hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
kultúra [könyv]  2019. november 19. kedd   16:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mit látunk ma Ady Endrében és Szabó Magdában?
Elindult a Libri karácsonyi kampánya

  A Libri 2019-es karácsonyi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar irodalom két klasszikusának, Ady Endrének és Szabó Magdának a gondolatai ma is ugyanolyan érvényesek, mint megjelenésük pillanatában. Idén a könyvkereskedelmi cég a két szerző könyveit jelenteti meg karácsonyi ajándékkönyvként.
  
  A Libri minden karácsonykor díszkötetbe rendezi egy-egy klasszikus szerző örök érvényű történeteit. Idén viszont olyan magyar írók műveit mutatja be, akik ugyan már nem élnek, azonban szavaik, gondolataik ma is ugyanolyan frissen hatnak, mint megjelenésükkor. Idén két karácsonyi kötetet mutatnak be, egy Ady Endre-antológiát és Szabó Magda karácsonyi írásainak gyűjteményét.
  
  Az Élő Ady - Ady-antológia kortárs költők válogatásában című kötetben szereplő verseket többek között Karafiáth Orsolya, Kemény István, Peer Krisztián, Szálinger Balázs és Térey János válogatták össze. A szerzők azokat az Ady-verseket választották ki, amelyekhez valamilyen bensőséges kapcsolat fűzi őket – a versek között pedig megjelennek reflexióik, amikből kiderül, miben látják Ady Endre életművének vonzó- vagy épp taszító erejét. A kötetet a Scolar Kiadóval közreműködve állította össze a Libri.
  
  Szabó Magda karácsonyi írásainak gyűjteménye a Daloljanak itt angyalok címet kapta, amiben esszék, cikkek, visszaemlékezések, novellák és versek olvashatók. Ezek mind tükrözik az írónő szoros kapcsolatát az ünneppel. A kötet elkészítésében a Jaffa Kiadóval működött együtt a könyvkereskedelmi cég.
  
  A kampány népszerűsítéséhez a Libri 3-3 olyan jellemzőt fogalmazott meg Ady Endrével és Szabó Magdával kapcsolatban, amikkel ma is könnyen azonosulhatunk, illetve egy-egy új oldalukról is megismerhetjük a szerzőket általuk. Adyt legtöbben mélyérzelmű verseiről ismerik, de kevesebben tudják, hogy emellett korának egyik legkiemelkedőbb politikai gondolkodója is volt. Szabó Magda pedig sokaknak oktatóként él az emlékezetében, és nem tudják, hogy az író bizonyos életszakaszában az egyik legrebellisebb magyar művész volt. A szerzőkre jellemző tulajdonságokat a szerzők idézeteivel támasztják alá a kreatívokon, amik megjelennek majd plakátokon, merchandising-eszközökön, illetve rövidfilmekben is. Utóbbiakban Lovas Rozi, Pálmai Anna, Mészáros Blanka, Trill Zsolt és Nagy Zsolt szerepelnek.
  
  A díszkiadású könyveket a Libri bolthálózatában és webáruházában, kizárólag a karácsonyi időszakban, limitált példányszámban lehet megvásárolni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 haggard    kollaps    savages    kelet underground    thekillingscreens    kamelot    kanalas éva    Ákos    wovenwar    men in the box    phoenix    ite missa est    asking alexandria    crushing caspars    the moog    amber schmidt    japanese voyeurs    kadavar    neck sprain    piknik park    cavalera conspiracy    Ákos    oscar    hooligans    kevin bacon  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!