hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2019. november 28. csütörtök   16:09
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ausztrál fenegyerekek a Budapest Parkban- 5 Seconds of Summer


  Az egyik legaktuálisabb és legmenőbb popsztár csapat, a 5 Seconds of Summer kivételes rajongói bázissal büszkélkedhet karrierjének kezdete óta. Az állandóan turnézó zenekar egy új irányt mutató anyaggal készül 2020-ra, amit végre a magyar közönségnek is megmutatnak majd június 4-én a Budapest Parkban.
  
  Négy fiatal srác pár éve úgy döntött, ideje egyesíteniük gyerekkoruk óta tartó zene iránti rajongásukat és elkötelezettségüket – kezdetben feldolgozásvideókat töltöttek fel a Youtube-ra, online pedig egycsapásra híressé váltak. Erre az aktuális szupersztár csapat, a OneDirection azonnal felfigyelt, és el is vitték magukkal turnézni őket, ezzel pedig világszerte egekbe szökött a népszerűségük. Első kislemezük 2014 elején jelent meg She Look So Perfect címmel, és rögtön az ausztrál, az új-zélandi, az angol és az ír slágerlisták élén landolt. A kontinenseket is átszelő hihetetlen ismertség miatt már kifejezett rajongás előzte meg 2014-es első, cím nélküli lemezüket, ami ezek után nem meglepő módon 11 ország albumeladási listáját hódította meg.
  
  A 5 Seconds of Summer zenéjének receptje talán nem tűnik elsőre túl bonyolultnak, mégis egy olyan fúziót találtak el vele, amire már régóta vágyott a popslágereket kedvelő közönség.
  „A metálzenében él az a szellem, hogy ki akarsz törni onnan, ahonnan jöttél – bárhol is legyen az -, és valami sokkal nagyobb dolgot akarsz csinálni az életeddel. Mi ezt a felfogást fordítottuk le a popzene nyelvére.” – fogalmazta meg hitvallását a zenekar.
  
  
  
  Ez az őrületes energia és az elszántság tehát nagyon hamar gyümölcsözővé vált Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood és Ashton Irwin számára, szóval akár hátra is dőlhettek volna élvezni a megérdemelt sikert, de őket nem ilyen fából faragták. Ha lehet, csak még több motivációt jelentett nekik az őket körülvevő rajongás, amit további két albummal (a 2015-ös Sounds Good Feels Gooddal és a 2018-as Youngblooddal), három dokumentumfilmmel, monstre-turnékkal, és olyan slágerekkel, mint a Girls Talk Boys, a Want You Back vagy a Lie To Me háláltak meg. Az idők során stílusuk is sokat formálódott, érett – a kezdeti dühösebb pop punk irányából a színtiszta, mégis őszinte popzene felé kanyarodtak, megtartva az elementáris erőt. Készítettek közös dalt például a Chainsomkers duójával, Julia Michaels énekesővel vagy Tom Morello énekes-dalszerzővel is, hamarosan pedig egy új anyaggal is megörvendeztetik a rajongókat.
  
  A srácok elmondása szerint nagy hatással volt rájuk a Los Angelesben eltöltött elmúlt időszak, ez az indusztriális környezet pedig zenéjükben is megjelenik majd.
  „Sok minden múlik azon, hogy Los Angelesben lehetőségünk van eljárni gót klubokba, és olyan zenékkel közvetlen kapcsolatba kerülni, amikkel Ausztráliában nem találkoztunk, illetve olyan műfajokat tanulmányozhatunk, mint a new wave vagy darkwave” – mondta el Irwin, a 5SOS dobosa.
  Ígéretük szerint a dalszövegek tekintetében komplexitásra, zeneileg pedig teljesebb hangzásra számíthatunk majd. Így tehát egy újabb mérföldkőhöz érkezik karrierjük, aminek 2020-ban először végre a magyar közönség is tanúja lehet június 4-én a Budapest Parkban!
  
  A jegyértékesítés december 6-án indul.
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 emma thompson    bruce springsteen    the black dahlia murder    mortiis    the crown    for today    zöld pardon    avenged sevenfold    schmiedl tamás    sherlock holmes 2    douglas mccarthy    kylesa    guillermo del toro    kristóf norbert    twilight force    csemer boglárka    segélykoncert    the picturebooks    vizet az elefántnak    paul gilbert    szabad európa rádió    poison of marvel    angerseed    skull fist    u2  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!