hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2019. január 10. csütörtök   08:41
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Amorphis, Soilwork, Jinjer, Nailed To Obscurity a Barba Negra klubban
2019. január 25, Barba Negra klub



  Nem akármilyen felállásban érkezik meg hozzánk ismét a finn Amorphis, akik a 2015-ben megjelent Under The Red Cloud lemezüket óriási sikerrel mutatták be nálunk egy évre rá. Most már újabb dalcsokor van a tarsolyukban, a 2018-as Queen Of Time lemezzel további nagyszerű dalokkal frissítették az életművüket. Január 25-én ennek az új albumnak a bemutatója történik a Barba Negra klubban, a vendégek pedig nem kisebb szereplők lesznek, mint a svédországi göteborgi metal egyik kulcsszereplőjének számító Soilwork, Ukrajna elsőszámú metal export cikke, Tatiana Shmaylyuk sokszínű hangjával felvértezett Jinjer és a Németországból származó melodikus death metalos Nailed To Obscurity.
  
  Az Amorphis-nak többszöri sikerszériája is volt, amit csak a legritkább esetben mondhatnak el magukról a hosszú múltra és több (zenei és személyi) fordulatra visszatekintő zenekarok. A csapat első sikereit a ´90-es évek közepén megjelent Tales From The Thousand Lakes és Elegy lemezekkel aratta, amelyek a csipetnyi folk hangulattal átitatott melodikus death metal nevezetes művei voltak akkoriban. Néhány rajongó számára furcsa volt az ezredforduló környéki lemezek kissé könnyedebb hangulata, másoknak viszont pont hogy ezek a lemezek lettek a kedvencei.
  Tomi Joutsen énekes csatlakozásával újabb sikerszériába váltott a csapat, a vele készült lemezeket egytől egyig klasszikusoknak tartják a rajongók. Talán az Eclipse, Silent Waters, Skyforger hármasa mondhatók a legkiemelkedőbb lemezeknek az újkori időszakból, de igazából bármelyik album remek hallgatnivaló a finn melodikus death metal rajongóinak számára, ahol egyaránt jelen van a hörgős ének, a lágy dallamok, a vaskos, kemény gitárriffek, a finoman andalító szólók, és a Kalevala világát megidéző melankolikus, tipikusan finnes népzenei hatás.
  A sorba remekül beillik a 2015-ös Under The Red Cloud lemez, amelyet a rajongók sokadszori csúcspontként emlegetnek a zenekar karrierjében. De a legfrissebb alkotás, a Queen Of Time se lett kevésbé jó, tehát az Amorphis életművének legjavával érkezik a Barba Negra klubba.
  
  A Soilwork-öt a két alapító tag, Björn ´Speed´ Strid énekes és Peter Witchers gitáros együttműködésre juttatta a csúcsra, jellegzetes zenei világuk hamar hivatkozási pont lett a göteborgi metal bandák körében és azon túl is. Witchers ma már nincs a bandában (2005-ben távozott, bár 2008 és 2012 között volt egy visszatérése), de a Soilwork továbbra is járja a maga útját. Utóbbi két lemezük, a 2013-as The Living Infinite és a 2 évre rá megjelent The Ride Majestic sok rajongó kedvencévé vált. A magyar rajongókhoz már vadiúj lemezzel érkeznek, a Verkligheten album ugyanis január 11-től beszerezhető.
  
  Az ukrán Jinjer számos alkalommal járt Magyarországon az utóbbi években, a progresszív elemekkel tűzdelt modern metalt és Tatiana mindig kiszámíthatatlan énekét itthon is egyre komolyabb figyelem követi. Az Amorphis és a Soilwork előtt a Jinjer és a 4 nagylemezzel rendelkező Nailed To Obscurity melegíti be a közönséget.
  
  Jegyek:
  8999 Ft - elővételben
  9999 Ft - a koncert napján és a helyszínen
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eleine    brian de palma    elvenking    tony iommi    ana venus    harms way    quimby    keleti nyugalom    tony allen    paul    draconian    steve morse    esa holopainen    queen    jarboe    segélykoncert    nervecell    k3    alex chilton    johnny depp    égi kávéház    nikson    tosca    edvard munch    nergal  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!