hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2019. február 4. hétfő   15:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kottázd le ismét a város moraját – idén sportosan!
Add a ritmust, mi hozzuk a mozgást!

  A Fővárosi Önkormányzat idén is keresi Budapest Dalát. Most viszont Európa Sportfővárosaként igazán dinamikus szerzeményeket vár majd a zsűri. Ismert és még felfedezés előtt álló zenészek és énekesek március 22-ig küldhetik el saját stílusukban íródó, repertoárjukba illeszkedő szerzeményeiket. Hat ismert előadó kapott felkérést, mellettük másik öt helyre várják olyanok jelentkezését, akik úgy gondolják, dalban mondják el azt, amit számukra idén a sportos Budapest jelent.
  
  „Mozgalmas évbe léptünk idén, Budapest ugyanis Európa Sportfővárosa ebben az évben. A sport fontos egyrészt, mint életforma, másrészt, mint közösséget építő, kovácsoló eszköz. Akárcsak a zene. Már a tavalyi év is bebizonyította, hogy a Budapest Dal kezdeményezésnek nagyon is volt létjogosultsága, megmozgatta a zenei életet és a budapestieket. Idén pedig ezt a két dolgot megpróbáljuk összekötni: a különleges sport évet a budapestiekkel, mindehhez a zene eszköztárát segítségül hívva” - nyitotta meg a versenyfelhívást dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes.
  
  A Fővárosi Önkormányzat második alkalommal hirdeti meg a BUDAPEST DAL 2019 pályázatot. Idén viszont Budapest lesz Európa Sportfővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat várnak a versenybe. Szövegében nem feltétel, hogy Budapest vagy a sport megjelenjen, cél, hogy dinamikája, mozgásra inspiráló legyen, egyben emlékeztessen városunkra. A pályázat minden zenész és énekes számára nyitott. A projekt kapcsán hat ismert előadó kapott felkérést öt dal elkészítésére: Janicsák Veca, Tóth Gabi, Majoros Péter / Majka, Vastag Csaba, Szikora Róbert és a New Level Empire. Mellettük öt hely marad szabadon a cím elnyeréséért.
  
  Tavaly indult a megmérettetés, 2019-ben Budapest már egy olyan dalt keres, aminek üzenete nemcsak Budapestről, hanem a sport fővárosáról is szól. Egy dalt, ami egyszerre szól Budapestről és adja a sport lüktetését. Amit, ha meghallgat kétmillió ember, akkor azt kétmillió különböző okból tudja dúdolni. Mindenki magáénak érezheti, aki szereti Budapestet önmagáért is, és él, élt vagy a jövőben itt szeretne élni. Olyan alkotásokat várunk, amelyeket a 18-40 éves Budapesten élő célközönség mellékhangzástól mentes, a fővároshoz köthető pozitív érzelmek és emlékek slágereként kedvelhet meg.
  
   Ahogy Joós István, a szakmai zsűri tagja a sajtótájékoztatón elmondta:
  
  „Ritmusérzék nélkül ne gondolkodjon senki komolyan sportban vagy zenében, egyik sem fog működni. Mindkettő ereje, népszerűsége vitathatatlan. A pop-rocksztárokra és a legsikeresebb sportolókra megfoghatatlan hősökként vagy példaképekként tekintünk. Stadionokat képesek megtölteni és milliók rajonganak értük. A zene, mint eszköz automatikusan beépült a sportba, és ez fordítva is igaz. Ráadásul sport nélkül igazi színpadi teljesítmény profi szinten nem létezik. A Budapest Dal idei küldetése, hogy ötvözze a sportot a zenével, ami hálás feladatnak, inkább kirándulásnak ígérkezik”.
  
  Rakonczai Viktor, a zsűri másik tagja személyes élményét osztotta meg, ami szintén arról szól: zene és sport egy elválaszthatatlan egység.
  
  „A sport és a zene hat egymásra, kiegészítik egymást, az én életemet is végigkísérte mind a kettő, ráadásul gyerekkoromtól fogva láthattam, milyen tisztelet is szeretet övez egy élsportolót. Papp László háromszoros olimpiai ökölvívó bajnok a Mamám testvére volt, aki egyébként szintén zenélt, hegedült, de végül a sportban teljesedett ki. Egy dal, egy zene nagyon erős kapaszkodót tud adni, energiát egy embernek, vagy épp egy sportolónak, akinek talán az adja meg a végső lökést, mielőtt felmegy a pályára.”
  
  A megmérettetést idén is szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri (Joós István - a Magneoton Zrt. vezérigazgatója mellett Rózsa István - Rózsa Records, Rakonczai Viktor - Artisjus díjas zeneszerző, zenei producer, Nagyné Varga Melinda - Fővárosi Önkormányzat Kulturális főosztályvezető és Szűts László – MAHASZ) értékeli, illetve a közönséggel közösen döntenek majd a 2019-es év Budapest Daláról.
  
  A verseny után valamennyi szerzemény felkerül egy közös CD-re is. Szavazni a budapestdal.hu oldalon lehet naponta egy valós email címről 2019. árpilis 8-tól árpilis 25-e éjfélig. A benevezett dalok a lakosság számára kizárólag a Budapest Dal weboldalán lesznek hallhatóak. A Budapest Dal 2019 győztese nemcsak hogy egy éven keresztül viselheti a Budapest Dal 2019 címet és megkapja a Budapest dal plasztikus díjat, oklevelet, hanem 1 millió forint pénznyereményben is részesül.
  
  Határidők:
  
  2019. március 22. – Dalok beérkezési határideje
  2019. március 22 - március 30. – Felkért dalok és beérkezett pályaművek feldolgozása, zsűri előválogatása. A koncerten szereplő 10 előadó véglegesítése, szerződéskötés.
  2019. április 8. – Dalok feltöltése a weboldalra és a szavazás megnyitása a nagyközönség felé
  2019. április 25. – Szavazás lezárása
  2019. április 26. (péntek) - Thália Színház Budapest Dal 2019 Gála koncert, a Budapest Dal 2019 győztesének. kihirdetése.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jens bogren    glen matlock    eredet    raunchy    dreadful peace    sleepless    cryptopsy    Új látásmód fúzió    ir    in mourning    gyalázat    lordi    utolsó rapszódia    mystery gang    Őrült szív    vidámpark    almanac    inception    légió    rock in vienna    wass albert    the last felony    antropofagus    ismerős arcok    steven spielberg  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!