, a szintetizátor hangzások tekintetében. Illetve az absztrakt jelzőt is rárakhatjuk, mivel vannak számok, melyekben a fura, helyenként durva szöveg, a dinamika, a stílusjegyekből ide-oda ugrálás, a zenei szerkezet teljesen szabad kezelése fedezhető fel. És természetesen itt is találhatók mainstreamebb elektronikus zenei vonulatok.
  
  A Szipka-loops ereje élőben mutatkozik meg igazán, ugyanis a loopok segítségével mindent egyedül szólaltat meg Kéri Samu. A Future Bass lemezbemutatóján augusztus 25-én a tahitótfalui basszusgitár táborban mindez megtapasztalható.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 extrema    immolation    arnÓczky noÉmi    hegyalja 2012    vasember 2    the moon and the nightspirit    grape    halálos iramban    nin    omega lithium    fallujah    trio3po    diamond edge    amon amarth    distrust    neckbreakers ball    southern comfort    hollywoodoo    flogging molly    helgrind    abraham lincoln    doherty    foundation    flash    péterfy bori és a love band  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!