hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2019. március 6. szerda   04:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fishing on Orfű teljes zenei programja​


  Tovább fiatalodik a Fishing fő fellépőinek köre. Idén már az Elefánt, az Esti Kornél és a Bagossy Brothers Company is ott lesz a Lóci játszik és a Bohemian Betyars mellett az 1-es nagyszínpadon. A fesztivál második legnagyobb zenei helyszínén kap helyet a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Csaknekedkislány, a Ricsárdgír és az Apey & the Pea is...
  
  Persze mellettük ott lesznek a hazai alternatív szcéna legkedveltebb zenekarai, A Fishing nagyszínpadain lép fel a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Péterfy Bori & Love Band, a 30Y, a Supernem, a Hiperkarma, a Bëlga, a Kistehén, a Rájátszás vagy a második szólólemezét nemrég megjelentető Lovasi András is.
  
  Különleges koncertekben idén sem lesz hiány a Fishingen. A 30Y-hoz Kispál András is csatlakozik – csakúgy, mint az idei fesztiválhimnuszban. Először játszik Orfűn Földes László Hobo, aki egyből duplázik is: a nagyszínpadon Hé, Magyar Joe!, az erdőben pedig Hármas oltár c. előadását láthatjuk. Itt egyébként régi zenésztársa, Tátrai Tibor is tart egy szerzői koncertet. Jubilál a Ganxsta Zolee és a Kartel valamint a Jazzékiel is; előbbi a Helldorado 20 éves évfordulóját, utóbbi a 10 éves Holy Shit c. lemezét ünnepli a Fishingen. A Kaukázus sok év után játszik Orfűn, az Óriás 200 nap csend után itt tér vissza a közönség elé. Szántó Faszi a Yellow spots-szal kiegészülve játszik, nem csak a nagysátorban de a Víziszínpadon is.
  
  A hip-hop ismét tematikus napot kap a PMFC színpadon, minden fontos underground MC ott lesz pénteken, hogy egymásnak adják a mikrofont. Fellép a Vicc Beatz, az eredeti felállású Sör és Fű, Saiid, a Hősök és a Slow Village is. És ha már hip-hop: idén először Krúbi is ellátogat Orfűre; a délutáni víziszínpados koncertje után este a nagysátort is beveszi Dé:Nash-sel.
  
  Továbbra is a Fonó szervezi a Borfalu programját, itt idén is a legfontosabb nép- és világzenei produkciók lépnek fel. Itt játszik a Borbély-Dresch Quartet, a Parno Graszt, a Góbé, a Gypo Circus, a Kaláka, a Canarro, a Zoord vagy a Meszecsinka is.
  
  A kisebb zenei helyszínek fellépőit is már most bejelenti a Fishing. A tűzhöz közel, a fesztivál nagy sikerű erdei helyszíne idén is zongoraszóval és komolyzenével indít, a Mesél az erdő elnevezésű beszélgetős / zenélős sávokban lép fel Tátrai Tibor, Jónás Vera, Pálinkás Tamás, Szendrői Csaba és Tóth András az Elefántból és Egyedi Péter is. A későbbi sávokban olyan dalszerzők játszanak, mint a The Devil’s Trade, Bérczesi Róbert, OHNODY, Szesztay Dávid vagy Áron András Apey. Olyan formációk is fellépnek itt, mint a Szűcsinger, az Analog Balaton vagy Nóvé Soma népzenével fuzionáló produkciója, a Mordái.
  
  A Víziszínpadnak talán soha nem volt olyan erős programja, mint idén. Itt tart tóparti minibulit a Csaknekedkislány, a Rühös Foxi, a Ricsárdgír, A kutya vacsorája, Müller Péter Sziámi andFriends, Krúbi, a Szántó Faszi és a Yellow spots és a sZempöl is. Az elmúlt években a vizesblokkban tartott gerillakoncertjeiről elhíresült Csoki & Hipo végre hivatalos meghívót kapott, ők is a víziszínpadon kapnak lehetőséget. A tavaly indult Magam adom színpad az egy szál gitáros trubadúroké lesz, itt játszik Kispál András a Kubalibre-énekes Püspöki Péterrel, itt lép fel az I am soyuz, vagy az AWS frontembere, Siklósi Örs is.
  
  A Fishing az idősebb korosztály számára is több érdekességet tartogathat: Hobo és Tátrai mellett ott lesz Orfűn a VHK, az Európa Kiadó, a Csík zenekar és az örökifjú Pál Utcai Fiúk is. Születésnapját jubileumi koncerttel ünnepli a Macskanadrág (25) és a Prosectura (30) is.
  
  Az idei Fishing fellépői között – a számos erdélyi zenekaron túl – végül két külföldi produkció kapott helyet, de mindkettőre érdemes odafigyelni. A DZ Deathrays az első ausztrál zenekar, aki Orfűre látogat, vagány garázsrockjukat mindenképpen érdemes elcsípni. Reema pedig egy rendkívül érzékeny és izgalmas brit dalszerző díva, aki az erdei színpadon ad koncertet.
  
  A Fishing tánczenei helyszíne idén is az Unicum Bár lesz, ahol olyan DJ-k pörgetik majd a lemezeket hajnalig, mint Melone, R-Nold és ACiD, a Go Flex Party vagy a Tesco Disco. A tavaly indult tehetségkeresőjét idén is megszervezi a fesztivál. 2018-ban több, mint 100 jelentkezőből választott győzteseket a zsűri, idén tavasszal indítják majd a programot, a nyertesek fellépési helyei már láthatóak a programban.
  
  A Fishing on Orfű Baranya megye egyik legnépszerűbb kulturális eseménye. Az évről évre elővételben teltházas rendezvényre a bérletek és a sátorjegyek 90%-a már elfogyott. A napijegyek értékesítését most, a zenei program bejelentésével egyidőben indította el a fesztivál.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 client    g.m.t.    thor    kretens    daedelus (usa) live    poison alley    korog    as i lay dying    trixie whitley    franz ferdinand    ben stiller    utazó rajziskola    jake gyllenhaal    crescendo    bury tomorrow    lujuria    the carbonfools    as heavens collide    communic    il parto delle nuvole pesanti    basium    leonard cohen    antalgia    pribojszky mátyás    roses  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!