hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2019. május 8. szerda   15:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Trónfosztás a Booklinenál


  Nagy mozgások voltak a Bookline sikerlistáján. Változott az első három helyezett és több mint 30 új szereplő került fel a legkeresettebb könyvek listájára, aminek tematikáját továbbra is a romantika és az önkutatás uralta. Ennek ellenére mégis sokan fogtak a kezükbe tényeken és adatokon alapuló műveket, de természetesen a szépirodalom sem maradt rajongótábor nélkül. A sorskutatás még mindig sokakat érdekel, a népszerű újságíró újra kiadott regénye lett a második és a maffiózó magyarok kerültek a harmadik helyre.
  
  Orvos-Tóth Noémi pszichológiai írása már hónapok óta előkelő helyezést ér el a Bookline sikerlistáján. Az Örökölt sors népszerűsége témájából eredhet, hiszen a szerző állítása szerint frusztrációink okait családunk múltjában kell keresni. Ez sokszor nem könnyű feladat, mivel a könyv szerint felmenőink traumáit, titkait, illetve kimondatlan feszültségeit generációról generációra adjuk tovább.
  D. Tóth Kriszta első regénye, a Jöttem, hadd lássalak 2013-ban sikerkönyvként debütált. A kötetet a szerző édesanyjának élete inspirálta, ezáltal egy hihetetlenül személyes vallomást olvashatunk. Az új kiadás a népszerű újságíró átdolgozott előszavával jelent meg. A harmadik helyet méltán kiérdemlő Maffiózók mackónadrágban szerzője, Dezső András már kétszer is elnyerte a legjobb oknyomozó újságíróknak járó Göbölyös Soma-díjat, így korántsem meglepő, hogy könyve képes pontosan és minden részletre kiterjedő alapossággal bemutatni a magyarországi szervezett bűnözés kialakulásának történetét. Az újságíró részletes kutatómunkáján alapuló történeteket a tények vezérlik, nem pedig az összeesküvés-elméletek. Sikere nemcsak a témának, de Dezső kifinomult és egyben lebilincselően izgalmas stílusának is köszönhető.
  
  Vannak olyan szerzők, akik több helyezéssel is büszkélkedhetnek a Bookline sikerlistáján. Ilyen napjaink egyik legnépszerűbb romantikus bestsellerszerzője, Jojo Moyes. Az Álmok nyomában és a frissen megjelent Mióta megszerettelek is a húsz legolvasottabb könyv között szerepel. A szerző újabb kötetében tovább folytatja a Mielőtt megismertelek című bestsellerben bemutatott Lou Clark történetét. Előző havi listához képest óriásit ugrott Anna Todd könyve, a Miután összecsaptunk, amely a harminckettedik helyről felkerült a kilencedikre, és amit közvetlenül a szerző másik könyve, a Miután követ. A Miután boldogok leszünk pedig csak épphogy nem került bele a Top10-be. Yuval Noah Harari könyvei is a sikerlista szereplői, világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár munkáiban napjainkat meghatározó kérdéseket vizsgál. Amíg a Sapiens-ben összefoglalja, hogy miként váltak az emberek a világ uraivá, addig a 21 lecke a 21. századra című könyvében a jelenre és az emberi társadalmak jövőjére koncentrál.
  
  A szépirodalomi írások nemcsak a könyvesboltokban, hanem az e-könyvek között is szépen teljesítettek. Habár Grecsó Krisztián Verája visszaesett a nyomtatott Top50-es listán, az e-bookos olvasottság tekintetében még mindig az élen áll. Spiró György új humoreszkgyűjteménye, az Egyéni javaslat a tizenegyedik helyen nyitott, a könyvben a szerző korunk abszurditásait dolgozza fel. Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégének, Karl Ove Knausgardnek Harcom című hatkötetes regényfolyamából Norvégiában közel félmillió példányt adtak el, és huszonkét nyelvre fordították le. A Halál a sorozat első műve, amelyben a szerző saját gyerekkoráról és apja életéről ír.
  
  Áprilisban viszont nem csak a fikció foglalkoztatta az olvasókat. Az Anyasors például arra keresi a választ, hogy milyen anyának lenni Magyarországon. Hadas Krisztina tizenegy különböző élethelyzetben lévő női sors mentén mutatja be az anyaság nehézségeit, kudarcait és legszebb pillanatait. Barabási Albert-László Képlet című nagy sikerű műve már fél éve része sikerlistánknak. A Libri irodalmi díjak döntősének könyvében tévképzeteket dönt meg bennünk, ami által egyértelműbbé válnak azok a folyamatok, amik sikerre visznek egy projektet, művészt, vagy akár sportolót.
  
  A Bookline nyomtatott Top50-es listáján izgalmas gyerekkönyvekkel is lehet találkozni. Berg Berg Judit könyvében, az Alma – A sötét birodalom szereplői rejtélyes események során egy idegen világba kerülnek, ahol az uralkodó számos próbatétel elé állítja őket. A Balatoni nyomozás pedig egy igazi kincskereső történet, amelyben Fiala Borcsa szereplői kincskeresés közben szembe találjak magukat egy Balaton-parti bűnszövetkezettel.
  
  A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami áprilisban a program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Móra Kiadó Szupermalac és Űrpatkány - Hősök leszünk című könyve lett. A szakmai csapat részéről Bánfi Csilla könyvtárpedagógia-tanár így vélekedett a könyvről: „Amiért a Segít kategóriába sorolnám, az a nagyon fontos mondanivalója, miszerint nem lehetsz más, mint aki vagy. Vállaljuk fel magunkat, belőlünk is, bárkiből lehet szuperhős. Csak higgyünk, merjünk!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rage    curse this ocean    aaron eckhart    unearth    hanna    strokes    cataract    anthony hopkins    dark of the moon    short sharp shock    tom waits    nightmare in elm street    manticora    korai Öröm    will ferrell    bryan singer    keep of kalessin    spirit of pink floyd show    milking the goatmachine    vályi péter    reese witherspoon    deti picasso    christian epidemic    simai kristóf    guns n’ roses  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!