hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [album]  2019. május 9. csütörtök   04:39
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megjelent: Cimbaliband Iram albuma


  Megjelent a Cimbaliband 11. lemeze a Fonó gondozásában IRAM címmel. Az új album különlegessége, hogy Unger Balázs népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra írt szövegeket, megalkotva ezzel egy új, közös zenei világot. Az autentikus magyar népzenét, és a balkán dallamvilágát múzsaként hívva belsőséges világba kalauzolja el a két szerző és a zenekar a hallgatóságot!
  
  IRAM – „Körülöttünk az élet felgyorsult, egyre nehezebb lépést tartani a száguldó hétköznapokkal és a pillanat megélése az egyik legnagyobb kihívás! Az életet élvezni és örülni a legemlékezetesebb élményeknek, tudatos erőfeszítéseket igényel. Szinte meg kell tanulni lelassulni és élvezni a jelen pillanatot. Időt kell hagyni elménknek, testünknek-lelkünknek feldolgozni a minket ért temérdek külső impulzust. Hisszük, hogy ehhez az állapothoz az egyik járható út a muzsikán keresztül vezet. Harmadik éve dolgozunk közösen Magyarország egyik legsokoldalúbb énekesnőjével, Danics Dórával. Az eltelt többszáz közös fellépés, koncert alkalmával létrejött egy különleges, egyedi hangzásvilág, egy kincsekkel teli mikrokozmosz, melyet ezen a korongon szeretnénk a hallgatósággal megosztani. Az általam komponált cimbalmos és zenekari dallamokat, melyekre nagy hatással volt az autentikus magyar népzene és a balkáni népek melódiái, Danics Dóra töltötte meg lélekkel és tette teljessé saját verseivel, énekhangjával. Közös világunk és az IRAM lemez megszületésében, hatalmas érdeme van a Cimbaliband összes zenekari tagjának, és hangtechnikusának, akik hozzátették áldozatos és fáradhatatlan munkájukat! Kedves Hallgató! Nem szeretném tovább húzni az időt, nyomd meg a PLAY-gombot, és lépj be a mi kis világunkba, ragadjon magával az IRAM!” (Unger Balázs)
  
  A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazzel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a „cimbalom Chuck Berry-je”-ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus „keverőpult” mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll!
  Három éve egy rövid kikötés után friss legénységgel és egy szirénnel hajózott ki útjára Unger Balázs kapitány. A csapat azóta is töretlenül szeli a zene hullámait a Cimbaliband cimbalom-hajtású erőforrásával, amihez egyre több az üzemanyag!
  A szirén pedig nem más, mint Danics Dóra énekesnő, aki 2013-ban megnyerte az X-Faktor zenei vetélkedőt, mint első női győztes! Dórát eddig szerzői, népdalénekesi oldaláról nem ismerhette a közönség, a Cimbalibandben kezdett foglalkozni a népzenével, és a balkán dallamaival. Énekhangja, egyénisége tökéletesen passzol, a Cimbaliband életérzéshez, muzsikához. Nem véletlen, hogy legutóbbi két lemezükön, a „Recycle”-ön és a Balkán Projekten is ő énekel!
  (részlet a lemezborítóról)
  
  1. Azt gondoltam 4.44
  2. Szende 4.53
  3. Szitakötő 2.58
  4. Kinek nincsen 4.22
  5. Iram 2.54
  6. Zsák a foltját 3.14
  7. Holnapután 2.56
  8. Chango 3.47
  9. Csipkés 4.00
  10. Csorba 2.54
  11. Indiánnyár 4.13
  
  Danics Dóra - ének, vokál
  Unger Balázs - cimbalom, ének, vokál
  Unger Gergő - gitár
  Solymosi Máté - hegedű
  Tóth Gergely - nagybőgő
  Babos Lőrinc - dob, derbuka
  Közreműködik:
  Barity Zorán - harmonika
  Gólya Péter - brácsa



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 blitzkrieg    stentor    3 inches of blood    raven    hitchcock    hooligans    concrete    warfect    petőfi rádió    dudás zsombor    star trek    kid rock    sunday fury    black therapy    obey the brave    zinfield    mardi gras    suhancos    ahad & fujak & hautzinger    izegrim    geir westby    stealing axion    earthsblood    michel gondry    cojones  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!